maritbet girişmaritbet
Keten İnşaat’tan 400 milyon liralık atak!

Keten İnşaat’tan 400 milyon liralık atak!

Nişantaşı’nda imza attığı yeni projeleriyle adından söz ettiren Keten İnşaat AŞ, yeni proje atağına geçti

Nişantaşı'nda imza attığı yeni projeleriyle adından söz ettiren Keten İnşaat AŞ, yeni proje atağına geçti. Toplam yatırım değeri yaklaşık 400 milyon lira olan yeni projelerinin yanı sıra, gayrimenkul sektörüne yönelik konjonktür değerlendirmelerini de paylaşan Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, Kentsel Dönüşüm'le ciddi bir arz patlaması oluştuğuna da dikkat çekti.

Nişantaşı, Etiler, Taksim, Cihangir, Beşiktaş, Bomonti ve Kanlıca gibi şehrin önemli merkezlerinde projeler geliştirmeye devam edeceklerini söyleyen Keten, kent dokusuna uygun mimari tasarımların yanı sıra ekolojik değerlerin dikkate alındığı kişiye özel projeler geliştirdiklerini ifade etti.

Beyoğlu, Taksim, Beşiktaş, Cihangir, Bomonti, Nişantaşı, Etiler ve Kanlıca'da toplam 15 yeni projeye başladıklarını açıklayan Keten, “1976 yılından beri faaliyet gösteren Keten İnşaat A.Ş'nin, bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerle toplam 750 milyon liralık değer yaratıldı. Yeni projelerle de, 2013 yılı sonuna kadar 300 birim ve 400 milyon liralık yeni gayrimenkul değeri yaratacağız” dedi.

Ferhat Keten, “Eskiden portföyün yüzde 85'i Nişantaşı'nda iken,  şimdi ağırlığı yüzde 20'ler düzeyinde. Halen Nişantaşı'nda aktif olmamıza rağmen Cihangir, Etiler, Beşiktaş, Bomonti ve Beyoğlu yeni odak noktalarımız. Bu bölgede inşaatlarımız devam ediyor” diye konuştu.

Yalıyı yenileyecek

Ayrıca 1905 yılında Kanlıca'da bir yangınla yok olmuş, tarihi Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa Yalısı'nı da, 110 yıl sonra aslına uygun olarak yeniden inşa edeceklerini söyleyen Keten, sürdürdükleri yenileme çalışmalarına İstanbul'un tarihi dokusunu koruyarak devam edeceklerini de aktardı.

Cihangir'e yeni proje

Özellikle Beyoğlu'nun deniz manzaralı yamaçlarının büyük ilgi gördüğünü belirten Keten, bu nedenle Beyoğlu'ndaki yatırımlara da önem verdiklerini söyledi. Keten, “Cihangir'de yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu bölgede toplam 46 daireden oluşan 3 yeni projeye yatırım yaptık. İstanbul manzarasına sahip olan projelerde, bir tarafta İstanbul boğazını seyrederken diğer tarafta tarihi yarımada ve adaların keyfini çıkarmak mümkün olacak” dedi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Keten İnşaat yeni projelerini görücüye çıkardı!
  • 18.09.2013 17:18

Keten İnşaat yeni projelerini görücüye çıkardı!

Keten İnşaat basın toplantısında Ferhat Keten şirketin yeni projelerini tanıttı. ...

Keten Nişantaşı projesinin örnek daire görüntüleri!
  • 15.05.2013 10:41

Keten Nişantaşı projesinin örnek daire görüntüleri!

Keten İnşaat'ın Nişantaşı'ndaki apart projesini ziyaret ettik. emlaktasondakika. ...

Keten İnşaat Haliç projesini tanıttı!
  • 07.01.2013 13:48

Keten İnşaat Haliç projesini tanıttı!

Keten İnşaat, Haliç'teki yeni projesini ve 2013 yılında yapacaklarını özel bir t ...

Selahattin Keten, butik projelerinden bahsediyor
  • 27.04.2012 11:49

Selahattin Keten, butik projelerinden bahsediyor

Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, Nişantaşı’na yaptıkları bu ...

Keten Haliç Konutları örnek daire görselleri
  • 01.02.2014 14:34

Keten Haliç Konutları örnek daire görselleri

Keten İnşaat tarafından Eyüp'de inşa edilen Keten Haliç Konutları'ndan örnek dai ...