maritbet girişmaritbet
İnşaatçılar dönüşümde Yenisahra’ya odaklandı

İnşaatçılar dönüşümde Yenisahra’ya odaklandı

İstanbul’un birçok bölgesinde kentsel dönüşüm arayışına giren firmalar Yenisahra’ya odaklandı.

Fikirtepe gibi kentin önemli bir noktasında yer alan bölgede planların çıkmasını bekleyen firmalar bir taraftan dönüşüm için vatandaşları ikna etmeye çalışıyor. 

İstanbul'da Fikirtepe, Esenler, Haliç, Kartal, Beyoğlu gibi bölgelerde tam gaz devam eden kentsel dönüşümün yeni gözdelerinden biri Yenisahra oldu. Anadolu Yakası'nda özellikle Fikirtepe'yle birlikte Kartal bölgesi ön plana çıkarken, Ataşehir'e bağlı Yenisahra aksı da dönüşüm yapmak isteyen firmaların hedefi haline geldi. 

Ataşehir'in dönüşümünde büyük önem taşıyan bölgedeki dönüşümde Yenisahra ve Barbaros birlikte ele alınıyor. Ancak bölgede dönüşüm pek de kolay olmuyor. Planların halen onaylanmadığı bölgede vatandaşlarla anlaşmaya çalışan inşaat firmaları yoğun mesai harcıyor. Bölgede tanıtım ofisi açan firmalar bir yandan planların onaylanmasını beklerken diğer taraftan vatandaşlarla anlaşmaların yollarını arıyor. 

İBB tarafından 1/5000'lik imar planlarının hazırlanıp kabul edildiği Yenisahra'da 1/1000'lik planlar üzerinde süreç devam ediyor. Gayrimenkul sektörünün dev firmaları, bölgede dönüşüm yapmak için adeta sıraya girdi. Yeni planların nisan ayındaki seçimin hemen sonrasında açıklanması bekleniyor. 

Suryapı, DKY İnşaat, Tahincioğlu, Sinpaş Yapı, Ege Yapı, Vartaş, Güneri İnşaat ve MİST İnşaat gibi birçok firmanın dönüşüm yapacağı bölgede hak sahipleriyle anlaşma süreci devam ediyor. İstanbul Finans Merkezi'yle çehresi değişecek olan Ataşehir'in bu dönüşümle birlikte yeni bir yüz kazanması bekleniyor.

Ege Yapı 100 dönümü dönüştürecek 

Yenisahra bölgesinde çok geniş bir alanda çalışmalarını sürdüren şirket, hak sahipleriyle anlaşma sürecine tüm hızıyla devam ediyor. 100 bin metrekarelik bölgede dönüşüm yapacak olan Ege Yapı, 40 bin metrekarelik bölümle anlaşmış durumda. Şirket, yeni projesiyle bölgenin çehresini değiştirmeyi hedefliyor. 

Bölgede hangi firma ne yapıyor?

DKY İnşaat 60 bin metrekarede anlaştı 

Yenisahra'yı gözüne kestiren önemli firmalardan birisi de DKY İnşaat oldu. 2016 yılı sonunda çalışmaların başlayacağı dev proje mahalle konseptine sahip olacak. 240 bin metrekarelik alanda gerçekleşecek dönüşüm projesinde DKY İnşaat, bugün itibariyle 60 bin metrekarelik alanda anlaşma sağladı. Geniş yeşil alanlara sahip olacak proje bölgenin en önemli yatırımları arasında yer alıyor. 

Tahincioğlu konsept proje hazırlıyor 

Yenisahra bölgesinin bir diğer önemli oyuncusu ise Tahincioğlu Gayrimenkul. Yaklaşık 5 hektarlık alan ve 193 parselde gerçekleşecek dönüşüm projesinin büyük bir bölümü konutlardan oluşacak. Ofisler, mağazalar ve sosyal tesislerinde bulunacağı dev proje mimari konseptiyle de ön plana çıkıyor. 

Sinpaş'tan 1.5 milyar TL yatırım planı 

Bölgede 105 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren firma hak sahipleriyle görüşmeye devam ediyor. Yaklaşık 350 bin metrekarelik bir inşaat planlayan firmanın yapacağı yatırım ise 1.5 ile 2 milyar lira civarında. Firma, dönüşüm kapsamında konut ve ticari alanlardan oluşacak yeni bir proje üretecek. 

Sur Yapı görüşmelere devam ediyor 

İstanbul'un her iki yakasında dönüşüm projelerinde boy gösteren Suryapı, Anadolu Yakası'nda Yenisahra'ya adım attı. 6 aydır bölgede çalışmalarına devam eden şirket, hak sahipleriyle görüşmelerini tüm hızıyla sürdürüyor. Ağırlıklı olarak konutlardan oluşacak olan projede ofis ve mağazalarda bulunacak. 

Vartaş'tan 100 milyon euro yatırım yolda 

Yenisahra'da 100 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren ve hak sahipleriyle anlaşma sürecini çok başarılı bir şekilde yürüten Vartaş bölgede karma proje inşa edecek. 100 milyon euroluk bir yatırımla hayata geçirilecek olan projede alt katlar dükkan, üst katlar konut şeklinde olacak. 

Mist İnşaat dönüşüm ofisini açtı 

Yenisahra'daki kentsel dönüşüm ofisini mayıs ayında hizmete açan firma, birbirine komşu Yenisahra ve Barbaros mahallelerinde 46 dönümlük alanda dönüşüm yapıyor. Toplamda 17 ada kapsamında faaliyet gösteren Mist İnşaat'ın hak sahipleriyle görüşme süreci tüm hızıyla devam ediyor. 

Güneri İnşaat katılımcı dönüşüm yapacak 

Yenisahra'daki dönüşümün bir diğer oyuncusu ise Güneri İnşaat oldu. Barbaros'ta 130 bin metrekarelik alanı dönüştürecek olan firma hak sahipleriyle anlaşmaya devam ediyor. Katılımcı dönüşümle Türkiye'de bir ilk olmayı hedefl eyen şirket bölgeye değer katacak yeni bir proje üretecek.

Yavuz Karaman/Dünya 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"
  • 10.11.2023 17:00

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ ...