maritbet girişmaritbet
Dap Yapı'nın Kartal projesi için yatırımcı sıraya girdi

Dap Yapı'nın Kartal projesi için yatırımcı sıraya girdi

Dap Yapı’nın Kartal’da hayata geçireceği İstanbul Marina projesinde satış için gün sayılırken, yatırımcılar ön talepte sıraya girdi

Dap Yapı, emlak konut GYO'nun arazisinde 2 milyar lira ciro beklentisi ile hayata geçireceği Kartal projesinin temelini atıyor. Adı ‘İstanbul Marina' olarak belirlenen ve mayıs ayında lansmanı yapılacak denize sıfır konumdaki projede fiyatlar 200 bin liradan başlayıp 5 milyon liraya kadar çıkacak. Projeyi değerlendiren Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 20 günden bu yana ön talep topladıkları projeye başvuruların 5 bine ulaştığını söyledi.

Projeye çok iyi hazırlandıklarını ifade eden Ziya Yılmaz, “Dünyadaki birçok projeyi araştırdık. Bunun gibi önünde marina, özel okul, Hastane ve hızlı tren gibi özellikleri olan bir proje daha yok. Projenin içerisindeki AVM'de alışveriş yapılırken deniz de görülebilecek” dedi.

Fiyatı anketle belirledi

Yılmaz, projenin ismi için çok çalıştıklarını belirterek, sonunda İstanbul Marina adında karar kıldıklarını ifade etti. Denize sıfır projenin önünde devasa bir mega yat marinası bulunacağını kaydeden Ziya Yılmaz, “Projenin içinde hastane de yer alacak ve hastane için önemli bir grup burada olacak.  Ayrıca projenin tanıtımını Türkiye'de ve yurtdışında yapacağız. Dünya çapında olacak” dedi.

Projede fiyatları belirlerken 25 bin insanla konuştuklarını anlatan Yılmaz, buradan hareketle en küçük birimin 200 bin liradan başlayacağını, 750 metrekarelik en büyük tipte dairelerin ise 5 milyon liraya çıkacağını kaydetti.

Bölgenin geleceğine yönelik avantajlı fiyatlar belirlediklerini anlatan Ziya Yılmaz, “Kısa süre çerisinde projenin bire bir prim yapacağını öngörüyoruz. Marina alanı bittikten sonra ise prim beklentimiz 1'e 3 olacak. Satışlarda yüzde 1'lik KDV avantajı bulunuyor” dedi.

Ziya Yılmaz, günde ortalama 100'ün üzerinde talep aldıklarını, toplam talebin 5 binin üzerine çıktığını kaydetti. Satışları yılsonunda bitirmeyi planladıklarını da anlatan Yılmaz, aynı daireye 3-4 tane yedek yazdıklarına dikkat çekerek, projenin sektöre çok büyük hareket getireceğinin altını çizdi.

40 metrekare teras yaptı

200 metrekarelik bir dairede 30 ile 60 metrekarelik teraslara yer verdiklerini anlatan Yılmaz, “Ege'de deniz olduğu için balkonlar geniş oluyor. Biz de manzara olduğu için teraslı evler yaptık. 40 metrekare salon varsa 40 metrekare de teras yaptık. Stüdyolarda bile 20 metrekare teras var” dedi.
Yabancıya blok satmayacak
İstanbul Marina projesinde blok ve toplu alımlar yapmak isteyenler olduğuna dikkat çeken Ziya Yılmaz, “Burası genellikle oturuma yönelik bir proje oluyor. Bu noktada ikincil bir piyasa oluşsun istemedik. 300 daire için bir Suudi Arap grubu istedi ancak vermedik. 36 ayda bitirmeyi planlıyoruz. Satışlar ise bu yılsonunda bitecektir” diye konuştu.

950 ofislik Dap Vadi'si

Ziya Yılmaz, bu yıl içerisinde 4 yeni projenin yapımına başlayacaklarını belirterek, Taksim'de Balpeteği, Çağlayan'da ise iki tane ofis projesinin lansmanını yapacaklarını, bunun yanı sıra Dragos'ta da 36 katlı bir rezidans projesinin temelini atacaklarını söyledi.

Dalga, Burgu, Tango ve Royal Center projelerinin tamamının satıldığını, Vazo projesinde ise yüzde 90 seviyesinde satış yaptıklarını kaydeden Yılmaz, “Burgu ve Tango projesinde bir ay çerisinde teslimlerine başlayacağız. Kağıthane'de geçen yıl başladığımız Z Ofis projesini de teslim edeceğiz. Bunun arkasındaki arazilerin tamamının topladık. Burada 950 ofis ve dükkân hayata geçirip Dap Vadisi kuracağız” dedi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı
  • 25.02.2022 08:52

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı

Dap Gayrimenkul Geliştirme hisseleri, Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmeye baş ...

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!
  • 14.02.2022 17:07

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!

Pandemi döneminde geliştirdiği ‘Sağlıklı Ev’ konseptini gayrimenkul sektörüne ka ...

DAP Nişantaşı Koru projesi Emlak Konut hasılat şampiyonu oldu!
  • 20.10.2021 11:25

DAP Nişantaşı Koru projesi Emlak Konut hasılat şampiyonu oldu!

DAP Yapı’nın Nişantaşı Koru projesi, Emlak Konut’un “Yıl Bazlı Satış Raporu”na g ...

DAP Yapı "yılın tüketici markası" seçildi
  • 08.10.2021 16:22

DAP Yapı "yılın tüketici markası" seçildi

DAP Yapı, 12 ilde bin 200 kişinin katılımıyla yapılan araştırma verilerine göre, ...

Ormanköy Çekmeköy projesinden havadan şantiye görüntüleri!
  • 19.06.2021 15:14

Ormanköy Çekmeköy projesinden havadan şantiye görüntüleri!

Emlak Konut GYO ve DAP Yapı tarafından Çekmeköy'de hayata geçirilen Ormanköy Çek ...

Nişantaşı Koru projesinde temel çalışmaları devam ediyor!
  • 19.06.2021 15:08

Nişantaşı Koru projesinde temel çalışmaları devam ediyor!

Emlak Konut GYO ve DAP Yapı tarafından hayata geçirilen Nişantaşı Koru projesi ş ...