maritbet girişmaritbet
Başarır İnşaat Fikirtepe ve Kartal'da dönüşüm yapacak!

Başarır İnşaat Fikirtepe ve Kartal'da dönüşüm yapacak!

1995 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Başarır İnşaat, kentsel dönüşüme odaklandı

1995 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Başarır İnşaat, kentsel dönüşüme odaklandı. Kentsel dönüşüm projeleriyle yakından ilgilendiklerini belirten Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, kentsel dönüşümle birlikte ortaya çıkan arsa ve konut arzından sonra İstanbul'un dışına doğru yapılan göçün bu sefer içe doğru olabileceğini söyledi.
Kartal'da 2008 yılında 5 blok yıkıp 5 blok yaptıklarını anlatan Başarır, “Helenium Sun adını taşıyan bu projede toplam 250 daire vardı. Biz bu dairelerin teslimini de aynı yıl gerçekleştirmiştik. Dolayısıyla aslında kentsel dönüşümü biz burada herkesten önce başlatmıştık” dedi.
Başarır, şimdilerde de kentsel dönüşüm kapsamında İstanbul'da proje geliştirmek için uygun arazi ve bölge aradıklarının ifade etti.
Kentsel dönüşüm kapsamında Yakacık ve Kartal'da birkaç arazi ile görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Başarır, “Kartal'ın deniz tarafında bir siteyle görüşmelerimiz devam ediyor. Buradaki arazilerle ilgili büyük bir aşama kaydettik. Anlaşmalar yüzde 90 oranında sağlandı. Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra, muhtemelen bu senenin sonu gibi başlayabiliriz. Bölgeye değer katan birçok kesime hitap eden projeler geliştireceğiz” diye konuştu.
Başarır, Kartal'daki arsanın yaklaşık 10 dönüm olduğunu belirterek, 2014'ün başı gibi projeyi duyurmayı planladıklarını anlattı.

Yüzde 50 prim yaptı
Satışı devam eden Helenium Wings'le ilgili bilgi veren Alptekin Başarır, şunları söyledi:
“Helenium Wings, yatırımcısına yüzde 50 kazandırdı. Daha somut bir örnek vermek gerekirse 200 bin liralık bir daire en az yüzde 50 prim yaptı ve 300 bin lira seviyesine geldi. Helenium Wings'in yüzde 80'inin satışını tamamladık. Yüzde 20'si için ise tüketicilere çok cazip ödeme koşulları sunuyoruz.”

‘Arap yatırımcı ilgi gösteriyor'
Türkiye'ye hem Mütekabiliyet Yasası, hem de ‘Arap Baharı'nın rüzgârını arkasına alan Arap yatırımcıların ilgi gösterdiğini kaydeden Başarır, “Türkiye'de birbirinden iddialı konut projeleri artarda yükseliyor. Bu projeler sadece yerli yatırımcıların değil, yabancı yatırımcıların da dikkatini çekiyor. Bizim de projelerimize batı ülkelerinin yanı sıra, ağırlıklı olarak Pakistan, İran, Suudi Arabistan'daki yatırımcılar ilgi gösteriyorlar” dedi.

Suudiler bir bloğu satın almak istiyor
Projelere yabancı yatırımcıların da ilgi gösterdiğini anlatan Başarır, şöyle konuştu:
“Suudi Arabistan'a açtığımız satış ofisinin de büyük katkısını görüyoruz. Helenium Wings'in yüzde 8'ini Suudi Arabistanlılara sattık. Helenium Garden'ın 1 bloğunun satışı ya da kiralanması ile ilgili Suudi yatırımcılarla görüşmelerimiz devam ediyor. Arap yatırımcılar bu bloğa şehir oteli yapmak istiyorlar. Yurtdışından ülkemize ziyaret yapan turistler tarafından ilgi göreceğiz.”

