maritbet girişmaritbet
İngilizlerin Antalya’da yeni gözdesi Kaş ve Alanya oldu!

İngilizlerin Antalya’da yeni gözdesi Kaş ve Alanya oldu!

Türkiye’nin en önemli turizm bölgelerinden Antalya’da ikincil konutlara ilgi yoğun. Özellikle İngiliz vatandaşlarının yazlık konut aldıkları şehirde, Kaş ve Alanya bölgeleri ön plana çıkıyor

Ekonomisi turizm ve tarıma dayalı Antalya'da ikincil konutlar, Ege ve Marmara bölgelerindeki gelişimin gerisinde kalarak, Antalya'nın belli bölgelerinde gelişim gösteriyor. Son yıllarda yabancılara satışlarla gündemde olan Antalya ilinde, şehrin batı tarafında Kaş-Kalkan bölgesi, şehrin doğusunda ise Alanya-Manavgat-Belek bölgesi yazlık konutların en yoğun olarak göze çarptığı bölgeler arasında yerini alıyor.

Antalya'daki gayrimenkul piyasasını değerlendiren TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, yılın 300 gününü güneşli geçiren ve yıllık sıcaklık ortalaması 18 derece olan Antalya'ya ilgi her geçen yıl arttığını ifade etti.

Maya, bölgede ikincil konut tiplerinde Kaş-Kalkan bölgesinde tripleks, dubleks tipi ve inşaat kalitesi yüksek yapıların ilgi gördüğünü belirterek, “Belek bölgesinde son yıllarda golf turizmcilerine yönelik inşa edilen villa tipi siteler, Manavgat-Alanya bölgesinde ise ağırlıklı olarak 15-20 yıl önce inşa edilmiş yerli yatırımcıların rağbet gösterdiği yazlık siteler yer alıyor” dedi.

İngilizlerden talep görüyor
Bölge geneline bakıldığında, yapının inşaat kalitesi, denize olan konumu, manzarası ve kullanım alanına göre fiyatların değişim gösterdiğini belirten Maya, şunları söyledi:
“Kaş-Kalkan bölgesine özellikle İngiliz vatandaşlarının ilgi göstermesiyle birlikte piyasanın sterlin para birimi üzerinden oluştuğu biliniyor. Kaş-Kalkan bölgesinde villa tipi konutların metrekare fiyatları 2 bin ile 6 bin lira aralığında değişiyor. Belek bölgesinde ise bu rakam 1000 ile 3 bin lira aralığında değişebiliyor. Manavgat bölgesinde ise 15-20 yıl önce inşa edilmiş yerli yatırımcılar tarafından kullanılan yazlık sitelerde birim metrekare satış fiyatları 900 ile 2 bin lira aralığında değişebiliyor. Manavgat-Alanya bölgesinde ise yazlık tipi konutlarda satış fiyatları 1.000 ile 2 bin 500 lira aralığında değişiyor.”


‘Turizm gelişecek'
İkincil konut piyasasının geliştiği bölgelerde konut alımı yerine imar yapılaşması ikincil konut inşaatına uygun arsaların, yatırım amaçlı olarak alınmasının uzun vadede getirisi daha yüksek olacağını ifade eden Maya, “Önümüzdeki yıllarda da coğrafik konumu, iklim koşulları nedeniyle Antalya'nın turizmde gelişimine devam edeceği, ikincil konut yatırımlarının ise daha az tercih edileceğini öngörebiliriz” dedi.

Eşyalı konut tercih ediliyor
Projelerin genel özelliklerine değinen Maya, “Golf turizmine yönelik yapılan sitelerde, güvenlik, açık yüzme havuzu, sosyal tesis imkânları gibi konseptler bulunuyor. Yabancılara yönelik konutlarda ise eşyalı olarak satışın yaygın olarak yapıldığı gözlemleniyor” dedi.

‘Yabancılar uzun konaklıyor'
Konut tiplerini incelediğimizde Kaş-Kalkan bölgesinde villaların kullanım alanları 150-350 metrekare, Manavgat-Belek-Alanya bölgesinde ise 70-200 metrekare arasında değişen yapılardan oluştuğunu dile getiren Maya, “Genel olarak bölge, hem yabancı uyruklu hem de yerli yatırımcılar tarafından tercih ediliyor. Bölge geneline baktığımızda, yabancı mülkiyetindeki yapılarda yaşamın daha uzun olduğunu, yerli yatırımcılar mülkiyetindeki konutlarda ise yaz dönemlerinde ikametgâh edilerek yaşamın daha kısa sürdüğünü görüyoruz” diye konuştu.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sıvası dökülen yapıda Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen figürler ortaya çıktı
  • 09.11.2023 16:13

Sıvası dökülen yapıda Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen figürler ortaya çıktı

Antalya Muratpaşa ilçesi Haşimişcan Mahallesi'nde kentsel sit alanındaki bir yap ...

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor
  • 30.03.2023 12:40

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor

Antalya'nın Kaş ile Muğla'nın Seydikemer ilçelerini turizm, tarım ve tarih alanı ...

 Antalya Şehir Hastanesi'nin yapımında sona gelindi
  • 14.03.2023 09:52

Antalya Şehir Hastanesi'nin yapımında sona gelindi

1100 yataklı hastanede 40'ın üzerinde ameliyathane ve 250'nin üzerinde yoğun bak ...

Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı 8 milyonu aştı!
  • 18.08.2022 11:40

Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı 8 milyonu aştı!

Türkiye'de en fazla 5 yıldızlı otele sahip Antalya'ya, yılın 7,5 ayında yurt dış ...