maritbet girişmaritbet
Evora İstanbul'da ticari üniteler açık arttırma ile satılacak

Evora İstanbul'da ticari üniteler açık arttırma ile satılacak

Tuzla’da 4 bin 979 konut, sağlık ve eğitim merkezleri ile ofis binalarından oluşan Evora İstanbul projesini hayata geçiren Teknik Yapı, projedeki ticari üniteleri açık arttırma ile satışa çıkarıyor

Yaklaşık 850 bin metrekarelik inşaat alanıyla İstanbul'un en büyük konut projesi olan Evora İstanbul'daki ticari ünitelerin ikinci etabı olan Etabı Evora Cadde satışa çıkıyor. Evora Cadde'de yer alan ticari üniteler,  Emlak Konut GYO'nun Ataşehir'deki Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek açık artırma yoluyla satışa sunulacak. Ticari birimlerin satışına yönelik açık artırmanın 12 Aralık 2013 Perşembe günü Saat 15.00'de yapılacağı bilgisini veren Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, ihaleye büyüklükleri 64 ile 5 bin 765 metrekare arasında değişen 32 bağımsız ticari ünitenin sunulacağını belirtti. Nazmi Durbakayım, ihaleye çıkan ticari ünitelerin muhammen bedelinin 70,8 milyon lira olduğunu vurgulayarak, “Açık arttırmada bu rakamın yükselmesini bekliyoruz. Toplamda 100 milyon liralık bir beklentimiz var” dedi. Projenin değişmez parçası olan ticari ünitelerin sosyal ve temel ihtiyaçlara cevap verecek farklı ihtiyaçlar için tasarlandığını ifade eden Nazmi Durbakayım, “Ticari ünitelerinin çoğunun önünde kendine ait kullanım alanı yer alıyor. Konutlarda olduğu gibi ticari üniteleri de gün ışığı ile buluşturmak için söz konusu alanları 6 ile 1.314 metrekare arasında farklı büyüklükte tasarladık.

Hatta bazı ticari ünitelerin büyüklüğüne göre özel kapalı otopark alanı projelendirdik” diye konuştu. Nazmi Durbakayım Evora İstanbul'un merkezinde yer alan 32 adet ticari ünitenin muhammen bedelinin 400 bin ile 17 milyon 900 lira arasında değiştiğini ve satışlarda peşin veya taksit seçeneklerinin yer aldığını kaydetti.

Poliklinik de olacak
Nazmi Durbakayım, Evora Cadde'de ihaleye çıkacak ticari birimlerin süpermarket, restoran, kafeterya, banka şubesi ve birçok ticari amaca yönelik bağımsız ünitelerden oluştuğunu ifade ederek, 2.354 metrekare kapalı kullanım alanı olan ve süpermarket için ayrılan ünitenin dikkat çektiğini ve 5 bin 765 metrekarelik kullanım alanı olan birimin de poliklinik olarak ihaleye çıkacağını kaydetti.

Yeni projeler geliyor
2014 yılında butik ve orta ölçekli birkaç projeye başlayacaklarını açıklayan Nazmi Durbakayım, “Bağdat Caddesi'nde 5 tane apartman, Suadiye'de orta ölçekli konut projesi, Fikirtepe'de 4 adada 4 farklı proje ve Halkalı'da bin konut üreteceğiz” dedi. Tüm bunların yanında 20'ye yakın proje hakkında da inceleme çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Durbakayım, şu an için gündemlerindeki en önemli projenin Evora İstanbul olduğunu aktardı.

Yüzde 100 değer kazandı
Geçen yıl Evora İstanbul projesinde yer alan ticari ünitelerin ilk etabında 23 ticari ünite ihaleye çıkarken 19'u, yerli ve yabancı kurumsal yatırımcılar metrekare birim fiyatı 4.375 ile 6.988 lira arasında değişen rakamlardan alıcı buldu.  Aradan geçen zamanda bu ticari ünitelerin fiyatlarıysa yüzde 100 oranında değer kazandı.

20 bin kişilik şehir kuruyor
İki yıl önce satışa çıkan ve Mayıs 2014'te teslimlerin başlayacağı Evora İstanbul'un yüzde 67'si satıldı. Yüzde 35 prim yapan projenin kaba inşaatı ve ince işlerinin yüzde 50'sini bitti. 300 dönüm arazide inşa edilen ve 45 dönümü yeşil alan olarak planlanan projede 5 bin 78 bağımsız bölüm bulunuyor. 20 bin kişinin yaşaması planlanan projede poliklinik ve okul gibi alanlar da yer alacak. 99 farklı ticaret hane de cadde alışveriş merkezi konseptinde 78 farklı bloğun alt katlarında sıralanacak.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'
  • 15.04.2022 11:47

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'

İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, TÜİK'in mart ayı k ...

Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinin yükseltilmesine destek!
  • 13.04.2022 15:17

Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinin yükseltilmesine destek!

İNDER ''Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinde 400 bin dolar doğru karar'' ...

Tapu harcında kasım ayı bitmeden tüm zamanların yıllık rekoru kırıldı
  • 30.11.2021 16:01

Tapu harcında kasım ayı bitmeden tüm zamanların yıllık rekoru kırıldı

Tapu işlemlerinden elde edilen harç geliri 29 Kasım itibarıyla 20 milyar lirayı ...