maritbet girişmaritbet
Eclipse Maslak yatay konsepti ile yatırımcıların ilgisini çekti

Eclipse Maslak yatay konsepti ile yatırımcıların ilgisini çekti

Avrupa Konutları’nın Eclipse Maslak projesinde konutlar dikey, ofisler ise yatay olarak planlandı

Konutların büyük bölümü satılırken, ofislere ise kurumsal firmalar toplu alım talepleriyle geliyor. Avrupa Konutları markasıyla birçok başarılı proje geliştiren ve erken teslimlerle yatırımcılarını sevindiren Artaş İnşaat'ın Maslak'taki projesi Eclipse, Temmuz ayında tamamlanıyor. Kaba inşaatın bittiği rezidans ve ofislerden oluşan proje yatay ve dikey mimarisiyle dikkat çekiyor. İnşaatı 2012 sonunda başlayan proje yaklaşık 1.5 yıl içinde tamamlanmış olacak. Eclipse Maslak projesindeki konutlar 2 dikey blokta toplanırken, ofisler ise yatay bloklarda hayata geçiriliyor.

Artaş İnşaat Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen, İstanbul'un en önemli iş alanı olan Maslak'ta yaptıkları Eclipse'nin bölgedeki dikey yapılaşmanın aksine yatay ofis konseptiyle hayata geçirildiğini söyledi.

Varol Tezmen, projede toplamda 34 bin metrekarelik ofis alanı bulunduğunu anlatarak, bu alanın farklı ihtiyaçlara göre düzenlenebildiğini kaydetti. Ofisleri ileri kaba olarak teslim edeceklerini vurgulayan Tezmen, daha çok kurumsal firmalara hitap eden projeden şirketlerin toplu alım talebinde bulunduğunu açıkladı. Tezmen, 10 bin metrekarelik toplu alım talepleri geldiğini belirterek, “Şimdiye kadar 1000-1500 metrekarelik toplu ofis alanları sattık ama 2 firmadan 10 bin metrekare alalım talebi geldi” dedi.

18 bin m2'sini sattı

Projenin inşaatının bölgenin en hızlısı olduğunu kaydeden Varol Tezmen, ofislerin satışlarına 2013 yarısında başladıklarını hatırlatarak, şimdiye kadar 18 bin metrekarelik alanın satışını tamamladıklarını vurguladı. 135 ile 1500 metrekare arasındaki ofislerin metrekare fiyatlarının dolar bazında 3 bin 200 ile 3 bin 700 arasında değiştiğine dikkat çeken Tezmen, “Bu fiyatlar aslında çok uygun. Maslak'ta fiyatların daha da yükselmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Konut alıcısıyla ofis alıcısının farklı olduğunun altını çizen Tezman, “Tüketici konut yapan markaya inanırsa hemen alım yapıyor. Ama ofiste seçicilik daha fazla. Yatırımcılar önce lokasyon sonra proje seçiyor. Alım süreci epey uzun sürüyor” diye konuştu.

150 ayda amorti ediyor

Vartol Tezmen, ofislerin kira getirisiyle de yatırımcısını sevindirdiğini belirterek, Eclipse Maslak'ta aylık metrekare getirisinin 20-25 dolar bandında olacağını ve bu hesapla 150 ayda yatırımını geri döndüreceğini söyledi. Bu açıdan ofis yatırımının çok karlı olabileceğine işaret eden Tezmen, “Konutlarda ise bu geri dönüş 300 ayı bulabiliyor. Ayrıca ofislerin tamamı için kredi kullanılabiliyor. Bu da alım gücünü artırıyor” görüşünü aktardı.

Yüzde 54 prim yaptı

Eclipse Maslak projesinde 2 blokta 550 konutun bulunduğunu aktaran Varol Tezmen, 2012 yılının ekim ayında çıkan konutların yüzde 76'sının satıldığını söyledi. Konutların metrekaresi 5 bin 850 liradan satışa çıkardıklarını belirten Tezmen, “Şu anda 7 bin 850 liradan satış yapıyoruz. Daireler ortalama yüzde 34 prim yaptı. Çok rağbet gören 1+1'lerin fiyatları 370 bin liradan 570 bin liraya çıktı.

