maritbet girişmaritbet
"3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihale aşamasına geldi"

"3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihale aşamasına geldi"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde ihale sürecinin başlayacağını açıkladı.

“4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı”nın açılışını yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “Türkiye 4 saatlik uçuş mesafesi ile 1.6 milyar nüfusu olan 30 trilyon dolar, yani neredeyse toplam küresel ticaretin yarısına karşılık gelen bir pazara ulaşabilmektedir. Dünya haritasındaki yerimizi de göz önüne getirdiğimizde, bölgemizdeki ulaştırma faaliyetleri için doğal lojistik üs konumundayız” dedi.

Son dönemde 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli, Çanakkale Köprüsü ve otoyol projesi gibi mega projeleriyle tüm dünyanın markajında yer alan ulaştırma sektörünün dünyadaki vitrinini oluşturan “4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı”, Ankara'da kapılarını açtı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın açılışını gerçekleştirdiği fuara, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin son hali damgasını vurdu. Türkiye'den ve dünyadan 150'ye yakın dev şirketin katıldığı fuarda, tünelin son hali katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.  ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı'nda, 11 Ekim'e kadar sürecek olan fuarda, yurt içi ve yırt dışından önemli projeler ve en yeni teknolojiler sektörle buluşturulacak.

Mehmet Cahit Turhan: “3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde ihale süreci başlayacak”

Fuarın açılışında yaptığı konuşmada Türkiye'nin uluslararası ticaret açısından stratejik noktada bulunduğuna işaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “Dünyada ilk olmak üzere tek geçişte, tek tünel halinde, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin planlamalarını tamamladık, yakında ihale aşamasına geleceğiz." dedi.

Mehmet Cahit Turhan: "Ulaştırmaya 17 yılda 750 milyar lira"

Mehmet Cahit Turhan konuşmasında özetle şunları söyledi: “Son 17 yılda sadece ulaştırma ve altyapı hizmetleri için 750 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. Bu süreçte kara yolları üzerinde yapılan yük ve yolcu taşımacılığında devrim niteliğinde gelişmelere imza attık. 6 bin 101 kilometre olan ve sadece 6 ili birbirine bağlayan bölünmüş yol ağını, bugün 27 bin kilometrenin üzerine çıkararak 77 ili birbiriyle bağlar hale getirdik. Bin 714 kilometre olan otoyol ağını son 17 yılda bin 322 kilometre artırarak 3 bin 36 kilometreye çıkardık. Konforlu ulaşım ve uzun ömürlü yollar için 68 bin 229 kilometrelik kara yolu ağının yüzde 38'ini BSK standartlarına ulaştırdık.”

Mega projelerle başarı hikâyeleri sunacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın himayesinde, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve TCDD'nin teknik desteğiyle düzenlenen 4. Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, her sene olduğu gibi bu sene de sektörün dinamiklerinin takip edildiği, firmalar arası ikili görüşmeler ile gelecek projelere ilişkin daha sağlam iş birliklerinin kurulduğu bir platforma dönüştü..

Dünya ülkeleri tarafından yakından takip edilen ve Türkiye'nin sektörde ulaştığı son noktanın ortaya konulduğu fuar, bu sene sergilenen mega projelerle Türk ulaştırma sektörü için tam anlamıyla bir başarı hikayesi sunacak. 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ile 1915 Çanakkale Köprüsü ve otoyol projesi gibi mega projelerin özel bir alanda sergilendiği fuarda, yatırımcılar bu bölüme en büyük ilgiyi gösterdi. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz