maritbet girişmaritbet
Çengelköy Park Evleri’nin temeli Ağustos'ta atılacak!

Çengelköy Park Evleri’nin temeli Ağustos'ta atılacak!

Selimoğlu ve Demirland İnşaat’ın hayata geçirdiği 86 villalık Çengelköy Park Evleri’nde temel ağustosta atılacak. Projede, eski İstanbul sokakları ve mahalle kültürü yeniden yaşatılarak, komşuluk ilişkileri de canlandırılacak

Selimoğlu ile Demirland İnşaat'ın ortak projesi olarak Çengelköy'de hayata geçirilen Çengelköy Park Evleri, 86 villa, 83 rezidans, sosyal alanlar ve çarşıdan oluşuyor. Ağustos ayının ikinci yarısında temeli atılacak olan projenin 24 ay içinde bitirilmesi hedefleniyor.

Projenin geleneksel ve modern Türk mimarisine uygun olarak tasarlandığını ifade eden Çengelköy Park Evleri Proje Koordinatörü Cemal Kurtoğlu, projede eski İstanbul sokakları ve mahalle kültürünü yeniden yaşatarak, komşuluk ilişkilerini de canlandıracaklarını dile getirdi.

Çengelköy Park Evleri'nin İstanbul Boğazı'na hakim Çengelköy sırtlarında 65 bin metrekare alan üzerine kurulduğuna vurgu yapan Kurtoğlu, İstanbul Boğazı'nın mimari ve estetik görüntüsünü bir arada buluşturan projenin şehrin tam ortasında merkezi bir yerde bulunduğunu söyledi.

Boğaz manzaralı
Kurtoğlu, “Çengelköy Park Evleri, Boğaziçi Köprüsü'ne 4.3, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne 9.4, Çengelköy sahiline 2.2, yeni açılacak olan Üsküdar Çekmeköy Metro hattı İstasyonuna 1.8, Üsküdar'a ise 7.2 km mesafede bulunuyor” dedi.

Projenin iş merkezlerine de oldukça yakın konumlandığını ifade eden Kurtoğlu, “Projemiz Kavacık 8.2, Kadıköy'e 8, Ümraniye merkeze 3.2, Taksim'e 12.5, Beşiktaş'a 9, Sabiha Gökçen Havaalanı'na 30, Atatürk Havaalanı'na 25, Bağdat caddesine de 10 km mesafede” diye konuştu.  

İstanbul Boğazı'na hakim konumda olan projenin insanlara iyi, kaliteli yaşam alanı ve mutlu bir aile ortamı sunmak amacıyla hazırlandığını vurgulayan Kurtoğlu, İstanbul'da Boğaz'a bakan bu büyüklükte başka bir arazinin olmadığını kaydetti.

“Efekta Mimarlık imzasını taşıyan proje, mimarisi ile Türkiye'de bir ilk” diyen Kurtoğlu, böyle nadir bir arazide doğru proje yapabilmek için  5 farklı mimari grup ile konsept proje çalışması yaptıklarını, projeyi istenilen şekilde en iyi şekilde tasarlayan Efekta Mimarlık firması ile çalıştıklarını anlattı. Kurtoğlu, “Projede öne çıkarılmasını istediğimiz komşuluk ilişkilerinin daha zengin şekilde yaşama geçirilmesine dikkat ediyoruz” dedi.

Mahalle kültürü ÖRNEK OLUŞTURDU
Çengelköy Park Evleri projesinin tasarımcısı olan Efekta Mimarlık'tan Yüksek Mimar Kayhan Çakanel de, şunları dile getirdi: “Mimari grup olarak, geleneksel olan, ancak günümüz yaşam koşullarında maalesef unutmaya başladığımız mahalle kültürümüzün güzelliklerini, eski İstanbul sokak dokusunu bu noktaya taşımanın doğruluğuna inanarak tasarıma başladık. Doğanın şekillendirdiği tasarımımızda birbirlerinin manzaralarını kesmeden, kendi mahremiyetleri içerisinde farklı ev tipolojilerinin biraraya getirilmesiyle projede sokaklar, avlular, mahalleler, çocuk parkları, gezinti alanları ve sosyal tesisler oluşturduk.” 

7 tip vİlla tasarladı
24 ay içinde bitirilmesi planlanan Çengelköy Park'ta 86 villa, 83 rezidans, sosyal alanlar ve çarşı bulunduğunu söyleyen Kurtoğlu, projede Emirgan, Hisar, Pera, Kandilli, Kuzguncuk, Aşiyan ve Kanlıca olarak isimlendirilen büyüklükleri 400 ile 595 metrekare arasında 7 tipte villanın bulunduğuna işaret etti. Villaların yeni teknolojiye göre inşa edilmesi, her villanın içinde asansörlerinin bulunması, akıllı ev sitemi yapılması gibi özellikleri ile de dikkat çektiğini belirten Kurtoğlu, villa yaşamının getirdiği tekil yaşamın projede olmayacağını söyledi.

REZİDANS VE ÇARŞI ALT ALTA
Rezidans dairelerinin 84 ile 348 metrekare arasında değiştiğine dikkat çeken Kurtoğlu, rezidans bloğunun zemin katında da çarşının bulunduğunu söyledi. İlk etapta 11 dükkândan oluşan çarşı alanının büyüklüğünü ise 2 bin 500 metrekare olarak ifade eden Kurtoğlu, projenin girişinin cadde tarafından olması nedeniyle de dükkânların caddeye cepheli olduğunu siteye ve çevreye hizmet vereceğini dile getirdi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çengelköy Park Evleri'nin detayları açıklandı!
  • 02.10.2015 10:54

Çengelköy Park Evleri'nin detayları açıklandı!

Demirland İnşaat, Çengelköy Park Evleri'nin basın lansmanını yaptı. ...

Kayhan Çakanel Çengelköy Park Evleri'ni anlatıyor
  • 10.01.2014 15:39

Kayhan Çakanel Çengelköy Park Evleri'ni anlatıyor

Efekta Mimarlık'tan Kayhan Çakanel, Çengelköy Park Evleri projesinin tasarımını ...

Çengelköy Park Evleri basın lansmanı yayında
  • 10.01.2014 15:35

Çengelköy Park Evleri basın lansmanı yayında

Çengelköy Park Evleri projesinin basın lansmanı emlaktasondakika.com farkıyla ya ...

Çengelköy Park Evleri reklam filmi yayında
  • 09.01.2014 13:27

Çengelköy Park Evleri reklam filmi yayında

Çengelköy Park Evleri projesinin reklam filmi emlaktasondakika.com farkıyla yayı ...

Çengelköy Park Evleri tanıtım filmi yayında
  • 09.01.2014 10:35

Çengelköy Park Evleri tanıtım filmi yayında

Selimoğlu Group ve Demirland İnşaat ortaklığında inşa edilen Çengelköy Park Evle ...

Çengelköy Park Evleri örnek daire görselleri!
  • 10.01.2014 11:14

Çengelköy Park Evleri örnek daire görselleri!

Selimoğlu ve Demirland İnşaat'ın birlikte hayata geçirdiği Çengelköy Park Evleri ...