maritbet girişmaritbet
TMMOB, yetkilerinin devredilmesine tepki gösterdi!

TMMOB, yetkilerinin devredilmesine tepki gösterdi!

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Soğancı, "Torba yasaya eklenen madde ile TMMOB ve odalarının asli görevi olan mesleki denetim ortadan kaldırılıyor" dedi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, "torba yasaya eklenen bir madde ile TMMOB ve odalarının asli görevi olan mesleki denetim ortadan kaldırılıyor" iddiasında bulundu.  

Soğancı, yazılı açıklamasında, İstanbul şube yöneticilerinin gözaltına alınması ve  kamuoyunda torba yasa olarak bilinen düzenleme ile TMMOB'nin ve odalarının asli görevi olan mesleki denetimin ortadan kaldırılacağını öne sürerek, düzenlemeyi eleştirdi.

Genel kurulda kabul edilen 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 8. maddesine eklenen bir bentle "Harita, plan, etüt ve projeler; ilgili idare kanunlarında açıkça belirtilen yetkili kuruluşlar dışında meslek odaları dahil başka bir kurum veya kuruluşun vize veya onayına tabi tutulamaz, tutulması istenemez. Vize veya onay yaptırılmaması ve benzeri nedenlerle müellifler ve bunlara ait kuruluşların büro tescilleri iptal edilemez veya yenilenmesi hiçbir şekilde geciktirilemez. Müelliflerden bu hükmü ortadan kaldıracak şekilde taahhütname talep edilemez" düzenlemesi yapıldığını ifade eden Soğancı, bu şekilde TMMOB'ye bağlı meslek odalarının, meslektaşları üzerindeki denetiminin tamamen kaldırıldığını savundu.

Hükümeti, TMMOB'yi ve bağlı odalarını işlevsizleştirmekle suçlayan Soğancı, "TMMOB yüreğindeki insan sevgisini ve yurtseverliği, baskı ve zulüm yöntemlerinin söküp atamayacağının bilinci içinde, bilimi ve tekniği emperyalizmin ve sömürgenlerin değil, emekçi halkımızın hizmetine sunmak için, her çabayı güçlendirerek sürdürme yolunda inançlı ve kararlıdır" dedi.

Öte yandan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan da düzenlediği basın toplantısında, yapılan düzenlemenin, mimarların mesleki denetim işlevinin ortadan kaldıracağını, bunun da sahte mimarların önünü açacağını ileri sürdü. Hakkan, teknik denetimin kaldırılmasıyla, insan hayatının tehlikeye atılacağını öne sürdü.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan falezlerde yapılaşma uyarısı
  • 24.07.2020 08:45

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan falezlerde yapılaşma uyarısı

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, falezlerdeki yapılanma konusund ...

"Marmara'da her an 7'nin üzerinde deprem olabilir"
  • 28.06.2020 09:45

"Marmara'da her an 7'nin üzerinde deprem olabilir"

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aysun Aykan "Marmara ile B ...

En çok 350-850 bin TL arasındaki evler talep görüyor
  • 13.06.2020 10:27

En çok 350-850 bin TL arasındaki evler talep görüyor

Konut kampanyalarıyla harekete geçen alıcılar, en çok 350 bin lira ile 850 bin l ...

21 Temmuz'daki deprem uyarı niteliğinde!
  • 08.12.2017 09:30

21 Temmuz'daki deprem uyarı niteliğinde!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası tarafın ...

Piyalepaşa İstanbul'un şantiyesi örnek oldu!
  • 25.04.2017 12:17

Piyalepaşa İstanbul'un şantiyesi örnek oldu!

Piyalepaşa İstanbul'un şantiyesi TMMOB Makina Mühendisleri Odası TÜRKAK tarafınd ...