maritbet girişmaritbet
Gaziosmanpaşa'ya metro ağı geliyor!

Gaziosmanpaşa'ya metro ağı geliyor!

AK Parti Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı ve başkan adayı Hasan Tahsin Usta, üç metro hattının ilçede birleşeceğinin müjdesini verdi.

AK Parti Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı ve başkan adayı Hasan Tahsin Usta, yakın gelecekte 3 metro hattının birden ilçeden geçeceğini ve raylı sistemin trafik sorununa köklü çözüm olacağını söyledi. Projeler arasında 100 bin araçlık otopark hamlesinin, yeni adliye ve emniyet binalarının olduğunu vurgulayan Usta, ilçenin cadde ve meydanlarının yaşam alanları haline dönüşeceğini belirtti.

AK Parti Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı ve başkan adayı Hasan Tahsin Usta, ilçesinin çehresini değiştirecek yeni çalışmaları anlattı. Gaziosmanpaşa ilçesi üçe bölündükten sonra nüfus yoğunluğu merkezde kaldığını ifade eden Usta, “Şuanda Gaziosmanpaşa'da her bir kilometresinde 42 bin 750 kişi yaşıyor.
İstanbul'un en yoğun ilçesi onumunda yer alan Gaziosmanpaşa'da vatandaşların daha kaliteli bir yaşam sürmeleri açısından birçok proje ürettik” dedi. Gaziosmanpaşa'da yaşanan otopark sorununa ilişkin kalıcı çözümler ürettiklerini ifade eden Usta, “İlçenin tüm otopark sorununu çözmek için 100 bin araçlık bir otopark seferberliği başlattık. İlk etapta 5 bin araçlık zemin altı otopark çalışmalarımız devam ediyor. Her biten projede her daireye bir araçlık otopark hedefimiz bulunuyor” dedi.

RAYLI SİSTEMLE ULAŞIM KOLAYLAŞACAK

Şuan itibariyle Gaziosmanpaşa'da bir metro ağının olmadığını belirten Başkan Usta, “ Önümüzdeki günlerde Kabataş, Alibeyköy, Yeşilpınar, Kazımkarabekir, Mevlana, Karayolları, Fevzi Çakmak Yeni Mahalle, Karadeniz durakları başta olmak üzere uzun bir metro hattı hizmete açılacak. Uzunluğu 14,5 kilometrelik metre ağının 4 istasyonu ilçemizden geçecek. Bununla beraber iki adet önemli metro hattının projesi bitmiş ve ihale aşamasına geçilmiştir. 2023 vizyonuyla birlikte Gaziosmanpaşa'nın çevresini metro ağıyla öreceğiz. Trafik rahatlayacak, ulaşım kolaylaşacak ve Gaziosmanpaşa kabuğunu kırarak değer katacaktır. Şehirlerin medeni olmasını arzu ederken ulaşımla bu medeniyeti arttıracağız” şeklinde konuştu.
AK Parti Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı ve başkan adayı Hasan Tahsin Usta, her fırstta halkla buluştuklarını ve taleplerini dinlediklerini söyledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜME DEVAM

Kentsel dönüşümün hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Usta, “Yaşayan bir şehirde kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek zordur. Ancak biz bu projeleri hayata geçirmeyi başardık. Şehrin hikayesine açısından bakıldığı zaman göreve geldiğimiz 2014 yılından itibariyle şehre bütüncül olarak ele alabileceğimiz bir plan hazırladık. Şehrin geleceğini ve uzun vadedeki ihtiyaçlarını belirleyerek hazırladığımız plan kapsamında uygulamaya koyulduk. Bu plan doğrultusunda kentsel dönüşüm projelerinin etap etap yapılmasını ve ilçenin diğer ihtiyaçlarını giderilmesini sağlayacak bir şekilde çalışma başlattık. Kentsel dışında kalan bütün bölgelerde ada bazlı dönüşümün yapılmasının da önünü açtık. Doğal olarak şuanda şehrin her bir tarafında vatandaşlar istediği müteahhitle anlaşmak suretiyle bu kentsel dönüşüme katılabilecekler. Yeni bir plan değişikliğine ve zaman kaybına uğramadan bu imkana kavuştular” dedi.

