maritbet girişmaritbet
İnşaatçılar Fikirtepe için dernek kuracak!

İnşaatçılar Fikirtepe için dernek kuracak!

Fikirtepe’deki projesini nisan ayında satışa çıkarmaya hazırlanan Nuhoğlu İnşaat’ın patronu Ali Nuhoğlu, bölgede faaliyet gösteren inşaat şirketleri olarak dernek kuracaklarını ve tanıtım yapacaklarını söyledi

 

Kentsel dönüşümde en çok konuşulan bölge olan Fikirtepe'de sürecin sağlıklı işlemesi için çalışmalar yürüten Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, bölgede faaliyet gösteren inşaat şirketleri olarak biraraya gelip dernek kuracaklarını söyledi. Buradaki amacın bölgedeki firmaları bir araya getirip bir bütün olarak Fikirtepe'yi tanıtmak olduğunu dile getiren Nuhoğlu, “Bölgede gayrimenkul sektöründen çok önemli firmalar var. Biraraya geleceğiz ve derneği kuracağız. Gelecek yıl Mipim'de ortak stant açıp Fikirtepe'nin tanıtımını yapmayı planlıyoruz” dedi.
 
Bu kapsamda Fikirtepe'de birlikte hareket etmeyi planladıklarını ifade eden Nuhoğlu, “Biz bunu yapmak istiyoruz. Projemizin reklam filminde bile Fikirtepe vizyonunu öne çıkaracağız. Orada yaşanan dönüşüme vurgu yapacağız” diye konuştu.
 
5 yılda bambaşka olacak
Fikirtepe'nin 5 yıl içinde şimdikinden bambaşka bir yer olacağını ifade eden Nuhoğlu, verilen izinler gereği 2 yıl içinde bölgede inşaatların başlaması gerektiğini vurguladı. Fikirtepe'nin geleceğinin çok parlak olduğunu vurgulayan Nuhoğlu, İstanbul'un yeni modern yüzü olarak tanımladığı bölge için şu ifadeleri kullandı: “Bölgede toplamda 60-70 bin konut yapılacak. İnsanlar da buranın geleceğine yatırım yapacak. Fikirtepe'deki fiyatlar Bağdat Caddesi'ndeki fiyatlara kadar çıkacak. Mesela metrekaresi 5-6 bin lira olan dairelerin fiyatları bölgedeki dönüşüm tamamlandığı zaman 6 bin dolar olacak. Biz vizyonumuzu ona göre oluşturuyoruz.”
 
Ali Nuhoğlu, Fikirtepe'deki projelerin birbirinden bağımsız olmaması gerektiğinin altını çizerek, yeni planların da bölgenin bir bütün olarak ele alınarak hazırlandığını anlattı. Hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hem de Kadıköy Belediyesi'nin yoğun bir şekilde çalıştığını vurgulayan Nuhoğlu, şunları söyledi: “Mesela Kadıköy Belediyesi yolları genişletecek. Büyükşehir ise altyapıları düzenleyecek. Belediye yol kotlarını bize verecek. Bu sayede yol kotları ve altyapılar şekillenecek. Projeler açık olacak ve kapalı duvarlarla çevrelenmeyecek, bölgeye hitap edecek.  Fikirtepe'de şu anda bir aks oluşuyor. E-5'e bakan yan yana 10 adada iyi bir aks meydana gelecek.”
 
Ali Nuhoğlu, Fikirtepe'nin büyük bir alanı kapsadığını ve arsaların yüzde 20'sinin yol ve yeşil alanlar için terk edildiğini belirterek, “1.5 milyon metrekarelik arsanın yüzde 20'si terk edildiğinde 300 bin metrekare yapıyor. Bu alanı kamu çok akıllıca kullanmalı. Buralar kamu binalarıyla doldurulmamalı. Yeşil doku oluşturulmalı.  Bu sayede bölge daha az yoğunluklu ve nitelikli hale gelir” görüşünü dile getirdi.
 
