maritbet girişmaritbet
Kanal İstanbul Projesi Nedir ve Ne Zaman Başlayacak?

Kanal İstanbul Projesi Nedir ve Ne Zaman Başlayacak?

Kanal İstanbul Ne Zaman Başlayacak ve Maliyeti Ne Kadar, Son Durum, Güzergah ve Montrö Sözleşmesi'yle ilgili detaylar yazımızda.

Kanal İstanbul projesi, İstanbul'da Küçükçekmece Gölü E-5 bölgesinden başlayacak ve İstanbul'in Kuzey bölümüden Karadeniz'le buluşacak. Deniz yolu ticareti kapsamında Türkiye'ye büyük gelir sağlayacak olan Kanal İstanbul projesi, İstanbul'un değerine değer katacak. Kanal İstanbul projesi ile yılda yaklaşık 43 bin geminin geçtiği İstanbul Boğazı rahat bir nefes alacak ve olası tehlikeleri de bertaraf etmiş olacak. Kanal İstanbul projesi Montro Sözleşmesi kapsamında da herhangi bir ihlale yol açmayacak. Ayrıca Kanal İstanbul depremi tetikleyecek iddiası da gerçeği yansıtmıyor.

Kanal İstanbul Projesi Ne Zaman Başlayacak?

Kanal İstanbul Projesi Ne Zaman Başlayacak sorusunun cevabı 2021 Haziran sonu olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesinin 2021 yılı Haziran sonu itibariyle başlayacağını ve proje kapsamında ilk köprünün temellerinin atılacağını açıkladı. Böylelikle Kanal İstanbul projesi için resmen düğmeye basılmış olacak. Kanal İstanbul projesinde toplam 6 köprü yer alacak.

Kanal İstanbul Son Durum

Kanal İstanbul son durum hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önemli açıklamaları oldu. Temelleri Haziran 2021 tarihinde atılacak olan Kanal İstanbul projesi için yetkililer, uzun yıllardır üzerinde çalışıyor. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamaya göre Kanal İstanbul'un yanında iki şehir kurulacak. Kanal İstanbul projesi, Türkiye'nin ekonomik gelirine büyük katkılar sağlayacak.

Kanal İstanbul Maliyeti

Kanal İstanbul Maliyeti, vatandaşlar tarafından fazlasıyla merak ediliyor. Kanal İstanbul projesinin maliyetinden ziyade çok yüksek getirisi olacak. Kanal İstanbul projesi kapsamında inşa edilecek 6 köprü olacak ve her bir köprü 350 milyon dolar maliyet kapsamında inşa edilecek.

Kanal İstanbul Güzergahı 2021

2021 yılı Haziran ayı kapsamında başlanacak Kanal İstanbul projesinin güzergahı ise Küçükçekmece ilçesinden başlayacak. Küçükçekmece Gölü- Sazlıdere Barajı- Terkos'un doğusunu takip eden koridordan Karadeniz'e bağlanacak. Bu kapsamda Kanal İstanbul projesi Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir, Arnavutköy gibi ilçelerden geçecek. Bu güzergah kapsamında bölgelerin büyük oranda değer kazanması bekleniyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"
  • 27.08.2022 13:45

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstan ...

Mübarek Ramazan Bayramınızı Tebrik Ederiz
  • 02.05.2022 00:41

Mübarek Ramazan Bayramınızı Tebrik Ederiz

Emlaktasondakika.com ve Guncelprojebilgileri.com ailesi olarak mutlu, huzurlu ve ...

İstanbul'da toplu ulaşım Ramazan Bayramı'nda ücretsiz olacak!
  • 29.04.2022 14:16

İstanbul'da toplu ulaşım Ramazan Bayramı'nda ücretsiz olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü ile Ramazan ...

BEDAŞ, bayramda Avrupa Yakası'ndaki hatlarını İHA'larla takip edecek
  • 28.04.2022 14:35

BEDAŞ, bayramda Avrupa Yakası'ndaki hatlarını İHA'larla takip edecek

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), Ramazan Bayramı'nı içine alan 1-4 Mayıs ta ...

Ramazan Bayramı için otobüs biletleri tükendi
  • 27.04.2022 14:05

Ramazan Bayramı için otobüs biletleri tükendi

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Yönetim Kurulu Üyesi Musa Çaktır, Ramaza ...