ŞEHRE ESTETİK KATACAĞIZ

Şehrin mekan ve hizmetlerini arttırarak ilçenin görsellik anlamında değer katacak esteyik tasarım çalışmalarının olacağını söyleyen Usta, “Tespit ettiğimiz caddeler bulunuyor. Cadde esnaflarımızla bir araya gelerek caddenin yönetimlerini birlikte oluşturduğumuz yönetim kurulumuz bulunuyor. Caddeleri güzelleştirmek, sorunlarını gidermek daha güzel bir iş ortamı oluşturmak adına tasarım çalışmaları yapıyoruz. Kentsel cephe tasarımları yayalaştırılmış caddelerle bu sorunu da ortadan kaldıracağız” dedi.

ELEKTRİK KESİNTİSİ SORUNU ÇÖZÜLECEK

İlçemizde en şikayet aldığımız konuların başında enerji kesintileri olduğunu belirten Usta, “ Bu konuyla ilgili ilçemizin enerji sorununu temelden çözecek bir proje çalışması başlatmıştık. Projenin inşaat çalışması başlama aşamasına geldi. Gaziosmanpaşa ilçesinin enerji sorununu ortadan kaldıracak bir proje olarak önümüzdeki yıl hizmet vermesini planlıyoruz” dedi.

KAMU BİNALARI YENİLENİYOR

Bütün bunların alt yapısını oluştururken eğitim konusunda da büyük hassasiyet gösteriyoruz diyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı ve başkan adayı Hasan Tahsin Usta, şunları söyledi: “Okulların yapılması, arazi temin edilmesi ve eğitim kalitesinin yükseltilmesiyle ilgili de Milli Eğitim Bakanlığı, kaymakamlık ve hayırseverlerimizle koordinasyonlu bir çalışma yürütüyoruz. Kamusal alanda ilçemizde yenilenmesi gereken binalar bulunuyordu ve bunların başında hükümet binamız geliyordu. Şu anda yıkımı tamamlanarak inşaatı başlandı. 2020 yılında hizmete açmayı planlıyoruz.

ESKİ BİNALAR YIKILDI

Diğer taraftan ilçe emniyet binamızın yerini değiştirmek için çalışmalar başladı. Adliye binası yıkıldı, geçici olarak bir adliye binası tahsis edildi. Daha kapsamlı bir adliye binası inşa edilmesi için ilgili birimlerle görüşmelerimiz sürüyor.”

MİLLET KIRAATHANELERİ ÖNCELİĞİMİZ

Son dönemlerde millet bahçelerinin yanı sıra millet kıraathanelerinin de önem kazandığını ifade eden Usta, “Millet kıraathanelerini açmayı da önceliklerimiz arasına koyduk. Toplumun diğer kesimlerinde bizden hizmet bekleyen yaşlı ve engelli vatandaşlarımız bulunuyor. Onlara yönelik de bir yaşam merkezi projemiz bulunuyor. Onu da bu süreç içerisinde hizmete almayı planlıyoruz. Bu projelerimizi hayata geçirerek vatandaşlarımızla gönül köprülerimizi kurarak önümüzdeki süreci sosyal hizmet ve sosyal belediyecilik olarak geliştirmeyi planlıyoruz. Geçen beş yıllık süre içerisinde gençlik ve spor merkezi, kadın kültür koordinasyon merkezi, yüzme havuzu, millet bahçesi, kütüphane, kültür ve spor akademisi gibi ilçenin önemli ihtiyaçlarını hizmete açtık” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gaziosmanpaşa'da toprak kayması yaşanan bölge havadan görüntülendi!
  • 22.04.2024 17:27

Gaziosmanpaşa'da toprak kayması yaşanan bölge havadan görüntülendi!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak'ta yaşanan toprak kaymasının a ...

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...

Bakan Uraloğlu: "Gayrettepe-İstanbul Havalimanı ulaşım süresi 30 dakikaya indi"
  • 31.01.2024 13:13

Bakan Uraloğlu: "Gayrettepe-İstanbul Havalimanı ulaşım süresi 30 dakikaya indi"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Tanıtım filmi yayında!
  • 29.01.2024 14:56

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Tanıtım filmi yayında!

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Cumhurbaşkanı Recep Tayyi ...

Ümraniye'de metro hattının inşaat çalışmaları sırasında iki bina çöktü
  • 18.01.2024 13:13

Ümraniye'de metro hattının inşaat çalışmaları sırasında iki bina çöktü

Ümraniye'de, Göztepe-Ümraniye Metro hattının inşaat çalışmaları sırasında yolda ...