maritbet girişmaritbet
Kartal Belediyesi bölgeyi iki noktadan çekim merkezi yapacak!

Kartal Belediyesi bölgeyi iki noktadan çekim merkezi yapacak!

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, bölgeyi daha da geliştirmek için harekete geçti. Önde gelen yatırımcılarla biraraya gelen Altınok Öz, Kartal’da iki merkezin planlandığını ve bunlardan birisini Dap Yapı ile Ağaoğlu’nun yapacağını açıkladı

Anadolu yakasında gelişme gösteren bölgelerin başında gelen Kartal'ın Belediye Başkanı Altınok Öz, bölgedeki büyük yatırımcılarla ortak basın toplantısı düzenledi. İş GYO, Dap Yapı, Ege Yapı, DKY İnşaat ve Fer Yapı gibi önde gelen gayrimenkul firmalarının yöneticilerinin katıldığı toplantıda Kartal'ın geldiği nokta ve vizyon projeleri paylaşıldı.

Toplantıda önemli açıklamalar yapan Altınok Öz, Kartal'ın iki merkezli bir ilçe haline geleceğini açıkladı. Bunlardan ilkinin mevcut kent merkezinin Barselona'daki meydan gibi tasarlanmasıyla ortaya çıkacağını anlatan Öz, ikinci merkezin ise Dap Yapı ve Ağaoğlu İnşaat'ın proje geliştirdiği bölgede ortaya çıkacağını söyledi.

Bu iki merkezin birbirine olan uzaklığının ise 1 kilometre olduğunu dile getiren Altınok Öz, “İlk kez bir belediyenin sınırları içinde iki merkez ortaya çıkacak. Merkezler birbirine sahil bandıyla bağlantılı olacak. Bölge peyzaj düzenlemesiyle gerçek bir alışveriş, yeme-içme, yürüme ve dinlenme alanlarına dönüşecek” dedi.

‘Yeni merkezi biz inşa edeceğiz'

Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Ağaoğlu ile birlikte Emlak Konut GYO'dan ihaleyle aldıkları projenin hazırlıkların sürdüğünü belirterek, “Kartal'ın yeni merkezini biz inşa edeceğiz. 2 milyar dolar yatırım yapacağız” dedi. Belediyenin de projenin önünü açtığını dile getiren Yılmaz, “İstanbul'un sembol projesini yapacağız. İçinde rezidans, ofis, hastane, marina, hızlı tren, AVM olan başka bir proje daha dünyada yok” diye konuştu.

‘Kartal yükseliş dönemine girdi'
DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, bölgenin belli bir noktaya geldiğini anlatarak, “Artık, Kartal'ın yükseliş dönemi başladı. Biz de 5-6 bölgede proje çalışıyoruz. Özellikle kentsel dönüşüm projeleri geliştireceğiz.  Toplam yatırım tutarımız ise 2 yıl içinde 500 milyon lirayı bulacak” dedi. Kartal'ın geniş bir manzarası olduğunu söyleyen Dumankaya, “Bölge hızla gelişiyor. Fabrikalar gidiyor üniversiteler geliyor. Kartal bambaşka bir yer olacak” dedi.

‘Geniş ulaşım ağına sahip'
Egeyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, 7 yıldır Kartal'da projeler geliştirdiklerini belirterek, “Şimdi dördüncü projemizi yapıyoruz. Kartal'ın geleceği noktayı görerek buraya geldik” dedi. Kartal'ın çok önemli ulaşım avantajlarına sahip olduğunu dile getiren Kabadayı, “Burası gelecekte yeni yaşam ve ticaret merkezi olacak. Yeni projeler yapmaya devam edeceğiz. Kartal'da 200 milyon liralık yatırım yapıyoruz” dedi.

‘En iyi primi bu ilçe yapacak'
Fer Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, Kartal'ın gösterdiği performansın tesadüf olmadığının altını çizerek, “Kartal Basın Ekspres ile birlikte yeni merkezler olarak öne çıktı” dedi. Kartal'ın Ataşehir'den bile iddialı olacağını dile getiren Kumova, “5 yıl içinde Kartal Anadolu yakasının en iyi prim yapan bölgesi haline gelecek” diye konuştu. Kumova, bölgede 150 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

‘BÖLGE BEŞ YILDA BAMBAŞKA OLUR'
İş GYO'nun Genel Müdürü Turgay Tanes, Kartal'da yeni yatırımlarının olduğunun altını çizerek, “Bölgeye 300 milyon dolarlık yatırım yapacağız” dedi. Kartal'ın kara, hava, deniz ve raylı ulaşım açısından büyük bir avantajının bulunduğunu anlatan Tanes, “Beş yıl içinde bölge bambaşka olacak. Kartal'da sadece yapılaşmaya dayalı dönüşüm yok. Sosyal ve kültürel anlamda da bölge gelişiyor. Biz de bu süreçte üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” diye konuştu.

‘DAP YAPI YAPACAK'
Altınok Öz, Kartal'ın mevcut meydanıyla ilgili 1/5.000'lik planları hazırladıklarını ama 1/1000'lik planların çıkmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Projeyle ilgili yeni girişimlerimiz var. Planların onaylanmasıyla birlikte Kartal'ı Barselona gibi çekim merkezi yapacağız. Bir diğer merkez ise Dap Yapı ve Ağaoğlu İnşaat'ın yaptığı proje ve çevresinde olacak. Dap Yapı proje hazırlıklarına başladı. Biz de o bölgenin çevresiyle ilgili yeni planlama yapıyoruz. Bu sayede İki merkezli Kartal ortaya çıkacak.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ege Yapı, İstanbul'daki Cer Loft’un 2. etabını satışa sundu
  • 22.03.2023 16:02

Ege Yapı, İstanbul'daki Cer Loft’un 2. etabını satışa sundu

Cer Loft’un 2. etabında 27 özel loft daire bulunuyor ...

Ege Yapı, iki yılda 7 yeni projeye imza atacak!
  • 25.01.2023 14:29

Ege Yapı, iki yılda 7 yeni projeye imza atacak!

Gayrimenkul sektörünün öncü firmalarından Ege Yapı, hayata geçirdiği inşaat proj ...

“Yeni Konut Finansman Modeli inşaat sektörü için can suyu olacak”
  • 06.01.2023 11:24

“Yeni Konut Finansman Modeli inşaat sektörü için can suyu olacak”

Merakla beklenen yeni konut finansman modeli hakkında ayrıntılar açıklandı. Ege ...

Ege Yapı, Mamut Art Project'in ana sponsoru oldu!
  • 27.10.2022 17:23

Ege Yapı, Mamut Art Project'in ana sponsoru oldu!

Sanatı ve sanatçıları destekleyecek çalışmaların içerisinde yer almaya devam ede ...

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?
  • 26.08.2022 11:54

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?

İş GYO, güncel kredi notuyla ilgili açıklamada bulundu. ...

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!
  • 23.08.2022 09:26

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik'in Beşkitaş Dikilitaş'taki binasını yeni proje h ...