maritbet girişmaritbet
Emlak Konut Kazlıçeşme ihalesinde ipi Özak GYO-Yenigün İnşaat-Delta iş ortaklığı göğüsledi

Emlak Konut Kazlıçeşme ihalesinde ipi Özak GYO-Yenigün İnşaat-Delta iş ortaklığı göğüsledi

Emlak Konut’un Kazlıçeşme’deki ihalesinde milyar dolarlık teklifler konuştu. Kıran kırana geçen ihalede ipi Özak GYO - Yenigün İnşaat - Delta iş ortaklığı göğüsledi

Emlak Konut GYO'nun Zeytinburnu Kazlıçeşme arsasının ihalesinde rekor fiyat çıktı. İhalede en yüksek teklifi Özak GYO - Yenigün İnşaat - Delta iş ortaklığı verdi. Emlak Konut GYO'nun yaptırdığı değerleme raporuna göre 725 milyon 700 bin lira fiyat biçilen arsaya, üç ortak 4 milyar 240 milyon lira teklif etti. Bu teklifin yüzde 37'sine denk gelen 1 milyar 568 milyon 800 bin lira Emlak Konut GYO'ya arsa karşılığı verilecek. Böylece Emlak Konut GYO, 725 milyon liralık arsasının fiyatını yaklaşık 2 katına çıkardı.

‘En büyük ihale oldu'
Zeytinburnu Kazlıçeşme arsasının İstanbul'da proje geliştirilebilecek en büyük metrekareli arsa olduğunu ifade eden Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, gayrimenkulün ekonomi için çok önemli olduğunu belirterek, bu ihalenin de sektörün geleceğine olan güvenin bir göstergesi olduğunu söyledi. Kurum, Kazlıçeşme ihalesi için aralık ayında yapılan ilk oturumun da büyük ilgi gördüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Pek çok büyük firmanın katıldığı ihaleye 8 teklif aldık. İhalenin ikinci oturumuna 7 firma katıldı, üç firma çekilme kararı aldı. Oldukça çekişmeli geçen bir oturum oldu. Emlak Konut tarihinde en yüksek teklif alınan ihale olduğunu söyleyebiliriz. Bu ihale hem sektör adına çok umut verici bir durum, hem de piyasadaki ‘balon var' söylemini çürüten de en güzel örnek. 2014'te Türk inşaat sektörünün büyüyerek yoluna devam edeceğine inanıyoruz.”
‘Silueti etkilemeyecek'
Kazalıçeşme arsası, yakınındaki 16/9 projesiyle gündeme gelen silüet tartışmasının bu arsayı da nasıl etkileyeceği merak ediliyordu. Murat Kurum, bu soruya karşılık, arsanın yeni imar planlarına göre yapılacağını belirterek, projenin belediye meclisinin aldığı silüet kararlarına göre inşa edileceğini söyledi. Bu kapsamda yüksekliğin 70 metreyle sınırlandırıldığını ve silüeti etkilemediğini vurgulayan Kurum, arsadaki mevcut tarihi eserlerin de koruma kurulu kararlarına göre korunacağını ifade etti.

Karma proje yapılacak
Kazlıçeşme'de satışa çıkartılan 111 bin 262 metrekare büyüklüğe sahip arsa üzerinde emsale esas inşaat alanı 225 bin 906 metrekare olarak belirlendi. Taşınmaz 33 bin 602 metrekarelik turizm + ticaret alanı, 70 bin 950 metrekarelik ticaret + konut alanı, 2 bin 612 metrekarelik dini tesis alanı, 4 bin 96 metrekarelik eğitim tesis alanı parsellerinden oluşuyor.

‘Arsanın m2'si  15 bin lira'
Ahmet Akbalık - Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı
“Bölgesel olarak çok iyi bir arazi. O aksda o büyüklükte başka arazi yok. Denize cephesi olması bizi buraya itti. Karma proje yapıyoruz şu an ancak oturup çalışacağız. Güçlü ortaklarımızla birlikte inşallah çok kapsamlı ve İstanbul'a yakışır proje yapacağız. Arsanın metrekare fiyatı 15 bin liraya geldi. Buradaki konutları da başlangıç metrekaresi 6-7 bin dolardan satmayı planlıyoruz. Avrupalı zenginleri çekecek özel bir proje yapacağız.”

‘Çekinmeden teklif ettik'
Nihat Delibalta / Delta Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı 
“Çok iyi projeler üzerinde hazırlanıyoruz. O bölgeyi güzelleştireceğiz. Kısa sürede neticeye varacağız. Ekonominin ne kadar güçlü olduğu bugünkü ihalede belli oluyor. Çekinmeden 4 milyar lirayı bugün teklif ettik ve aldık ekonomiye güveniyoruz bu hükümete de güveniyoruz. Bugünkü hükümetin planlarına güveniyoruz. 3-4 yılda gerçekleşecek bir proje ve yeni imara açılan bir bölge. İnşallah memleketimize hayırlı olsun.”

‘Bölgeye yakışır proje olacak'

Cihat Kılıç / Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı  
“Ortaklarımıza güveniyoruz. Biz de Yenigün İnşaat olarak 45 yıllık bir firmayız. Bu 40 yılda gayrimenkul projelerine  ülkemizde az girdik. Polonya'da bir denememiz olmuştu fena sayılmayan bir projeydi. Şimdi de son 3 yıldır İstanbul'da çalışmalarımız başka yürüttüğümüz projemiz de var. Bununla da onu güzelce tamamlayacağımızı düşünüyoruz. O kıyıya, o bölgeye yakışan bir proje üreteceğimize inanıyorum.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adıyaman'da kaba inşaatı tamamlanan deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı
  • 24.07.2023 14:42

Adıyaman'da kaba inşaatı tamamlanan deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Ko ...

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!
  • 06.10.2022 11:05

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!

Emlak Konut GYO, Göktürk'te villa ve konutlardan oluşan yeni projeye başlıyor. F ...

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!
  • 18.08.2022 11:04

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!

Emlak Konut GYO, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan arsa satı ...

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!
  • 22.07.2022 15:34

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!

Emlak Konut GYO Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde geri sayım başla ...

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!
  • 21.07.2022 11:26

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!

Emlak Konut GYO Ümraniye İnkılap arsası sahibi buldu. Emlaktasondakika.com olara ...