Temmuz ayındaki teslime kadar yüzde 10 prim daha bekliyoruz” dedi. Varol Tezmen, teslimden sonra da yatırımcılara iyi kazandırdıklarına işaret ederek, “Projeler ikinci elde iyi rağbet görüyor. Siteler doluyor ve iyi işletiyoruz. Bu da fiyatların istikrarlı bir şekilde artmasına sebep oluyor” diye konuştu.

‘Uygun fİyatlı konutlara İhtİyaç var'

Varol Tezmen, sektörde metrekaresi 4 bin liranın üzerinde satışa çıkan projelerin belli bir süre sonra tıkandığını söyledi. Bu projelerde fiyatların belli bir düzeyin üzerine çıkmasıyla satış sıkıntısının yaşandığını anlatan Tezmen, Vadi İstanbul'un yanı sıra Eclipse Maslak projesinin bu segmentte yer almasına rağmen bir sıkıntı yaşamadığını söyledi.  Tezmen, buna karşılık metrekare fiyatı daha düşük projelerin iyi bir performans gösterdiğini anlatarak, şunları kaydetti:
“Fiyat yükselince satın alacak kitle azalıyor. İstanbul'da 3-4 yıl önce satışa çıkan birçok projede stok bulunuyor. Satış hızı yavaşlayınca inşaat da yavaşlıyor.  Metrekare fiyatları 1500 liradan başlayınca satışlar 2 yılda, 5 bin liradan başlayınca ancak 5 yılda bitiyor. Piyasada rekabet arttı ve belli bölgelerde yığılma var. Sektör aynı segmente hitap etmemeli. Metrekare fiyatı 2-3 bin lira olan konutlara ihtiyaç var.”

Örnek daireleri katta tasarladı

Eclipse Maslak projesinin örnek dairesi katta yapılırken, buradan gerçek manzara görülebiliyor. Panoramik İstanbul manzarası sunan daireler farklı cephelerden Boğaz'ı ya da ormanı görüyor. İhtiyaca göre çok iyi planlanmış dairelerde kullanılan malzemeler üst segmentte yer alırken, merkezi havalandırma sistemleri ve her dairede yer alan balkonlar konutları tercih edilebilir kılıyor.

Yavuz Karaman 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eclipse Maslak yatay konsepti ile yatırımcıların ilgisini çekti
  • 03.05.2014 09:44

Eclipse Maslak yatay konsepti ile yatırımcıların ilgisini çekti

Avrupa Konutları’nın Eclipse Maslak projesinde konutlar dikey, ofisler ise yatay ...

Eclipse Maslak ev fiyatları ne durumda?
  • 20.08.2013 08:48

Eclipse Maslak ev fiyatları ne durumda?

Maslak’ta 22 bin metrekare arsa üzerinde hayata geçirilen Eclipse Maslak projesi ...

Artaş İnşaat, Maslak’ta yüzde 0.66 faizle konut satıyor
  • 09.06.2013 08:08

Artaş İnşaat, Maslak’ta yüzde 0.66 faizle konut satıyor

Artaş İnşaat imzasıyla yükselen Eclipse Maslak Residence projesinde 120 aya kada ...

Eclipse Maslak Business’ta 1 milyon 246 bin TL’ye!
  • 12.05.2013 13:27

Eclipse Maslak Business’ta 1 milyon 246 bin TL’ye!

44 ofisten meydana gelen Eclipse Maslak Business’ta ofislerin fiyatları 1 milyon ...

Eclipse Maslak Mayıs 2013 fiyat listesi! 316 bin liraya!
  • 10.05.2013 12:37

Eclipse Maslak Mayıs 2013 fiyat listesi! 316 bin liraya!

Eclipse Maslak Mayıs 2013 fiyat listesi kapsamında stüdyolar 316 bin liradan baş ...

Eclipse Maslak Artaş İnşaat’ta 581 bin liraya 2+1!
  • 03.04.2013 13:53

Eclipse Maslak Artaş İnşaat’ta 581 bin liraya 2+1!

Avrupa Konutları Eclipse Maslak projesinde 2+1 daireler 581 bin liradan başlayan ...