Kat bahçesi kalktı
Kurtköy'de projelerin devam ettiğini ifade eden Başarır, “Kasım gibi bir projeye daha başlayacağız. Kurtköy'de imar yasasında bazı değişiklikler oldu. Kat bahçelerini kaldırdılar. Dolayısıyla oradaki projemize de ekstra 60 daire daha kazandırmış olduk” dedi.
Toplamda 350 dairelik bir proje yapacaklarının söyleyen Başarır, “Helenium Garden'a imar yasasındaki düzenlemeleri bekledik ve bu ay projeye başlayacağız” diye konuştu.

Fikirtepe'de 17 dönümde proje
Fikirtepe'de de ilgilendikleri arsalar olduğunu söyleyen Başarır, “Hak sahipleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Çalışmalarımıza hız vereceğiz” dedi. Fikirtepe'de bir araziyle yine büyük bir mesafe kat ettiklerini belirten Başarır, “3 adadan oluşuyor. Yaklaşık 17 dönümlük bir araziye proje geliştireceğiz. Toplamda 750 konut olacak. Ve yaklaşık 3 bin 500 ila 4 bin metrekare arasında bir ticari alanları da olacak. Yüzde 80'iyle anlaşma sağladık. Bir aksilik çıkmazsa bu senenin içinde projeyi duyurmayı planlıyoruz” diye belirtti.
Fikirtepe'deki projenin metrekaresinin ortalama yaklaşık 5 bin lira seviyelerinde olacağını açıklayan Başarır, şunları dile getirdi:
“Biz Fikirtepe'de biraz serinkanlı davrandık. Dolayısıyla acele etmeden sindire sindire adımlar attık. Böylece olumsuz süreçlerden de yıpranmadık. Fikirtepe'de sosyal imkân çok olacak. Yeni projeler birbiriyle yarışır bir hal alacak. Dolayısıyla İstanbul'un önemli semtlerinden biri olacak.”

Uskumruköy'e villa
İstanbul Anadolu yakasındaki geliştirdiği projelerle sektörde bilinen Başarır İnşaat, Bakırköy'de de bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Öte yandan Uskumruköy'de villa projesini önümüzdeki ay teslim etmeye hazırlanan firma, Altunizade'deki ofis projesini 2013 sonunda bitirecek.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başarır İnşaat'ın Helenium projeleri dikkat çekiyor!
  • 10.05.2013 10:06

Başarır İnşaat'ın Helenium projeleri dikkat çekiyor!

Başarır İnşaat'ın Helenium markalı konut projelerine ait tanıtım filmi emlaktaso ...

Helenium Boutique foto galerisi yayında
  • 08.12.2014 10:57

Helenium Boutique foto galerisi yayında

Helenium Boutique, 4 blokta 148 daire ile 25 ticari birimden oluşuyor. Proje, 6 ...

Alptekin Başarır: 2017'de ekonomik büyüme ivme yapacak!
  • 30.12.2016 10:46

Alptekin Başarır: 2017'de ekonomik büyüme ivme yapacak!

Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, 2016 yılını nasıl geçird ...

Helenium Sky Suites’ten şimdi al, 2017 Mart'ta öde!
  • 24.11.2016 14:50

Helenium Sky Suites’ten şimdi al, 2017 Mart'ta öde!

Başarır İnşaat'ın Kartal'da hayata geçirdiği Helenium Sky Suites’te “Şimdi al Ma ...

Helenium Sky Suites bildiğiniz gibi değil!
  • 18.10.2016 14:42

Helenium Sky Suites bildiğiniz gibi değil!

Suites ezberini bozacak Helenium Sky Suites, Başarır İnşaat tarafından Kartal'da ...

Butik bir yaşamın kapılarını aralıyor!
  • 15.05.2015 14:16

Butik bir yaşamın kapılarını aralıyor!

İstanbul'da planlı kentleşmeye model olarak Kurtköy'de inşa edilen Helenium Bout ...