maritbet girişmaritbet
CornerLife, faizleri düşük tuttu! Satışlar hız kesmedi!

CornerLife, faizleri düşük tuttu! Satışlar hız kesmedi!

Güneşli’deki CornerLife projesini hayata geçiren Beyaz ve Keleş İnşaat, düşük faiz politikası nedeniyle yaz aylarını hareketli geçirdi. Firma, yüzde 25 seviyesindeki satışlarını yaz aylarında yüzde 50’ye çıkardı

CornerLife, faizleri düşük tuttu! Satışlar hız kesmedi!

Güneşli'deki CornerLife projesini hayata geçiren Beyaz ve Keleş İnşaat, düşük faiz politikası nedeniyle yaz aylarını hareketli geçirdi. Firma, yüzde 25 seviyesindeki satışlarını yaz aylarında yüzde 50'ye çıkardı

İstanbul'un en önemli yatırım bölgelerinden biri haline gelen Güneşli, hayata geçirilen projelerle her geçen gün daha da önemli hale geliyor. Bölgedeki ilk projelerini hayata geçiren Beyaz İnşaat ve Keleş İnşaat'ın ortak projesi olan CornerLife yaz dönemini iyi geçiren firmalarından biri.

İnşaat sektörü gezi olayları, Ramazan ve yaz tatili nedeniyle oldukça sıkıntılı bir dönem geçirirken, CornerLife ise iyi bir satış grafiği yakaladı. Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Beyaz, nisan ayında satışa çıktıklarını ve projenin kısa sürede yoğun bir ilgi gördüğünü anlatarak, bölgenin cazibesi ve projenin avantajları nedeniyle tüketici talebinin yaz aylarında kesilmediğini vurguladı. Beyaz, “Satışlarımız yüzde 25 seviyesindeydi. Yaz aylarında ise yüzde 50'ye ulaştık” dedi.

36 ay sıfır faiz
14 dönümde 211 dairenin bulunması nedeniyle düşük yoğunluk taşıyan projenin 2 emsale göre yapıldığını anlatan Beyaz, uyguladıkları faiz oranlarının da satışlarda etkili olduğunun altını çizdi. Özgür Beyaz, faizlerin son dönemde yükselmesine rağmen yüzde 0,25 oranından bile kredi kullandırdıklarının altını çizerek, şunları söyledi:

“İş Bankası ve Kuveyt Türk ile anlaşmamız var. 36 ay sıfır faiz, 120 aya yüzde 0,50 faiz uyguluyoruz. 48 ayda ise faiz yüzde 0,13'e kadar düşüyor. Şu anda bu faizleri uyguluyoruz. Faizler yükseltse bile bunu tüketicilere yansıtmıyoruz. Faizlerin düşük olması nedeniyle bizden konut alanların çoğu krediyi tercih ediyor.”

Projenin yapıldığı arsada tekstil fabrikası bulunduğunu ve orayı yıkarak 1 yıl önce inşaata başladıklarını anlatan Beyaz, “Burada hasılat paylaşımı yapıyoruz. Önce AVM yapalım dedik ama sonra konsepti değiştirdik. Mağaza ve konut karması yaptık” dedi.


Mağazalara özel otopark
Corner Life projesinin 211 konutun yanı sıra 21 tane cadde mağazasından oluştuğunu dile getiren Beyaz, 2 bloktan oluşan projenin altını mağazalara ayırdıklarını söyledi. Hepsi yola cepheli bu mağazalar için özel olarak 15 metrelik cep otoparkları planladıklarını kaydetti. Özgür Beyaz, mağazaların 57 ile 250 metrekare arasında büyüklüğe sahip olduğu belirterek, şu bilgileri verdi:

“Mağazaları 15-25 metre arasında geri çektik ve araçlara otopark alanı yarattık. Bu da mağazaları daha değerli kıldı. Böylece proje de çok daha cazip hale geldi. Mağaza sahiplerine de otopark ayıracağız. Mağazalarla ilgili gelen talepler doğrultusunda kiralama ya da satış işlemlerine başlayacağız. Ayrıca 1500 metrekarelik özel bir alanımız var. Burası hastane ya da estetik merkezi olabilir. Kendine özel girişi, otoparkı, terası ve havuzu da bulunuyor.”

Ruhsatı erken aldı, KDV %1 oldu
Projenin en önemli özelliklerinden birinin KDV avantajı olduğunu dile getiren Özgür Beyaz, 2012 yılında ruhsatı almaları nedeniyle yükselen KDV artışından etkilenmediklerini söyledi. Beyaz, bölgede yeni ruhsatlı projelerde KDV'nin yüzde 18 olduğunu vurgulayarak, “Arsa rayiçleri 1000 TL'nin üzerinde. Bu nedenle KDV de yüksek. Ama biz bundan etkilenmiyoruz” diye konuştu. Özgür Beyaz, projede inşaatın sorunsuz devam ettiğini ifade ederek, “10 kat seviyesindeyiz. Aralık 2014'te bitecek ama kış çok sert geçmezse erken teslim düşünüyoruz” dedi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Caner Beyaz, Beyaz Park Topkapı'yı anlatıyor!
  • 17.02.2021 09:00

Caner Beyaz, Beyaz Park Topkapı'yı anlatıyor!

Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Caner Beyaz, emlaktasondakika.com'a verdiği öz ...

Corner Life Güneşli müşterilere altın hediye ediyor
  • 25.11.2013 17:18

Corner Life Güneşli müşterilere altın hediye ediyor

Corner Life Güneşli projesinde daire alanlara her metrekare için 1 gram altın ve ...

Corner Life Güneşli projesinin tanıtım filmi yayında
  • 25.11.2013 16:30

Corner Life Güneşli projesinin tanıtım filmi yayında

Corner Life Güneşli Evleri projesinin detaylı tanıtım filmi emlaktasondakika.com ...

Corner Life Güneşli'nin örnek daire videosu!
  • 31.08.2013 16:34

Corner Life Güneşli'nin örnek daire videosu!

Corner Life Güneşli projesinin örnek daire videosu emlaktasondakika.com farkıyla ...

Bakırköy City, Beyaz İnşaat tarafından inşa edilecek!
  • 08.01.2015 16:04

Bakırköy City, Beyaz İnşaat tarafından inşa edilecek!

Bakırköy'deki Derby arsasında yükselecek olan Bakırköy City projesi konut ve tic ...

Corner Life örnek daire görselleri
  • 13.11.2013 15:52

Corner Life örnek daire görselleri

Güneşli'de inşa edilen Corner Life örnek dairesinden kareler ...