maritbet girişmaritbet
Ağaoğlu’ndan finans merkezi için yabancı yatırım mesaisi!

Ağaoğlu’ndan finans merkezi için yabancı yatırım mesaisi!

İstanbul’daki finans merkezini inşa eden Ali Ağaoğlu, projeye uluslararası yatırımcıları çekmek için yoğun mesai harcıyor. Dubai ve Mipim’deki tanıtım çalışmalarından olumlu sonuç alan Ağaoğlu, Londra Finans Merkezi Başkanı Gifford’u Ataşehir’de ağırladı

 

İstanbul'u dünyanın en önemli finans merkezlerinden birisi haline getirecek olan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin inşaat çalışmaları hızla devam ederken proje uluslararası çevreler tarafından da yoğun ilgi görüyor.
 
Projenin Ataşehir'de devam eden inşaatını yerinde görmek ve süreçle ilgili değerlendirmeler yapmak üzere Londra Finans Merkezi Başkanı Lord Mayor Alderman Roger Gifford ve beraberindeki heyet Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu'nu ziyaret etti. Heyet ziyaretin ardından İstanbul Finans Merkezi'nin şantiyesine de uğrayarak hafriyat çalışmalarını izledi.
Dubai'de tanıtım ofisi açan, Mipim'de İslami Kalkınma Bankası'nı Türkiye'ye yatırım yapması konusunda ikna eden Ali Ağaoğlu, toplam inşaat maliyetinin 5 milyar doları bulması beklenen projeyle İstanbul'u uluslararası bir finans merkezi  haline getirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Londra'dan yapılan bu ziyarette bizim ne kadar iyi işler yaptığımızı gösteriyor. Henüz yolun başındayız. Buradan da yatırımcıları çekeceğiz. Bunu iyi şekilde başaracağımıza inanıyoruz” diye konuştu.
 
İnşaatı hızla devam eden finans merkezi projesini Aktifbank ile işbirliği yaparak hayata geçirdiklerini ifade eden Ağaoğlu, projede satışa sunacakları ünitelerle ilgili finansal enstrümanları belirlediklerini anlatarak, “Böylece hem Türk inşaat sektörünün önünü açacağız, hem de Türk finansal sektörüne derinlik katacağız” dedi.
 
Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı ise, tıpkı Londra Finans Merkezi'nde olduğu gibi İstanbul Finans Merkezi'nin de sürecin içinde olan bağımsız bir CEO tarafından yönetilmesi gerektiğini kaydetti.
 
Danışmanlık yapacak
Londra Finans Merkezi Başkanı Gifford,  İstanbul'da yeni bir finans merkezi oluşması için Türkiye ile birlikte çalışmak istediklerini belirterek, “Bizim uzmanlığımızı ve deneyimimizi sizin vizyonunuz ve hayalinizle birleştirdiğimizde çok olumlu sonuçlar alırız” dedi. Gifford, Londra Finans Merkezi olarak İstanbul Finans Merkezi konseptiyle yakından ilgilendiklerini vurgulayarak, bu projede Türkiye'yi desteklemek için ziyarette bulunduklarını kaydetti.
Gifford, Londra Finans Merkezi olarak büyük bir tecrübeye sahip olduklarını vurgulayarak, “İşlem yönetimi, hukukun üstünlüğü nasıl sağlanır, işlemler de şeffaflık gibi konularda ciddi bir bilgi birikimi edindik ve bu birikimi sizlerle paylaşmak arzusundayız. Bunlarla ilgili çalışma grupları oluşturacağız” dedi. Londra Finans Merkezi'nin, yeni bir finans merkezi kurma konusunda danışmanlık yetkisine sahip olduğuna dikkat çeken Gifford, şunları söyledi:
“Bu konuda çalışan bağımsız bir organımız var. Amacı da uluslararası alanda danışmanlık yapmak. Çok şahane binalarınız var ama onların içini dolduracak insanlara da ihtiyacınız var. Londra'daki insan kaynakları konusunda uzman birçok şirket de yardım edebilir. Eğitim vermek konusunda da çok deneyimli olduğumuzu özellikle belirtmek isterim.”
 
Yatırımcı şeffaflık arıyor
Yatırımcıların, yatırım yapacakları ülkelerde mevzuat ve düzenlemelerde son derece açıklık, vergi mevzuatında netlik ve öngörülebilirlik ve istikrar aradığına dikkat çeken Gifford, “Bunlar zaten İngiltere Sanayi Odası ve konsoloslukların üzerinde durduğu konular” diye konuştu. Londra'nın deneyimi ışığında birden fazla piyasanın bir araya gelmesinin çok daha büyük bir başarı yaratacağını ifade eden Gifford, Ali Ağaoğlu'nu da Londra'ya davet etti.
 
‘İslami enstrümanlar boşluğu doldurur'
Aktifbank Genel Müdürü Önder Halisdemir de, hem Londra'nın hem de İstanbul'un ortak geliştireceği projeler olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: “Burada Londralıların da olması için sebepler yaratacağız. Ayrıca Ortadoğu sermayesinin gelmesi içinde enstrümanlara ihtiyaç duyuluyor. Sukuk ve gayrimenkul sertifikalarıyla bunu yapmaya çalışcağız. Bunun dışında iki tane daha enstrüman çıkaracağız. Özellikle İslamik ürünler konusunda dünyada güçlü ve derin pazar yok. Burada bir boşluk söz konusu. İstanbul geçmişiyle bu boşluğu doldurabilir.”  
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Finans Merkezi’nin suyu, Ekomaxi güvencesinde!
  • 22.12.2022 10:09

İstanbul Finans Merkezi’nin suyu, Ekomaxi güvencesinde!

Su depolama sektörünün öncü markası Ekomaxi, suyu; doğal yapısını bozmadan, güve ...

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!
  • 23.11.2021 10:34

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!

Üçüncü kez dede olan Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa Çekmeköy’deki projesi Ağao ...

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!
  • 10.10.2016 17:33

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!

Ali Ağaoğlu'nun rol aldığı Ağaoğlu Maslak 1453 reklam filmi yayında. Konutların ...

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!
  • 06.08.2016 15:18

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!

Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin şantiyesini basın mensuplarıyla birlikte gez ...