maritbet girişmaritbet
İş GYO, İstanbul’u 3 koldan saracak

İş GYO, İstanbul’u 3 koldan saracak

İstanbul Tuzla’da Çınarlı Bahçe, İzmir’de Ege Perla projesini inşa eden İş GYO, Kartal, Ataşehir ve Topkapı bölgesinde yeni proje hazırlığı yapıyor

Projelerin toplam değeri 1 milyar doları geçiyor.

Türkiye'nin en büyük ve aktif GYO'larından biri olan İş GYO proje atağına kalkıyor. Daha önce İstanbul Tuzla'da Çınarlı Bahçe, ardından da İzmir'de Ege Perla projesine başlayan İş GYO, İstanbul'da Kartal, Ataşehir ve Topkapı projeleri için hazırlık yapıyor.

İş GYO Kurumsal İletişim, Satış, Kiralama ve Pazarlama Grup Başkanı Gülfem Sena Tandoğan, şu anda ağırlıklı olarak Ege Perla projesinin inşaatı ve satışına ağırlık verdiklerini belirterek, geçtiğimiz yıl sonuçlanan üst yapı ihalesiyle birlikte inşaatın tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Projenin uzun ve titizlikle süren temel ve zemin çalışmalarının tamamlanmasının ardından katların hızla yükseldiğini anlatan Tandoğan, projeyi Aralık 2015'te bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Ege Perla'nın yüzde 68'lik bölümünün satıldığını anlatan Tandoğan, “A Kule'de yer alan 2+1 Plus daire tipleri tükendi. B Kule'de ise E, C ve D ofislerimiz tükendi. Projede yer alacak AVM'nin marka karması için de çalışmalar başladı. İzmirlilerin ihtiyaç ve beklentileri üzerine eğilerek bir kiracı karması ve konsept oluşturmayı planlıyoruz” dedi.

Ege Perla'da metrekare fiyatlarının konutlarda 3 bin 300 dolar, ofislerde ise 3 bin 600 dolar olduğunu açıklayan Tandoğan, projenin arsa dahil maliyetinin 168 milyon dolar olduğunu kaydetti.

Tuzla'ya dev yatırım

Gülfem Tandoğan, Çınarlı Bahçe Tuzla'da geçen yıl ağustos ayı itibariyle yaşamın başladığını vurgulayarak, yarısının dolduğunu ve çoğunlukla ev sahiplerinin yerleştiği projenin ticari alanlarının kiralamasının devam ettiğini söyledi. 120 milyon lira maliyetli Çınarlı Bahçe'de 29 dairenin satışının sürdüğünü belirten Tandoğan, metrekare satış fiyatının yaklaşık 3.500 lira olduğunu dile getirdi.

Kartal'da dönüşüm yapacak

Gülfem Tandoğan, bir diğer yatırımlarının Kartal'da olduğunu belirterek, bölgede kendi arsaları üzerinde konut, ticari ve ofislerden oluşan karma proje yapacaklarını söyledi. Yaklaşık 280 milyon dolar yatırımla hayata geçirecekleri projenin kentsel dönüşüm kapsamında değer artırıcı ve standartları yükseltici nitelikte olacağını vurgulayan Tandoğan, “Kartal projemiz 5 parsel üzerinde gerçekleştirilecek. İmar durumuna ilişkin süreçler devam ediyor” dedi.

Finans merkezine ofis geliyor

Gülfem Tandoğan, bir diğer projenin ise İstanbul Finans Merkezi projesinde yer aldığını belirterek, şehrin ana arterlerine yakınlığı ile ulaşım açısından avantajlı olan 9 bin 590 metrekarelik yüzölçümlü arsa üzerine ofis ve ticari ünitelerden oluşan bir proje inşa edeceklerini söyledi. Tandoğan, yaklaşık 26 bin metrekarelik kiralanabilir ve satılabilir alana sahip olacak projenin yatırım bedelinin 100 milyon dolar civarında olduğunu kaydetti.

460 mİlyon dolarlık proje yolda

İş GYO olarak sektörün deneyimli markası Nef ile kentsel dönüşüm kapsamında Topkapı'da ilk projelerini yapacaklarını açıklayan Tandoğan, arsa alanı 80 bin 200 metrekare, brüt inşaat alanı 323 bin 28 metrekare olan projede 214 bin 760 metrekarelik konut ve 9 bin 800 metrekarelik ticari alan yapacaklarını açıkladı. Şehir merkezinde İstanbullulara yakışır bir karma proje inşa edeceklerini ifade eden Tandoğan, “Projenin maliyetinin 460 milyon dolar olması bekleniyor. 2014'ün üçüncü yarısında projenin lansmanını yapmayı planlıyoruz” diye konuştu. 

5 bİn kişilik merkez

Projenin içinde Fevziye Mektepleri Işık Anaokulları'nın bulunduğunu ifade eden Tandoğan, “Çınarlı Bahçe'ye 1.5 km mesafede İş Bankası'nın ihtiyaçları doğrultusunda Teknoloji ve Operasyon Merkezi'nin geçtiğimiz yıl aralık ayında temelini attıklarını söyledi. Bu alanda inşaatın devam ettiğini dile getiren Tandoğan, şunları söyledi:
 “256 milyon dolarlık maliyeti olan Teknoloji ve Operasyon Merkezi'nin kaba inşaatının yaklaşık yüzde 55'i tamamlandı. Yaklaşık 5 bin çalışan kapasitesine sahip olacak bu merkeze bitişik arsa üzerinde alışveriş merkezi ve ofis öğelerini barındıran bir karma proje yer alacak. 95 milyon dolarlık karma projemizin kaba inşaatının yüzde 90'ı tamamlanmış durumda. 2 projenin Ağustos 2015'te tamamlanmasını hedefliyoruz.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?
  • 26.08.2022 11:54

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?

İş GYO, güncel kredi notuyla ilgili açıklamada bulundu. ...

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!
  • 23.08.2022 09:26

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik'in Beşkitaş Dikilitaş'taki binasını yeni proje h ...

Manzara Adalar'ın satış ofisi işte böyle hazırlandı!
  • 04.03.2017 15:20

Manzara Adalar'ın satış ofisi işte böyle hazırlandı!

İş GYO'nn Kartal'daki projesi Manzara Adalar'ın satış ofisi 10 gün gibi kısa bir ...

Ev almadan Manzara Adalar'a uğrayın!
  • 02.03.2017 09:10

Ev almadan Manzara Adalar'a uğrayın!

İŞ GYO tarafından Kartal'da inşa edilen Manzara Adalar projesinin '3+1 diye aldı ...

Turgay Tanes, sektörü değerlendiriyor!
  • 17.04.2015 10:21

Turgay Tanes, sektörü değerlendiriyor!

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Manzara Adalar projesiyle birlikte sektörün so ...

Turgay Tanes'in gözünden Manzara Adalar!
  • 25.09.2014 15:35

Turgay Tanes'in gözünden Manzara Adalar!

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Manzara Adalar projesinin detaylarını anlattı. ...