maritbet girişmaritbet
Doğru konsept yoksa konutlar elde kalıyor!

Doğru konsept yoksa konutlar elde kalıyor!

Hasan Bursalıoğlu, hayata geçirilen projelerde, metrekare fiyatından çok bölgenin ihtiyaçlarının iyi analiz edilmesi gerektiğini belirtti

Satış Ajansı'nın kurucu ortağı Hasan Bursalıoğlu, doğru fizibilite çalışması yapılmadan hayata geçirilen projelerde sıkıntılar yaşandığını belirterek, “Metrekare fiyatından çok bölgenin ihtiyaçlarının iyi analiz edilmesi gerekiyor” dedi

BHB Yatırım ve Danışmanlık'ın iştiraki olan Satış Ajansı'nın kurucu ortağı Hasan Bursalıoğlu, doğru fizibilite çalışmalarının yapılmaması nedeniyle bazı projelerde satış sıkıntısının yaşanabildiğini söyledi.

Bursalıoğlu, inşaat firmalarının arsa araştırması yaparken çoğunlukla bölgedeki projelerin metrekare fiyatlarına yoğunlaştığını dile getirerek, bölgenin metrekare değerinden çok öncelikli olarak bölgenin ihtiyaçlarının iyi analiz edilmesi gerektiğini vurguladı.

Öncelikli olarak arsanın bulunduğu bölgede ne tip gayrimenkullerin satılacağını, burada konutprojesinin mi yoksa iş yerinin mi daha fazla fayda sağlayacağının belirlenmesi gerektiğini anlatan Bursalıoğlu, projenin inşaatının başlamadan kimlerin satın alacağının bilinmesi gerektiğini kaydetti.  

‘Konuta talep var'

Gayrimenkul sektöründe zaman zaman yaşanan dalgalanmalara rağmen özellikle büyükşehirlerde oluşan yoğun talebin tam anlamıyla karşılanamadığını ifade eden Hasan Bursalıoğlu, İstanbul'daki konut talebinin devam ettiğini dile getirdi.

Bursalıoğlu, İstanbul'da yılda yaklaşık 100 bin evlilik ve 30 bin boşanma gerçekleştiğini ifade ederek, “Bu rakamlara göç ve ailesinden ayrı yaşamak isteyen kişileri de ekleyebiliriz. Bunun yanında mevcut yapı stoğunun yarıdan fazlasının deprem riski taşıdığını göze alırsak yüksek oranda bir konut talebi ortaya çıkıyor. Sektörle ilgili raporlar Türkiye'de gayrimenkul ihtiyacının karşılanamadığını gösteriyor. Bu nedenlerle emlak sektörünün önümüzdeki dönemde de canlılığını koruyacağını söyleyebiliriz” dedi.

Hasan Bursalıoğlu, Şenkaya İnşaat, 24 İleri Projeler ve Ema Ortak Girişimi gibi firmaların projelerine danışmanlık hizmeti verdiklerini anlatarak, son olarak Yurtas İnşaat tarafındanHatay'da hayata geçirilen Diamond City projesinin satış ve pazarlamasını yaptıklarını kaydetti. Projenin tüm altyapı çalışmaları ve ön hazırlığının Satış Ajansı tarafından yapıldığını ifade eden Bursalıoğlu, “Diamond City projesi, 50 milyon lira yatırım değeri ve 38 bin metrekarelik inşaat alanı ile Hatay'ın en modern konut projesi olacak. Projenin bulunduğu bölgenin demografik ve sosyolojik özelliklerini göz önünde bulundurarak tasarlandı diye konuştu.

Home ofisler iki haftada tükendi

Bursalıoğlu, gayrimenkul sektöründe kazandıkları tecrübe ve bilgi birikimleriyle Blue Planet, Garden Planet, Studyo 24 ve Cadde 24 gibi projelerde başarılı işlere imza attıklarını anlatarak, EMA Ortak Girişimi tarafından inşa edilen Cadde 24 projesinin doğru öngörüler ve başarılı fizibilite çalışmaları ile iki hafta gibi kısa sürede tamamen satılmasına katkı sağladıklarını söyledi. Hasan Bursalıoğlu, projenin büyük bir bölümünün bir hafta gibi bir sürede satıldığını vurgulayarak, “Projenin doğru lokasyonda doğru pozisyonlandırılması, yatırımcı açısından cazip bir fırsat sunması, bölgenin özellik bakımından öncü olması ve home ofis konseptine 24 saat yaşayan yeni bir tanım sunması gibi özelliklerin satışa katkı sağladığını düşünüyorum” dedi.

En küçük ev 162 metrekare

Hasan Bursalıoğlu, Hataylıların geniş salonlu ve büyük mutfaklı evleri tercih ettiğini belirterek, şu bilgileri verdi:
“Projeyi buna göre şekillendirdik. Yine yaptığımız çalışmalar neticesinde Diamond City projesinde stüdyo ve 1+1 evlere yer vermedik. Burada insanlar çok odalı ve geniş evleri tercih ettiğinden en küçük konutumuz 162 metrekareden oluşuyor. Blokları da fazla yüksek tutmadık. 7 katlı 6 bloktan oluşan projenin içerisine konut sahiplerinin yararlanabileceği birçok sosyal donatı ekledik. Ön satışa başladığımız projeye ilgi umduğumuzun üzerinde seyrediyor.”
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Diamond City tanıtım filmi
  • 27.04.2018 16:22

Diamond City tanıtım filmi

Yurtaş İnşaat tarafından inşa edilen Diamond City projesi 6 blokta 182 daireden ...

Hasan Bursalıoğlu, S² ile sektörü anlattı
  • 12.09.2014 14:36

Hasan Bursalıoğlu, S² ile sektörü anlattı

CNR Emlak Fuarı 2014'te B-LAP Yönetici Ortağı Hasan Bursalıoğlu ile S² uygulamal ...

"Doğru kitleye yönelik proje hazırlanırsa bu satılır"
  • 14.08.2014 15:02

"Doğru kitleye yönelik proje hazırlanırsa bu satılır"

Satış Ajansı ve S2 Kurucu Ortağı Hasan Bursalıoğlu, emlaktasondakika.com canlı y ...

O projenin patronundan flaş açıklama!
  • 07.08.2014 10:33

O projenin patronundan flaş açıklama!

S2 Satış Otomasyonu Kurucu Ortağı Hasan Bursalıoğlu projenin detaylarını emlakta ...

'Kentsel dönüşüm, şehri yeniden yapılandırmak demek'
  • 14.08.2014 17:49

'Kentsel dönüşüm, şehri yeniden yapılandırmak demek'

Satış Ajansı ve S2 Kurucu Ortağı Hasan Bursalıoğlu, emlaktasondakika’nın canlı y ...

Hasan Bursalıoğlu, canlı yayınımıza konuk oldu
  • 14.08.2014 14:15

Hasan Bursalıoğlu, canlı yayınımıza konuk oldu

Satış Ajansı ve S2 Kurucu Ortağı Hasan Bursalıoğlu, emlaktasondakika.com canlı y ...