maritbet girişmaritbet
Businist Fikirtepe projesi görücüye çıktı

Businist Fikirtepe projesi görücüye çıktı

Fikirtepe'de inşa edilmekte olan Businist projesinin lansmanı yapıldı

İstanbul'da kentsel dönüşümün simge alanı haline gelen fikirtepe'nin ilk ofis projesi olan Businist görücüye çıktı. Selimoğlu İnşaat, Vartaş Yapı ve Rochel Yapı ortaklığıyla kurulan SVR Grup'un projesi olan Businist'ın ön talep toplanan birinci etabında 393 ofis ile 22 mağaza bulunuyor.

Selimoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Selimoğlu, uzun süren uğraşların ardından ruhsatta son aşamaya geldiklerini belirterek, kısa süre içinde ruhsatı alıp resmi satışlara başlayacaklarını açıkladı. Businist'in Fikirtepe'nin az sayıdaki ticari projelerinden biri olduğunu dile getiren Selimoğlu, ruhsatı aldıktan sonra iki yıl içinde inşaatı tamamlayacaklarını söyledi.

Aydoğan Selimoğlu, Businist projesinde hak sahipleriyle yüzde 56 ile anlaştıklarını belirterek, ruhsat sürecinin uzamasının kendilerini zor durumda bıraktığını ancak projenin finansmanının hazır olduğunu söyledi.
Fikirtepe'de toplamda 9 adayla ilgilendiklerini ve farklı projeler hayata geçireceklerini aktaran Selimoğlu, sadece bu projede 270 bin metrekarelik ticari alanlardan oluşan inşaat yaptıklarını ve bunun Türkiye'nin en büyüklerinden biri olduğunu kaydetti.

‘Yüzde 65 prim yapar'

Vartaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, projenin şimdiden yoğun ilgi gördüğünü ve resmi satışlarla birlikte hızlı bir satış yakalamayı beklediklerini söyledi.
Barata, toplam yatırım değeri 550 milyon lira olan projede metrekare satış fiyatlarının 4 bin dolardan başlayıp 6 bin dolara kadar çıktığını söyledi.
İlk satış fiyatları itibariyle projenin yatırımcılarına iyi oranlarda prim kazandıracağını ifade eden Barata, “Businit'ten şimdi alanlar en az yüzde 65 kazanacak. Bölgedeki gelişime göre bu oran artabilir” dedi.

Tekstilden geldi...

Rochel Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çubukcu, tekstil kökenli bir firma olduklarını ve ağırlıklı olarak yurtdışında ihracat ve pazarlama faaliyetleri gösterdiklerini söyledi.
Çubukçu, tekstilin yanı sıra inşaata da yatırım yapma kararı aldıklarını anlatarak, şunları söyledi:
“Türkiye'de gayrimenkul hızla gelişiyor. Fikirtepe ise bu gelişimin merkezinde yer alıyor. İlk projemiz de burada oldu. Fikirtepe'de Businist'in dışında Selimoğlu ve Vartaş ile başka projelerimiz de olacak. Mandıra Caddesi'nde konut yapacağız. Farklı projelere de gireceğiz.”

Toplam 3 kuleden meydana geliyor

Projenin mimari tasarımını yapan Efekta Mimarlık Kurucusu Kayhan Çakanel, projenin birinci etabının toplam inşaat alanının 116 bin 600 metrekareden oluştuğunu söyledi. Projede, Kule A'da 190 adet ofis, Kule B'de 189 ve Kule C'de 14 ofis olmak üzere toplam 393 adet ofisin bulunduğunu anlatan Çakanel, “Ofisler, 45 ile 320 metrekare arasında değişen modülasyonlar ve mimari proje esnekliği sayesinde kat bazında maksimum 1250 metrekareye kadar farklı kullanım alanı alternatifleri sunuyor” dedi.
Çakanel, zemin katta yer alan 22 adet ticari alanın ise 60 ile 380 metrekare arasında değişen büyüklüklere sahip olduğunu belirtti.

Fikirtepe'de beton fiyatları yükseldi

Aydoğan Selimoğlu, Fikirtepe'nin milyonlarca metrekarelik inşaat potansiyeli nedeniyle maliyetlerle ilgili çok ciddi
sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Özellikle beton fiyatlarının arttığının altını çizen Selimoğlu, şöyle konuştu:
“Beton fiyatları 80 liradan 130 liraya çıktı. Projeler hızlandığı zaman 150 lirayı
görebilir. Maliyetlerin artması konut ve ofis fiyatlarının artmasına yol açacaktır. Bu da alım gücünü zorlaştırabilir. Maliyetlerin artışına bir çözüm bulunması gerekiyor.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Businist Fikirtepe projesinin reklam filmi yayında
  • 26.05.2014 10:38

Businist Fikirtepe projesinin reklam filmi yayında

Fikirtepe bölgesinde inşa edilmekte olan Businist projesinin reklamı emlaktasond ...

Businist Fikirtepe projesinin foto galerisi yayında
  • 22.05.2014 16:41

Businist Fikirtepe projesinin foto galerisi yayında

Businist Fikirtepe projesinin dikkat çeken foto galerisi emlaktasondakika.com'da ...

Fikirtepe Businist Office’te metrekaresi 4 bin dolara
  • 01.06.2014 14:18

Fikirtepe Businist Office’te metrekaresi 4 bin dolara

Fikirtepe Businist Office projesi SVR Grup tarafından inşa ediliyor ...

Businist Fikirtepe projesi görücüye çıktı
  • 27.05.2014 10:20

Businist Fikirtepe projesi görücüye çıktı

Fikirtepe'de inşa edilmekte olan Businist projesinin lansmanı yapıldı ...

Merakla beklenen Businist Fikirtepe 26 Mayıs’ta görücüye çıkıyor!
  • 06.05.2014 17:12

Merakla beklenen Businist Fikirtepe 26 Mayıs’ta görücüye çıkıyor!

Fikirtepe'de inşa edilecek proje, Businist Fikirtepe büyük ilgi görüyor. ...