maritbet girişmaritbet
Fikirtepe’ye ruhsat çıktı, Teknik Yapı işe başlıyor

Fikirtepe’ye ruhsat çıktı, Teknik Yapı işe başlıyor

Yıllardır ruhsat bekleyen Fikirtepeliler nihayet mutlu sona ulaştı. Bölgede proje geliştiren Teknik Yapı, ruhsat alan ilk şirket oldu. Firma 650 konutluk ilk projesini 25 Şubat’ta satışa çıkaracak

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin kentsel dönüşüm kapsamına alındığı halde uzun zamandır inşaat çalışmalarının başlayamadığı Fikirtepe ile ilgili açıklamalarda bulunmasının ardından ilk ruhsatı alan firma Teknik Yapı oldu. Fikirtepe'de dört ayrı imar adasının dönüşümü için hazırlık yapan firma, ruhsat aldığı 650 konutluk ilk projesini 25 Şubat'ta satışa sunacak. Bölgede yaklaşık 55 bin metrekarelik bir alanı kapsayan dört ayrı imar adasında 4 ayrı proje yapmaya hazırlanan Teknik Yapı, ilk olarak kat maliklerinin tamamı ile sözleşme imzalanan 11.504 metrekarelik imar adasında ilk satışına başlıyor. Sabırlarının meyvelerini toplamaya başladıklarını ifade eden Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Türkiye'nin en önemli kentsel dönüşüm alanlarından biri olan Fikirtepe'de ruhsatı aldıklarını ve temelleri atacaklarını söyledi. Fikirtepe'de dört büyük adada dönüşüm yapmaya hazırlandıklarını ifade eden Durbakayım, “Teknik Yapı, proje ruhsatı için ilk onayı aldı. Avam projemiz onaylandı. İlk projemiz için ruhsatı aldık. 25 Şubat'ta ilk ada üzerinde yükselecek Fikirtepe'deki yeni projemizin satışına başlayacağız” dedi.

Nazmi Durbakayım, E- 100 otobanına paralel konumda yer alan bu projenin Fikirtepe için dönüm noktası olduğunu belirterek, 650 adet dairenin satışı için gün saydıklarını açıkladı.

Karma proje olarak tasarlanan projede konut, homeofis ve ticari birimler olacağı bilgisini veren Durbakayım, ikinci projenin de yaklaşık bir ay içinde satışa hazır hale geleceğini belirtti.

‘Süreç mutlu sona ulaştı'
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'nin Fikirtepe'deki kentsel dönüşüme çok hassas davrandığının altını çizen Nazmi Durbakayım, “Hem Bakanlık hem de yerel yönetim, Fikirtepe'deki kentsel dönüşümün Türkiye'deki diğer kentsel dönüşüme örnek olması için en ince detaya kadar çok hassas davrandılar. Süreç bu nedenle uzadı. Biz de bu süreçte alternatif planlarımızı devreye alarak sorunsuz bir şekilde mutlu sona ulaştık” dedi.

‘Binaları yıkmadık diye çok eleştirildik'
Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm çalışmalarının yaklaşık 2.5 yıldır sürdüğünü hatırlatan Durbakayım, şunları söyledi:

“Bugüne kadar ruhsat almadığımız hiçbir proje için açıklama yapmadık. Fikirtepe'deki durum çok daha hassas olduğu için kimsenin beklentiye girmesini istemedik. Projelerin yükseleceği adalarda yıkım yapmadığımız için çok eleştirildik. Ancak gelinen noktada, herkes 40 yıllık deneyime bağlı öngörümüzde haklı olduğumuzu gördü. Sözleşme yaptığımız malikler mağdur olmadı. Ruhsatımızı aldık ve satışlara başlıyoruz. Bundan sonraki süreçte Fikirtepe'nin İstanbul'un en iyi lokasyonu olacağını söyleyebilirim.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'
  • 15.04.2022 11:47

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'

İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, TÜİK'in mart ayı k ...

Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinin yükseltilmesine destek!
  • 13.04.2022 15:17

Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinin yükseltilmesine destek!

İNDER ''Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinde 400 bin dolar doğru karar'' ...

Fikirtepe'de düğüm çözülüyor! 1134 konut tamamlandı!
  • 11.04.2022 12:12

Fikirtepe'de düğüm çözülüyor! 1134 konut tamamlandı!

İstanbul'daki kentsel dönüşüm noktalarından Kadıköy Fikirtepe'de düğüm çözülüyor ...

Emlak Konut'tan Fikirtepe kentsel dönüşümü için yeni imza!
  • 08.03.2022 09:50

Emlak Konut'tan Fikirtepe kentsel dönüşümü için yeni imza!

Emlak Konut GYO, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde son olarak Ilgın İnşaat ile s ...

Maksem Yapı, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde rol alacak!
  • 08.01.2022 10:32

Maksem Yapı, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde rol alacak!

Fikirtepe kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 3472 ada 1 parselin inşasını Maks ...