maritbet girişmaritbet
Kiptaş, iki bin konutu sattı yeni rota Hadımköy oldu

Kiptaş, iki bin konutu sattı yeni rota Hadımköy oldu

Bahçeşehir’deki 4 bin konutluk Vaditepe projesine bir ayda 2 bin başvuru alan Kiptaş, elde edeceği gelirle Esenyurt, Hadımköy bölgesinde dar gelirli için proje bakıyor. Firma, konutları yerel seçimlerden önce satışa çıkarmayı planlıyor

Yaklaşık bir ay önce satışa çıkardığı 4 bin konutluk Vaditepe projesinde büyük bir taleple karşılaşan Kiptaş,  yeni etabı satışa çıkarmak için çalışmalara başladı. Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, projenin ilk etabında 2 bin 628 konutu satışa çıkardıklarını belirterek, 2 bin konut için müracaat aldıklarını açıkladı. Bu taleplerin de çok büyük oranda oturumculardan geldiğini dile getiren Yıldırım, projenin ikinci etabında ise 1300 konutu bir ay içinde satışa çıkarmayı planladıklarını söyledi.


Bu konutları memurların ihtiyacına göre tasarladıklarını ifade eden Yıldırım, “Çok fazla talep alıyoruz. SGK, kaymakamlık, emniyet ve hatta Ankara'dan Meclis çalışanlarından bile talep var. Eğer gelen talep konut satışlarından fazla olursa kura çekeceğiz” dedi. İsmet Yıldırım, Vaditepe'nin ilk etabında 120 metrekarelik 2+1 daireler yaptıklarını anlatarak, “Memurlar için planladığımız ikinci etapta ise 93 metrekarelik 2+1'ler var. Haliyle fiyatlar çok daha uygun olacak” dedi.

Arsayı TMSF'den aldı

İsmet Yıdırım, projenin yapıldığı projenin 285 dönümlük arsasını 7-8 yıl önce TMSF'den satın aldıklarını vurgulayarak, “Toplamda yaklaşık 4 bin konut planlıyoruz. 285 bin dönümde 4 bin konut oldukça az. Emsal yüksek değil, oldukça ferah bir proje oldu” diye konuştu.

Projenin arsa maliyetinin yüksek olması nedeniyle alt gelir grubuna hitap edemediklerini dile getiren Yıldırım,  “Burada orta sınıfa hitap ettik. Projeden arsa payı hariç yüzde 15 kazanç beklentimiz var” dedi.

Yeni gelişme aksında

İsmet Yıldırım, projenin en önemli özelliklerinden birinin lokasyonu olduğunun altını çizerek, orta vadede bölgenin çok iyi bir ivme yakalayacağını söyledi. 3. Köprü bağlantı yolları, Kanal İstanbul ve Marmaray'ın projeye ve bölgeye büyük değer katacağını ifade eden Yıldırım, Başakşehir Metrosu'nun da 2019'dan sonra bölgeye gelmesinin planlandığını söyledi.

Bu yatırımlar ışığında Bahçeşehir'in hızla kabuk değiştireceğine işaret eden Yıldırım, “Yakın coğrafyadaki Başakşehir hızla gelişti. Altınşehir'de dönüşüm olacak. Bölgeyi içine alan Yenişehir projesiyle birlikte bölge hızla gelişecek. E-6'nın sağında kalan aks kentin yeni yüzü olacak. Bu alanlarda her türlü ihtiyaçların karşılanacağı alanlar ve altyapı hayata geçiriliyor” dedi.

Dönüşüme odaklandı

İsmet Yıldırım, kentsel dönüşüm projeleriyle de konut üretimi yaptıklarını açıklayarak, Beykoz'da belediyeyle işbirliği içinde örnek dönüşüm projesi gerçekleştirmek için çalıştıklarını söyledi. 2B ile ilgili sıkıntıların aşılmasıyla birlikte bölgenin dönüşümünün önünün açıldığını anlatan Yıldırım, “Orada özel imar çalışmaları yapıyoruz. Boğaziçi geri görünümde olduğu için az katlı binalar olacak. Proje Boğaz'ı görecek ve orada vatandaşları mağdur etmeden yerinde dönüşüm yapacağız” dedi.
 
