maritbet girişmaritbet
Emlak 2013 Fuarı'na Körfez yatırımcısı akın etti

Emlak 2013 Fuarı'na Körfez yatırımcısı akın etti

Emlak 2013 Fuarı başladı. Türkiye’nin önde gelen konut projelerini bir araya getiren fuarın Türkiye’de yeterince tanıtımının yapılmaması üzerine Türk yatırımcılar yerine Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelenlerin sayısı arttı

CNR Holding kuruluşu Sine Fuarcılık tarafından düzenlenen CNR Emlak 2013 Fuarı, Türkiye'nin önde gelen konut projelerini CNR EXPO Yeşilköy'de buluşturdu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Emlak Konut GYO ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü desteğinde gerçekleştirilen fuar, Türkiye'nin gayrimenkul vitrinine dönüştü. Fuarda en dikkat çeken şey ise, Türk yatırımcıların yerine Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelen yabancı yatırımcıların çokluğu oldu. Türkiye'de fuarın tanıtımın yeterli oracnda yapılaması üzerine, fuar, Ortadoğu ve Körfez yatırımcıların akınına uğradı. Fuarda stand açan firmalar da, yabancı yatırımcı için özel hazırlıklar yaptı.

‘İslam ülkeleri el ele'
Daleel Group ile ortaklaşa düzenlenen konferansı izlemek üzere Ortadoğu ülkelerinden 3 binin üzerinde profesyonel geleceği bildirildi. Daleel Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mohammed Yahya Müferrah da fuarda sergilenen projelerin büyük fırsatlar sunduğunu belirterek, “Bütün İslam ülkeleriyle el ele ekonomimizi daha da büyüteceğiz” dedi. Fuara katılan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, son aylarda İran ve Suudi Arabistan'dan yatırımcıların ilginin önemli oranda arttığına dikkat çekti. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da “Fransa, Dubai ve Almanya'da düzenlenen fuarlarla aynı düzeye gelmeliyiz” diye konuştu. Ağaoğlu Şirketler Grubu, fuarın ilk saatlerinde My World Europe, Maslak 1453 ve Bakırköy 46 projelerinden 60 dairenin ön satışını gerçekleştirdi. İstanbul Finans Merkezi ve Maslak 1453 projelerinden toplam 4 kule için toplu talep aldıklarını ifade eden Ağaoğlu Uluslararası Yatırımlar Koordinatörü Halilİbrahim Demirhan, “4 kule için 400 milyon dolarlık teklif verdik. İmzaları atmak üzereyiz” dedi.

‘Hareketli dönem'
Fuarda projelerini sergileyen Artaş Grubu ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Sektörün en hareketli olduğu bu dönemde inşaat sektörünün aktörlerini biraraya getiren Emlak Fuarı'nın büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Sektörden birçok proje bu fuarda yer alıyor. Konut alıcılarının projeleri bir arada inceleme imkânı yakaladığı bu fuarında sektör ve tüketici açısından önemine inanıyorum” dedi.

DEVLER FUARDA BULUŞUYOR
Fuarda sergilenecek projeler arasında Tema İstanbul, Avrupa Konutları (Artaş), Bakırköy 46/Maslak 1453/my Home,  İstanbul Prestij Park, Soyak Evostar, Metropol İstanbul, Vadi İstanbul, Deluxe Suits, İstanbul Loft, Gölmahal, Referans İstanbul, GüneşliPark, Nissa Residence, Koru Florya, Haliç Panorama, West Wall Villas, Evim Kadıköy, Elit Grand Palace/Elik Perla Palece, Bulvar İstanbul Evleri, Westside /Pashador/Canpark AVM/Sultanbeyli AVM bulunuyor. Fuara katılarak projelerini sergileyecek olan firmalar arasında ise Ağaoğlu (Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri), Anka Yapı, Artaş-Aydınlı-Keleşoğlu-AFK ortaklığı, Babacan Yapı, Biskon Yapı AŞ, Evko, Demir İnşaat, Bak Yapı, Rumeli Yapı AŞ, Soyak Holding ve Varyap Gap ortak girişimi gibi firmalar bulunuyor.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor
  • 14.03.2024 14:10

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor

Kurulduğu günden itibaren kalite odaklı projeler üreten ve faaliyet gösterdiği s ...

Avrupa Konutları Kartal Esentepe projesi işte böyle olacak!
  • 20.10.2022 15:32

Avrupa Konutları Kartal Esentepe projesi işte böyle olacak!

Konum, fiyat listesi, örnek daire, ödeme planı, satış ofisi gibi detayların mera ...

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!
  • 19.10.2022 11:06

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!

Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilen Avrupa Konutları Esentepe projesinin re ...

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!
  • 06.10.2022 11:05

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!

Emlak Konut GYO, Göktürk'te villa ve konutlardan oluşan yeni projeye başlıyor. F ...

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!
  • 18.08.2022 11:04

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!

Emlak Konut GYO, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan arsa satı ...

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!
  • 22.07.2022 15:34

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!

Emlak Konut GYO Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde geri sayım başla ...