maritbet girişmaritbet
Devegeçidi Köprüsü hizmete giriyor

Devegeçidi Köprüsü hizmete giriyor

Diyarbakır'ın kuzeye açılan kapısı olan Ergani-Elazığ yolunda güvenli ve konforlu ulaşım sağlayacak köprünün toplam uzunluğu 1142 metreyi buluyor.

Diyarbakır'ı Elazığ'a bağlayan Diyarbakır-Ergani yolu üzerindeki Devegeçidi Vadisi'nin yüksek standartlı imkanla geçilmesi amacıyla inşa edilen Devegeçidi Köprüsü yarın hizmete açılacak. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle katılımı beklenen törenle, Diyarbakır-Ergani-Elazığ yolu, Devegeçidi Köprüsü ve bağlantı yollarının açılışı gerçekleştirilecek. Açılışı, alanda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yapması bekleniyor. 

Devegeçidi Köprüsü, Diyarbakır'ı Elazığ'a bağlayan Diyarbakır-Ergani yolu üzerinde yer alan Devegeçidi Vadisi'nin yüksek standartlı geçilmesi çalışmaları kapsamında inşa edildi.

Bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardındaki köprü 1142 metre (2x571 metre) uzunluğunda yapıldı. Bağlantı yollarıyla birlikte projedeki toplam uzunluk 1740 metreyi buluyor. 

Projeyle Diyarbakır'ın kuzeye açılan kapısı niteliğindeki Ergani-Elazığ yolunda güvenli ve konforlu ulaşımın sağlanması amaçlanırken, Devegeçidi Köprüsü ve bağlantı yollarıyla vadideki yüksek eğimler iyileştirilerek, yolun geometrik standardı artırıldı.

Ayrıca, bu sayede zaman ve akaryakıttan tasarruf edilerek, bakım-onarım maliyetleri ve egzoz gazı salınımı da azaltılmış olacak. 

Bağlantı yollarının tamamlanmasıyla Eğil Kavşağı'ndaki trafiğin ana yoldan ayrılması önlenerek, kesintisiz ve güvenli trafik akışı sağlandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Devletin Diyarbakır'a yatırımları devam ediyor!
  • 09.01.2021 17:17

Devletin Diyarbakır'a yatırımları devam ediyor!

Bakan Karaismailoğlu, Diyarbakır Valiliğini ziyaret ederek, Vali Münir Karaloğlu ...

Cumhurbaşkanı, Devegeçidi Köprüsü'nün açılışına katıldı!
  • 09.01.2021 15:41

Cumhurbaşkanı, Devegeçidi Köprüsü'nün açılışına katıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERdoğan, Diyarbakır-Elazığ arasındaki Devegeçidi Köpr ...

Devegeçidi Köprüsü hizmete giriyor
  • 08.01.2021 12:34

Devegeçidi Köprüsü hizmete giriyor

Diyarbakır'ın kuzeye açılan kapısı olan Ergani-Elazığ yolunda güvenli ve konforl ...