maritbet girişmaritbet
Keten İnşaat eski binaları yıkıp rezidans yapıyor!

Keten İnşaat eski binaları yıkıp rezidans yapıyor!

Nişantaşı ve Bağdat Caddesi gibi İstanbul’un lüks bölgelerinde projeler geliştiren Keten İnşaat, bu bölgelerde kentsel dönüşüm de yapıyor

Nişantaşı ve Bağdat Caddesi gibi İstanbul'un lüks bölgelerinde projeler geliştiren Keten İnşaat, bu bölgelerde kentsel dönüşüm de yapıyor.

Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, 20 yıldır lüks semtlerde projeler geliştirdiklerini ve eski binaları yenilediklerini belirterek, “Yaklaşık 100 binayı yeniledik. Bu sayede şehrin merkezini daha yaşanılır kılıyoruz” dedi.

Keten, kentsel dönüşümü gerçekleştirirken önemli olan şeyin, şehri büyütmek olmadığının altını çizerek, “Şehrin çemberini büyütmek yerine var olanı yenilemek gerek. Altyapı, trafik ve sosyal yaşam alanları yeniden düzenlenerek kentin içinde dönüşümü başlatmak daha önemli” diye konuştu. Bu kapsamda dönüşümü hayata geçirirken ada bazında planlamalar yapmak gerektiğine vurgu yapan Keten, “İstanbul dikine büyüyor. Her yerden mantar gibi gökdelenler çıkıyor. Bunun yerine yeşil alanlar artırılmalı ve otoparklar yapılmalı” dedi.

Selahattin Keten, dönüşüm kapsamında gündemlerinde iki projenin bulunduğunu anlatarak, Abdi İpekçi'de iki binayı boşalttıklarını söyledi. Bakır Palas ve Atit Apartmanı adındaki binaların depreme dayanıksız raporu aldığını ve biran önce yıkılması gerektiğini ifade eden Keten, şöyle konuştu:

‘Kılı kırk yarıyoruz'

“Bu binaları yıkıp yeniden depreme dayanıklı bir şekilde yapacağız. Yeni bina yaptığımız zaman bazen 2-3 kat yükselebiliyoruz ama yeni binayı yaparken adeta kılı kırk yarıyoruz. Bu yapılarda ‘depreme dayanıksızdır' raporu olduğu için yeni konutların KDV'leri de yüzde 1 olacak.”

Keten, normalde lüks semtlerde yapılan yeni konutlarda yüzde 18 KDV uygulandığını anlatarak, “Biz depreme dayanıksız olan binaları dönüştürdüğümüz için KDV yüzde 1 oldu. Bunu da bizden daire alan yatırımcılara fiyat avantajı olarak yansıtacağız” dedi.

Selehattin Keten, dönüşümün yanı sıra diğer yatırımlarının da devam ettiğini belirterek, Eyüp, Erenköy ve Göztepe'de yeni projelere başladıklarını söyledi. Keten,Eyüp Silahtarağa'da 60 daire ve 2 mağazalık projenin 130-200 metrekarelik dairelerden oluşacağını belirterek, “Proje Tarihi yarımadanın dokusuna uygun olacak. Deniz gören bir arsada yapılan projede inşaat başladı ve konutlar 1.5 yılda teslim edilecek” dedi.

Erenköy'e yeni proje

Keten, Erenköy'deki projenin ise 34 daireden oluştuğunu anlatarak, 180-200 metrekarelik dairelerin bulunduğu projenin Erenköy Tren İstasyonu'na yakın olduğunu kaydetti. Projenin yapılacağı arsada eski bir köşkün bulunduğunu ve bunu başka bir yere taşıyacaklarını anlatan Keten, 1.5 yılda bitireceklerini vurguladı.

Göztepe'deki projenin ise Selami Çeşme'ye yakın olduğunu ifade eden Keten, burada 190 metrekarelik 4+1 tipinde 12 daire yapacaklarını söyledi.

Otel konseptli ‘rezidans'

Selahattin Keten, Nişantaşı'nda farklı bir konsept geliştirerek, 1+1 dairelerden oluşan kiralanabilir rezidanslar yaptıklarını söyledi. Keten, bu projenin Nişantaşı bölgesinde ilk kez uygulandığını anlatarak şu bilgileri verdi:

“Nişantaşı'nda eski bir binayı rezidansa çevirdik. Burada aylık, 6 aylık ya da yıllık olarak kiralanabilir rezidanslar yaptık. Bunların içinde A'dan Z'ye tüm eşyaları koyduk. Bu dairelerde kullanılan malzemeleri en iyilerinden seçtik. Uzun süreli olarak otelde kalmak istemeyenler için rezidans çok daha cazip geliyor. Otel gibi işlettiğimiz bu evlerde vale, temizlik gibi hizmetler veriyoruz.”

‘Konutun yatırım değeri düşer'

İstanbul'da birçok bölgede konut satışlarında sıkıntılar olduğunu ifade eden Keten, “Birçok yerdeki konutlar satılamıyor. Bazı bölgelerde satışı süren yüzlerce proje var. Arz ve talebin dengelenmesi gerek. Bir şeyden çok varsa değeri düşer ve yatırım özelliğini yitirir” dedi. Keten, doğru yerde doğru konseptle yapılan projelerin satış sıkıntısının bulunmadığını ifade etti.

Arap yatırımcı ‘ucuz ev' arıyor

Selahattin Keten, mütekabiliyet yasasından sonra Arap yatırımcıların kendilerine geldiğini ve konutlar hakkında bilgi aldıklarını belirterek, “Ancak bizim proje yaptığımız bölgelerdeki fiyatlar onlara yüksek geliyor” dedi. Keten, Nişantaşı'nda konutların 10 ile 12 bin dolar arasındaki fiyatlardan satıldığını vurgulayarak, “Araplar genellikle 250-300 bin dolarlık evler arıyorlar ve bu nedenle istedikleri daireyi Nişantaşı'nda bulamıyorlar. Şimdilik piyasayı araştırıyorlar” diye konuştu.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Keten Nişantaşı projesinin örnek daire görüntüleri!
  • 15.05.2013 10:41

Keten Nişantaşı projesinin örnek daire görüntüleri!

Keten İnşaat'ın Nişantaşı'ndaki apart projesini ziyaret ettik. emlaktasondakika. ...

Keten İnşaat Haliç projesini tanıttı!
  • 07.01.2013 13:48

Keten İnşaat Haliç projesini tanıttı!

Keten İnşaat, Haliç'teki yeni projesini ve 2013 yılında yapacaklarını özel bir t ...

Selahattin Keten, butik projelerinden bahsediyor
  • 27.04.2012 11:49

Selahattin Keten, butik projelerinden bahsediyor

Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, Nişantaşı’na yaptıkları bu ...

Keten Haliç Konutları örnek daire görselleri
  • 01.02.2014 14:34

Keten Haliç Konutları örnek daire görselleri

Keten İnşaat tarafından Eyüp'de inşa edilen Keten Haliç Konutları'ndan örnek dai ...

Keten Haliç Konutları proje galerisi
  • 01.02.2014 14:19

Keten Haliç Konutları proje galerisi

Keten İnşaat tarafından Eyüp'de inşa edilen Keten Haliç Konutları'ndan kareler ...