maritbet girişmaritbet
Başarır İnşaat, Helenium Garden'ı satışa çıkardı!

Başarır İnşaat, Helenium Garden'ı satışa çıkardı!

İstanbul Anadolu yakasında Helenium markalı projeler inşa eden Başarır İnşaat, serinin son projesi olan Helenium Garden’ı satışa çıkardı. Kurtköy’de yapılan ve toplamda 280 konuttan oluşan proje 2014 yılının sonunda bitecek

Demir çelik sektöründen 2004 yılında konut alanına geçiş yapan ve Helenium markasıyla Anadolu yakasında 5 proje hayata geçiren Başarır İnşaat, 6. projeyi de satışa çıkardı. Farklı temalarla hayata geçirilen Helenium serisinin son projesi Kurtköy'de bahçe konseptiyle öne çıkan Helenium Garden oldu.

Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, Helenium serisinin önemli bir marka haline geldiğini belirterek, serinin Helenium Garden'ın da bu başarıyı devam ettireceğine inandığını vurguladı.
Alptekin Başarır, projenin, 11 bin metrekarelik alan üzerinde 40 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olduğu belirterek, “İnşaat sadece yapılar üretmek değil, aynı zamanda yaşamı şekillendirmektir. Önce hayaller, sonra yuvalar kurmaktır” diye konuştu.

Arsayı satın aldı
Söz konusu projedeki daireleri lansmana özel çok uygun fiyatlarla satışa sunduklarını aktaran Başarır, bunda arsanın kendilerine ait olmasının da önem taşıdığını kaydetti.

Başarır, daire büyüklüklerinin 40 metrekareden başlayıp, 153 metrekareye kadar çıktığını ifade ederek, ortalama metrekare fiyatlarının ise lansmana özel bin 900 lirayla-2 bin 500 lira arasında olduğunu dile getirdi.
Başarır, projenin toplam 4 blok ve 280 daireden oluştuğunu anlatarak, Helenium Garden'ı Aralık 2014'te tamamlayarak sahiplerine teslim edeceklerini söyledi.

‘Kurtköy değerlenir'
Bölgede çok önemli yatırımlar yapıldığını dile getiren Alptekin Başarır, projenin Sabiha Gökçen Havaalanına 5 dakika mesafede olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Kurtköy'de yakın gelecekte Türkiye'nin silikon vadisi Teknopark İstanbul yükselecek. 3 milyon metrekare üzerine kurulacak olan bu dev teknoloji üssü 30 bin çalışana da ev sahipliği yapacak. Böylece son yıllarda Anadolu yakasının yatırım üssü haline gelen Kurtköy'ün değeri daha da artacak” dedi.

1000 m2'lik AVM

Pendik Kurtköy'de 11 bin metrekare arazi üzerinde gerçekleştirilecek olan Helenium Garden, toplam 4 blokta 280 daireden oluşuyor. Her katı çevreleyen kat bahçeleriyle dikkat çeken proje stüdyo,1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşuyor. Konutların büyüklükleri 40 metrekare ile 153 metrekare arasında değişiyor.

Mimari tasarımını Metin Bostancıoğlu'nun gerçekleştirdiği Helenium Garden alışveriş ve sosyalleşme ihtiyaçlarına cevap vermek üzere bin metrekarelik bir alışveriş merkezine de ev sahipliği yapıyor. Projenin belli bir bölümü ise satış dışı tutuldu ve otel olarak işletilecek.

Faizler düştü

Konut kredisi faiz oranlarındaki düşüşün konut satışlarına olumlu yansıdığını belirten Başarır, son 1 aydır satış ofislerine gelen ve telefonla arayan müşteri sayısında oldukça artış kaydettiklerini söyledi.

Faizlerin biraz daha düşmesiyle birlikte satışlarda daha da artış olacağını vurgulayan Başarır, “Eğer Merkez Bankası 0,5 baz puan daha indirim yaparsa, bunun da konut kredisine yansıyacağını düşünürsek, konut satışlarında oldukça ciddi artış olacaktır. İşsizliğe ve büyümeye direkt bu kadar etki eden başka sektör olmadığına göre, ben bunun konut satışlarına çok olumlu yansıyacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Aynı bölgede yeni proje

Başarır, şirketin halka arzını düşündüklerini belirterek, “2015 yılından sonra gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak böyle bir projemiz var” dedi.

Bu yıl içerisinde Kurtköy'de yükselen başka bir projelerini daha açıklayacaklarını kaydeden Başarır, 2014 yılında şehrin merkezinde kentsel dönüşüm sahaları ile ilgili bir kaç işleri daha olduğunu, şehir dışında da İzmir'de görüştükleri bir yer olduğunu sözlerine ekledi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Helenium Garden projesi görücüye çıktı!
  • 14.05.2013 14:59

Helenium Garden projesi görücüye çıktı!

Başarır İnşaat'ın yeni projesi Helenium Garden görücüye çıktı. Lansmanın tamamı ...

Başarır İnşaat'ın Helenium projeleri dikkat çekiyor!
  • 10.05.2013 10:06

Başarır İnşaat'ın Helenium projeleri dikkat çekiyor!

Başarır İnşaat'ın Helenium markalı konut projelerine ait tanıtım filmi emlaktaso ...

Helenium Garden'da fiyatlar 69 bin liradan başlıyor!
  • 09.05.2013 16:13

Helenium Garden'da fiyatlar 69 bin liradan başlıyor!

Başarır İnşaat'ın yeni projesi Helenium Garden'da konut fiyatları 69 bin liradan ...

Alptekin Başarır Helenium Garden'ı anlatıyor!
  • 09.05.2013 15:39

Alptekin Başarır Helenium Garden'ı anlatıyor!

Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, şirketin yeni projesi He ...

Helenium Boutique foto galerisi yayında
  • 08.12.2014 10:57

Helenium Boutique foto galerisi yayında

Helenium Boutique, 4 blokta 148 daire ile 25 ticari birimden oluşuyor. Proje, 6 ...

Helenium Garden projesinin örnek daire görselleri yayında!
  • 08.05.2013 14:25

Helenium Garden projesinin örnek daire görselleri yayında!

Başarır İnşaat'ın yeni projesi Helenium Garden'ın örnek daire görselleri emlakta ...