İsmet Yıldırım, bir diğer dönüşüm projesinin ise Finanskent'in ayağındaki bölgede bulunduğunu dile getirerek, buradaki 4420 gecekondunun yerine modern binalar yapacaklarını açıkladı. Yıldırım, buradaki hak sahiplerine birer daire vereceklerini anlatarak, “Veliefendi'deki dönüşümde ise yıkımlar devam ediyor. Orada 100 metrekareye 75 metrekare verdik ama evlerin değerleri çok daha fazla arttı” açıklamasını yaptı.

2 BİN KONUTLUK PROJE YOLDA

İsmet Yıldırım, bu tür projelerden elde edilen gelirle dar gelirli vatandaşlar için konutlar ürettiklerinin de altını çizerek, bu kapsamda seçimden önce yeni projeleri hayata geçireceklerini açıkladı. Esenyurt, Hadımköy bölgelerinde çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Yıldırım, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'ın talimatı üzerine ucuz konutlar için arsa araştırmalarımız sürüyor. 1000-2000 konutluk projelere bakıyoruz. Bunları dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik yapacağız ve seçimlerden önce satışa çıkaracağız” dedi.

‘Aidatlarımız çok düşük'

İsmet Yıldırım, Kiptaş'ın düşük bir aidat politikası izlediğini söyledi. Yıldırım, “Türkiye çapında 130 bin konutun yönetimini yapıyoruz. Dünyada bile bu kadar büyük bir ölçekli şirket olduğunu sanmıyorum. Yılların verdiği deneyimle siteleri çok uygun fiyatlara yönetiyoruz. Mesela Başakşehir'de diğer projelere göre Kiptaş'ın sitelerinde aidatlar yüzde 30-40 daha ucuz” dedi.

‘Bizden alan kazanıyor'

Projelerle ilgili açıklama yapan İsmet Yıldırım, Kiptaş'tan konut alanların çok iyi prim elde ettiğini belirterek, “Bizim projelerimiz en az yüzde 100 kazandırıyor” dedi. Birçok projede yüksek prim yakaladıklarını anlatan Yıldırım, şu örnekleri verdi:

“Zeytinburnu'ndaki The İstanbul Veliefendi projemiz 1'e 1.5 kazandırdı. Yeni şehir parkıyla orada fiyatlar yüzde 30 arttı. Başakşehir'deki Metrokent'te 2 kat artış yaşanırken, Ümraniye Tepeüstü'ndeki Yeşilvadi'de 3 kat artış yaşandı. TEM'in kenarındaki Finanskent'te ise 1 kat artış yaşandı. Son projemiz Bahçeşehir'deki Vaditepe'de ise yüzde 100 prim bekliyoruz.” 

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

KİPTAŞ'ın tek yapıların dönüşümüne yönelik projesi Kadıköy'de başladı
  • 14.09.2022 16:28

KİPTAŞ'ın tek yapıların dönüşümüne yönelik projesi Kadıköy'de başladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, "7-8 ay sonra bu vatandaşlarımız ...

KİPTAŞ 7. Gayrimenkul Müzayedesi 24 Aralık’ta!
  • 23.12.2021 11:51

KİPTAŞ 7. Gayrimenkul Müzayedesi 24 Aralık’ta!

KİPTAŞ, İstanbul ve İzmit’te muhtelif bölgelerde bulunan 64 dükkan ve 2 konutu “ ...

İsmet Yıldırım ve Murat Aydın, Locamahal'i anlattı!
  • 10.10.2017 12:57

İsmet Yıldırım ve Murat Aydın, Locamahal'i anlattı!

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, ...

KİPTAŞ 'Güçlü Türkiye' kampanyası basın toplantısı yayında!
  • 24.02.2017 15:00

KİPTAŞ 'Güçlü Türkiye' kampanyası basın toplantısı yayında!

KİPTAŞ bünyesinde bulundurduğu Venezia Mega ve Vaditepe Bahçeşehir projelerinde ...

İsmet Yıldırım, KİPTAŞ'ın yeni kampanyasını anlattı
  • 24.02.2017 13:32

İsmet Yıldırım, KİPTAŞ'ın yeni kampanyasını anlattı

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, ‘Güçlü Türkiye İçin’ konut edindirme kampany ...