‘Projeler yarım kalırsa kamu devreye girer'
 
Fikirtepe'nin çok değerli bir yer olduğuna işaret eden Ali Nuhoğlu, bölgeyle ilgili yapılan olumsuz değerlendirmelere katılmadığını söyledi.
 
Fikirtepe'de genellikle finansman gücü iyi firmaların faaliyet gösterdiğini anlatan Nuhoğlu, “Burada dönüşüm olmaz diyenler var. Eğer bu iş Fikirtepe'de gerçekleştirilemezse başka hiçbir yerde yapılamaz. Fikirtepe'den daha merkezi ve değerli bir yer var mı? Bazı firmalar sıkıntıya girer ve projeler yarım kalırsa da kamu rahatlıkla devreye girer” diye konuştu.
 
Ruhsat bekliyor
 
Ali Nuhoğlu, Fikirtepe'deki projelerle ilgili onay süreçlerinin devam ettiğini anlatarak, şu bilgileri verdi: “Fikirtepe'de 1500 konut yapacağız. 1 adada çalışmayı tamamladık. 2. adada ise sürüyor. Tabanlıoğlu Mimarlık'a çizdirdiğimiz projeler büyükşehirde onay bekliyor. Şu anda ruhsat aşamasındayız. Ruhsat almadan satışa çıkmayacağız. Muhtemelen nisan ayına kadar ruhsatı alıp, satışa da o dönemde başlarız. Bölgede satışa çıkan ilk firma olmayı hedefliyoruz.”
 
Kaynak sıkıntısı yok
 
Ali Nuhoğlu, inşaat yaparken öz kaynağın çok önemli olduğunu belirterek, bu sürecin satıştan gelecek gelirle finanse edilemeyeceğini söyledi. Firmanın gelirlerinin tek kaleme bağlı olmadığını söyleyen Nuhoğlu, “17 şantiyesi olan bir şirketiz. Bir yerden gelecek gelire mahkum değiliz. Farklı kaynaklarımızı Fikirtepe'ye akıtacağız. Ayrıca bankalarda çok büyük miktarlı teminatlarımız var. Bu nedenle finansal bir sıkıntımız olmaz” dedi.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fikirtepe'de düğüm çözülüyor! 1134 konut tamamlandı!
  • 11.04.2022 12:12

Fikirtepe'de düğüm çözülüyor! 1134 konut tamamlandı!

İstanbul'daki kentsel dönüşüm noktalarından Kadıköy Fikirtepe'de düğüm çözülüyor ...

Emlak Konut'tan Fikirtepe kentsel dönüşümü için yeni imza!
  • 08.03.2022 09:50

Emlak Konut'tan Fikirtepe kentsel dönüşümü için yeni imza!

Emlak Konut GYO, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde son olarak Ilgın İnşaat ile s ...

Maksem Yapı, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde rol alacak!
  • 08.01.2022 10:32

Maksem Yapı, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde rol alacak!

Fikirtepe kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 3472 ada 1 parselin inşasını Maks ...

Fikirtepe'nin dönüşümünde Emlak Konut'tan bir imza daha!
  • 06.01.2022 09:49

Fikirtepe'nin dönüşümünde Emlak Konut'tan bir imza daha!

Emlak Konut GYO, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümü kapsamında 3470 ada 1 parsel işi ...

Kuzu, Fikirtepe’nin dönüşümünde bir iş daha aldı!
  • 10.12.2021 16:49

Kuzu, Fikirtepe’nin dönüşümünde bir iş daha aldı!

Fikirtepe kentsel dönüşümü kapsamında 3464 ada 2-3 parselin inşaatını Kuzu Grup ...

Hakan Gedikli: 'Konut üretimi artınca fiyat baskılanacak'
  • 23.11.2021 10:23

Hakan Gedikli: 'Konut üretimi artınca fiyat baskılanacak'

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, konut arzının yeniden artacağı bir d ...