maritbet girişmaritbet
İstanbul Havalimanı’ndan ilk gün 148 sefer yapıldı

İstanbul Havalimanı’ndan ilk gün 148 sefer yapıldı

Cumartesi günü saat 14.26’da Ankara uçağıyla görevi Atatürk Havalimanı’ndan devralan yeni havalimanında ilk gün 148 sefer ile 39 bin 800 yolcu taşındı

Bütün birimleriyle faal duruma geçen İstanbul Havalimanı, ilk hizmet gününü başarıyla tamamladı. Yeni havalimanındaki ilk büyük gün, Atatürk Havalimanı'ndaki düzenli işleyişi aratmayarak hem havacılık şirketleri hem de yolcular adına sorunsuz geçti. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Toplam 148 seferi yüzde 92 zamanında kalkış ile 39 bin 800 yolcu ile tamamladık.” dedi.

Büyük taşınmayı geride bırakan İstanbul Havalimanı, uçuşlarına hızlı başladı. Türkiye'nin olduğu kadar dünya havacılık sektörünün de dikkatini çeken dev taşınma planlanan zamandan önce tamamlanmasıyla da takdir topladı. Tasarruf edilen zaman sayesinde olası sorunlar giderilirken, bu durum İstanbul Havalimanı uçuşlarında bir gecikme olmadan yapılmasına katkı sağladı.

Her şeyin yolunda gitmesi, sektör temsilcilerini rahatlatırken, vatandaşların da bir sorun yaşamadan uçuşlara yönlendirilmesi sağlandı. Bu konuda yapılan yorumlarda, dünya havacılık tarihine örnek olacak bir taşınmadan söz edilirken, benzer uygulamalara da referans olacağı kaydedildi.

UÇAKLAR HAZIR KITA GÖREV BEKLİYOR

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na taşınma başarıyla tamamlanırken, söz konusu operasyon havadan görüntülendi. Görüntülerde Türk Hava Yolları'nın (THY) park pozisyonunda bekleyen boş uçaklarının yanı sıra yolcu körüklerinde havalanmayı bekleyen THY uçakları da yakından izlendi. Ayrıca, THY'nin taksi yolunda ilerleyen uçağı ile pist başında kalkış için bekleyen uçağı da havadan görüntülendi.

ATATÜRK'TEKİ DÜZENLİ İŞLEYİŞ SÜRÜYOR

Atatürk Havalimanı'ndaki düzenli işleyişin İstanbul Havalimanı'nda da aksamadan devam ettiği görülürken, gelen yolcular ile ziyaretçiler sorunsuz ve hızlı hizmet almanının memnuniyetini yaşadı. Terminale ilk gelişten uçağa binene kadarki süre zarfında hiç bir aksama veya gecikmeyle karşılaşılmadan uçaklara varıldı. Yolcuların tamamını köprülere bağlı olarak alan uçakların zamanında kalkma oranındaki yükseklik de dikkat çekti.

İlk Check-In Kopenhag'da yapıldı

THY'nin Kopenhag Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na ilk seferi için yolcuların check-in işlemi yapıldı. Sabah saatlerinde Kopenhag Havalimanı'nda hazırlıklara başlayan THY Kopenhag ekibi, check-in işlemleri boyunca bankolar önünde kuyrukta bekleyen yolcularla ilgilenerek İstanbul Havalimanı hakkında bilgi verdi.

Danimarka'dan İstanbul Havalimanı'na uçuş için check-in yapan ilk kişi olan Türkmenistan vatandaşı Jemal Tanryberdiyeva, İstanbul aktarmalı Aşkabat'a gideceğini ve İstanbul Havalimanı'nı görmeyi heyecanla beklediğini söyledi. THY Kopenhag Müdürü Serkan Binyar, “Yeni havalimanı, uçtuğumuz noktalara olan frekans sayımızın artmasına da imkan sağlayacak. Dolayısıyla mutlu ve gururluyuz” diye konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz