maritbet girişmaritbet
Köprü ve otoyollardan geçiş ucuzlayacak!

Köprü ve otoyollardan geçiş ucuzlayacak!

Otoyol ve köprülerde “dinamik fiyatlandırma” modeline geçilecek. Bu modelle, bazı gün ve saatlerde ücretli yolları daha ucuza kullanılabilecek.

2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda otoyol ve köprü ücretlerine ilişkin "dinamik fiyatlandırma" düzenlemesine yer verildi. Programa göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 2021 yılı içerisinde otoyol ve köprü ücretlerinin anlık değişkenlik gösterebileceği "dinamik fiyatlandırma" ile ilgili çalışmalara başlayacak. Çalışmaya ilişkin raporda, "Otoyol ve köprülerde dinamik fiyatlandırma ile talep yönetimi sisteminin hayata geçirilmesi amacıyla çalışmalara başlanacak" ifadesi kullanıldı.

Sabah'tan Barış Şimşek'in haberine göre ayrıca ulaştırma sisteminin sürdürülebilirliği ve mevcut altyapının verimliliğini teminen talep yönetimi benimsenerek, ulaştırma yatırımlarının verimlilik odağında rasyonelleştirileceği belirtildi.

ÖZEL YAZILIM KULLANILIYOR 

Avrupa'da da uygulanan modelde kullanıcıların talebi 7/24 özel yazılımlarla takip ediliyor. Fiyatlandırma stratejisi de talebin yoğunluğu ya da azlığına göre değişebiliyor. Havayolu şirketlerinin de kullandığı yöntemle, işletmecinin zararına yol açmadan, daha az yoğun dönemlerde daha ucuza kullanılabilmesi amaçlanıyor.

Öte yandan, ulaştırma sektöründeki projeler, ulaştırma sistemindeki ihtiyaç, trafik hacmi ilerleme ve ihale durumu gibi kriterler göz önünde bulundurularak öncelik ve verimlilik odağında gözden geçirilecek. Öncelik ve yapılabilirliğini kaybeden projeler sonlandırılacak.

GÜVENLİK ÖNCELİK OLACAK 

Programda ayrıca ülkemizde trafik güvenliğinin de öncelikli politikalar arasında yer aldığı belirtilerek bu kapsamda strateji belgesi oluşturulması ile eğitim ve denetim faaliyetlerine devam edildiği belirtildi.

Programda aynı zamanda karayollarına ilişkin yapılacak çalışmalarla da ilgili kararlara yer verildi. Buna göre, karayolu ağında bakım ve onarım hizmetlerinin ağırlıklı olarak özel kesim marifetiyle performans esaslı sözleşmelerle yürütülmesi için gerekli hukuki ve kurumsal düzenlemelerle ilgili çalışmalar tamamlanacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kağıthane Premier Kampüs Ofis otel oluyor!
  • 27.05.2021 16:00

Kağıthane Premier Kampüs Ofis otel oluyor!

Fer Yapı Premier Kampüs Ofis Kağıthane projesinin bir bölümü otel olarak hizmet ...

Datça açıklarında 5,1 büyüklüğünde deprem
  • 14.04.2021 10:19

Datça açıklarında 5,1 büyüklüğünde deprem

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ...

AFAD, Hırvatistan’a 100 yaşam evi konteyner gönderdi
  • 06.01.2021 08:00

AFAD, Hırvatistan’a 100 yaşam evi konteyner gönderdi

AFAD, Hırvatistan’da 29 Aralık’ta meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremde etki ...

Köprü ve otoyollardan geçiş ucuzlayacak!
  • 29.10.2020 09:24

Köprü ve otoyollardan geçiş ucuzlayacak!

Otoyol ve köprülerde “dinamik fiyatlandırma” modeline geçilecek. Bu modelle, baz ...