maritbet girişmaritbet
Finans merkezinde geri sayım başladı

Finans merkezinde geri sayım başladı

Ataşehir’deki Finans Merkezi’nin ilk projesi olarak yükselen Sarphan Finanspark’ta satışların yüzde 90’ı tamamlandı

Sarp Grup tarafından Emlak Konut GYO ile yapılan Ataşehir finans merkezinin ilk projesi olan Sarphan Finanspark'ta inşaat yılsonunda tamamlanacak. Konutların tükendiği projede ofisler ve mağazalarda sona gelindi
Sarp Grup tarafından emlak konut GYO ortaklığıyla yapılan projede konutlar tükenirken, ofis ve mağazaların çok büyük bölümünün satışları tamamlandı. Projenin inşaatı da hızla devam ediyor.

Sarphan Finanspark Proje Müdürü Mecit Türkoğlu, otel, konut, ofis ve mağazalardan oluşan Sarphan Finanspark'ın toplamda 589 bağımsız bölümünün bulunduğunu belirterek, ellerinde satılacak 43 ofis ile 17 mağazanın kaldığını söyledi.

Mecit Türkoğlu, projenin yatırımcılardan yoğun talep gördüğünü vurgulayarak, “Yapılan satışlar da bunun göstergesi oldu. Finans merkezi faaliyete geçtiğinde bu bölgede gayrimenkuller daha da değerlenecek” diye belirtti.

Oteli satıyor

7 farklı bloktan oluşan Sarphan'ın bir bloğunun otel olarak inşa edildiğini dile getiren Mecit Türkoğlu, bu bloğu özel olarak inşa ettiklerini ve bina olarak satıldığını söyledi. Otelin yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından ilgi görebileceğini ifade eden Mecit Türkoğlu, bu otelin hem bölgeye değer katacağını ve gelecekte oluşacak talebe cevap vereceğini söyledi.

Maliyeti 250 milyon TL

Mecit Türkoğlu, projenin inşaat maliyetinin yaklaşık olarak 250 milyon lira olduğunu vurgulayarak, buna Emlak Konut GYO'ya verecekleri payın dahil olmadığını kaydetti. Projenin ihalesini 164 milyon lira hasılat vaadiyle aldıklarını ifade eden Mecit Türkoğlu, “Burada Emlak Konut GYO'nun payı yüzde 37.5 oldu. Yapılan hasılattan Emlak Konut GYO'ya bu oranda veriyoruz. Zaten satışlar Emlak Konut GYO'nun kasasına giriyor. Biz hak edişe göre inşaatın seviyesine bağlı olarak oradan ödememizi alıyoruz” şeklinde konuştu.

Aralıkta teslim ediyor

Mecit Türkoğlu, projenin inşaatının sorunsuz bir şekilde devam ettiğini anlatarak, bu yılın aralık ayının sonunda teslimleri yapacaklarını açıkladı. Şantiyede 350 kişinin aralıksız olarak çalıştığını ifade eden Mecit Türkoğlu, şu bilgileri verdi:

“Projenin ihalesini 2010 yılında aldık. 2011 yılının ağustos ayında ruhsatı aldık. Teslimleri bu yılın 22 Haziran'ında yapacaktık ama 6 aylık ek süremizi kullandık. Emlak Konut GYO'nun denetiminde inşaat devam ediyor. Finans merkezinin alt yapı çalışmalarının başlamış olması biraz inşaatı etkiledi. Ama şu anda konut bloğunun yüzde 75'i, ofislerin yüzde 98'i ve otelin ise yüzde 65'i tamamlandı. Otelde acele etmiyoruz çünkü oteli alan marka kendine göre tasarılarını yapacak. Tüm inşaatın tamamında yüzde 75 seviyesindeyiz. Aralık sonunda teslimleri yapacağız. Kaliteden ödün vermeden en iyi markaları kullanarak inşaatı yapıyoruz.”   

20 bin 714 metrekare arazi üzerinde yapılan Sarphan Finanspark 190 bin m2 inşaat alanından oluşuyor. Emsale konu olan satılabilir alanın 51 bin 784 metrekare olduğu projenin altında 10 katlı kapalı otoparkı yer alıyor. Projedeki ofisler bitmiş olarak teslim edilirken, konutların tipleri stüdyodan 3+1'e kadar farklılık gösteriyor.
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

SARPHAN FİNANSPARK 1
  • 24.12.2011 17:16

SARPHAN FİNANSPARK 1

Sarp Group tarafından Ataşehir'de hayata geçirilecek Sarphan Finanspark projesi ...

SARPHAN FİNANSPARK
  • 24.12.2011 17:14

SARPHAN FİNANSPARK

Londra'da 12 Aralık'ta düzenlenen Kıtalararası Gayrimenkul Ödülleri finalinde ya ...

Sinpaş Finans Şehir şimdiden yoğun ilgi gördü
  • 28.09.2017 15:21

Sinpaş Finans Şehir şimdiden yoğun ilgi gördü

Sinpaş Yapı, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin yanı başında, az katlı mim ...

Finans Merkezi'nin 1,5 yılda değeri 800 milyon TL arttı!
  • 01.04.2017 10:09

Finans Merkezi'nin 1,5 yılda değeri 800 milyon TL arttı!

İnşaatı devam eden İstanbul Finans Merkezi'nin değeri 18 ayda 800 milyon TL arta ...

Sarphan Finanspark’ın satış toplam geliri arttı
  • 26.11.2015 17:39

Sarphan Finanspark’ın satış toplam geliri arttı

Emlak Konut GYO projelerinden Sarphan Finanspark’ın satış toplam geliri ile ilgi ...

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Finans Merkezi'ni Cityscape'de tanıttı
  • 08.09.2015 17:27

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Finans Merkezi'ni Cityscape'de tanıttı

Bu sene ‘United Nations of Ağaoğlu’ mottosu ile Cityscape’de dikkat çeken Ağaoğl ...