maritbet girişmaritbet
Feryapı ve Boyner Holding, yeni proje için arayışa başladı

Feryapı ve Boyner Holding, yeni proje için arayışa başladı

Basın Ekspres’te Feryapı tarafından yapılan İstwest projesinde inşaat tamamlandı. Konutların dolmaya başladığı projeden memnun kalan arsa sahibi Cem Boyner, Feryapı ile birlikte yeni proje için arayışta olduklarını açıkladı

Boyner Holding'in Basın Ekspres Yolu'ndaki eski Altınyıldız Fabrikası'nın yerinde Feryapı tarafından yapılan İstwest projesinde yaşam başladı. 3 yıllık bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkan projede yaklaşık 500 konutun teslimi yapılırken, 73 aile de yaşamaya başladı.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, gayrimenkuldeki il projelerinin İstwest olduğunu belirterek, yeni proje yapmak istediklerini söyledi. İstwest'in lokasyon, nitelik ve ortaklık yapısı açısından çok iyi bir ürün olduğunu ifade eden Boyner, “İş projemizde ortaya çok iyi bir iş çıkarmak ve bölgeye değer katmak istedik. Sonuçta da öyle oldu. Bölgenin öncüsü oldu” dedi.

Cem Boyner,  İstwest'in kendilerine cesaret verdiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Böyle bir formül bulursak yeni projeler yapmak istedik ama şimdiye kadar bulamadık. Birçok arsa teklifi geldi. Feryapı ile inceledik ama aradığımızı bulamadık. İstwest ile çıtayı yukarı koyduğumuz için yeni projede onu geçmemiz gerekiyor. Bu da bizi zorluyor. Bu projeyi hayata geçirdiğimiz ortağımız Feryapı genç bir şirket, Ramadan Kumova da öyle…  Ama çok iyi bir iş başardı. Bundan sonraki projelerimizde de Feryapı ile hareket etmek isteriz. Feryapı olmadan olmaz.”

Satışta sona geldi
Feryapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova da, projede sona geldiklerini söyledi. Projede satışların, fiyat artışlarının ve teslimlerin paralel olarak ilerlediğini dile getiren Kumova, 999 dairenin 907 tanesini sattıklarını açıkladı. Teslimleri yılbaşına kadar tamamlayacaklarını vurgulayan Kumova, “Projeye hem yatırımcılar hem de oturumcular ilgi gösteriyor” dedi.

Projenin hem aileler hem de daha küçük daire ihtiyacı olanlar için çözümler sunduğunu belirten Ramadan Kumova, “İstwest'te küçük dairelerden oluşan rezidansların yanı sıra aileler için geniş daireler de var. Ama bu yaşam alanlarını birbirinden farklı kurguladık. Mesela çok sayıda 4+1 yaptık ve hemen sattık” diye konuştu. Kumova, projede özel çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, dışarıdan gelen sesleri kesmek için Alman firmasıyla çalıştıklarını söyledi.

Vade 20 yıla kadar uzadı
Cem Boyner, projede az sayıdaki dairenin satışını sürdürdüklerini belirterek, 20 yıl vadeli konut kredisini devreye aldıklarını açıkladı. Bu sayede daire alanların kira öder gibi ev sahibi olabileceklerini ifade eden Boyner, “Kiralama için gelip satın almak isteyenler oluyor. Vade 20 yıla uzayınca aylık taksitler de çok düşüyor. Proje bittiği için hemen oturulabiliyor ya da kiraya verilebiliyor” diye konuştu.

Fiyatlar % 60 arttı
Ramadan Kumova, projenin yatırımcısına kazandırdığını belirterek, konutların ortalama yüzde 60 değerlendiğini söyledi. Bu oranın çok iyi olduğuna vurgu yapan Kumova, “Metrekare fiyatları ortalamada 5 bin liranın üzerine çıktı. Bölge hızla gelişiyor ve bu fiyatlar daha da artacak. Basın Ekspres aksı, ofis, konut ve otel yatırımlarıyla gelişimini sürdürecek” dedi.     

Yenilikçi projeler
Ramadan Kumova, her projede sektöre farklı bir unsur kazandırmak istediklerini ve şimdiye kadar ki tüm projelerinde bunu gösterdiklerini belirterek, “Mesela Itower buna iyi bir örnek oldu. İstwest başlı başına bir referans projesi. Premium Kampus de yenilikler içeriyor” dedi.

Kumova, İstwest'in açık konseptiyle dikkat çektiğini belirterek, “Kapalı yapılaşma sadece Türkiye, Brezilya, Meksika ve Arjantin'de var. Gecekondu ise sadece Türkiye'de var. Dünyada da aynı adla anılıyor. Bu nedenle özel çözümler üretmeliyiz” değerlendirmesini yaptı.

‘Beton yığını değil'
Cem Boyner, İstwest'in çok değerli bir arazide yükseldiğini ve buna uygun özellikler taşıdığını vurgulayarak, projenin beton yığını olmamasına çok dikkat ettiklerini söyledi. 70 dönümlük arsada 999 daire planladıklarını dile getiren Boyner, “Ferah yaşam alanları oluşturduk ve yoğunluğu düşük tuttuk. Aslında emsale göre daha fazla konut yapabilirdik ama yapmadık” diye konuştu.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ramadan Kumova: MIPIM 2013 Türkiye'yi olumlu etkiler!
  • 14.03.2013 15:22

Ramadan Kumova: MIPIM 2013 Türkiye'yi olumlu etkiler!

FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramdan Kumova, emlaktasondakika.com mikrofonlarına ...

Ramadan Kumova, konut piyasasını değerlendiriyor!
  • 09.08.2012 15:42

Ramadan Kumova, konut piyasasını değerlendiriyor!

KONUTDER Başkan Yardımcısı Ramadan Kumova, inşaat sektöründeki konut satışlarını ...

ISTWEST
  • 23.11.2011 16:23

ISTWEST

Fer Yapı ve Boyner işbirliği ile Basın Ekspres Yolu üzerinde hayata geçirilen ve ...

Ramadan Kumova, Fer Yapı’yı sattı!
  • 16.01.2021 10:18

Ramadan Kumova, Fer Yapı’yı sattı!

Fer Yapı, 75 milyon TL bedelle Denge Yatırım Holding'e satıldı. Satış işlemi son ...

Denge Holding, Fer Yapı’yı satın alıyor!
  • 13.11.2020 16:14

Denge Holding, Fer Yapı’yı satın alıyor!

İstwest, Premier Kampüs Ofis, Parima Residence gibi projeleri üreten Feryapı'nın ...