maritbet girişmaritbet
Zümrüd-ü Anka'dan esinlendi, KKTC’ye otel yaptı

Zümrüd-ü Anka'dan esinlendi, KKTC’ye otel yaptı

Enerji, inşaat, çimento, gıda gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Limak Holding, Türkiye dışındaki ilk oteli olan Limak Cyprus Deluxe'u açtı.

Limak Holding, KKTC'de 200 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirdiği Limak Cyprus Deluxe Hotel'i basına tanıttı. Toplantıya Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve Limak Turizm Grubu Genel Koordinatörü Kaan K. Kavaloğlu katıldı.

1995 yılında Antalya Belek'te açtığı Limak Arcadia Oteli ile turizm sektörüne giriş yapan Limak Turizm Grubu, Kıbrıs'taki yeni otel yatırımı ile otel sayısını 8'e çıkardı.

KKTC'de yıl boyu tatil yapma imkanı veren bir otel olan Limak Cyprus Deluxe Hotel'in Zümrüd-ü Anka Kuşu'ndan esinlenerek tasarladıklarını belirten Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Ada'ya birçok yenilikler getireceklerini belirtti. 
 
Limak Turizm Grubu'nun 23 yılda yaptığı yatırımların sektöre ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığına değinen Özdemir, “Neredeyse 3 yılda bir yeni bir otel açtık ve yatak sayımız 7 binin üzerine çıktı. Hedefimiz 5 yıl içinde bu sayıyı 10 bine çıkarmak” diye konuştu.

‘ADA'YA BİZ GELDİK'

‘Ada'ya biz geldik' sloganı ile dikkat çeken Limak, turizmin ülke ekonomisine katkısını anlattı. Özdemir “Turizm ile ülkeye döviz getiriyoruz, istihdam sağlıyoruz, yan sektörlere katkı sağlıyoruz, gizli ihracat yapıyoruz” dedi.

“HEDEF SEKTÖRÜN LİDERİ OLMAK”

KKTC'nin çok yoğun potansiyele sahip olduğunu belirten Nihat Özdemir, yeni yatırımları ile ilgili bilgiler verdi. Özdemir, KKTC'den sonra Makedonya'nın başkenti Üsküp'te de yeni bir otel yatırımına başladıklarını söyledi. Ayrıca Özdemir Mersin'de golf turizmine yönelik olarak hayat geçirdikleri iki otel yatırımının da devam ettiğini anlattı. “Mekedonya'nın başkenti Üsküp'te de yeni bir otel yatırımına başladık. Hedefimiz, diğer sektörlerde olduğu gibi turizm alanında da sektörün lideri olmak” şeklinde konuştu.

“MALDİVLER'İN DENİZİNİ ARATMAYACAK”

Limak Turizm Grubu Genel Koordinatörü Kaan K. Kavaloğlu ise toplantıda projenin ilham kaynağının Zümrüd-ü Anka Kuşu efsanesi olduğunu belirtti.

 
Kavaloğlu, “Personelimizi kendi ülkemizden getirdik. Personelimize 4 aylık çok iyi bir eğitim verdik. İlk gelen yorumlar çok olumlu. Maldivler'in denizini aratmayacak” açıklamasında bulundu.

‘ADA'YA PARİS GELİYOR'

Gastronomi ve eğlence alanlarında çok iddialı olduklarını belirten Kaan K. Kavaloğlu, “Balayı çiftlerinden çocuklu ailelere kadar herkesi mutlu edecek bir otel. Ada mutfağı araştırıldı. Bir de Ada'ya dünyaca ünlü kişiyi getireceğiz. Paris Hilton, 28 Temmuz'da buraya gelecek” dedi.

MERSİN'E YENİ BİR BELEK YAPACAĞIZ 

Mersin'de golf turizmine büyük katkı sağlayacak olan iki otel yatırımı inşa edeceklerini belirten Kavaloğlu, “Mersin'de yeni bir Belek inşa etmek için çalışmalarımız başladı. Belek özelliklerini taşıyacak. Devletimiz buradaki potansiyeli gördü. Belek özelliklerini taşıyan bölgeleri turizm alanlarına çevirmeye başladı. Mevsimi, ulaşımı çok güzel. İnsanlar yeni yerler arıyor. 10 yıl içinde yeni bir Belek oluşturacağız” dedi. 
 
Son olarak Nihat Özdemir, daha önce konut projesinde bulunmadıklarını ve Makedonya'da 4 bloktan oluşan konut projesi yapacaklarını belirtti.
 
Emine Pile/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özdemir: "Ne mutlu ki, 1915 Çanakkale Köprüsü ile bir hayali gerçekleştirmek bizlere nasip oldu"
  • 19.03.2022 10:06

Özdemir: "Ne mutlu ki, 1915 Çanakkale Köprüsü ile bir hayali gerçekleştirmek bizlere nasip oldu"

Çanakkale Otoyol Köprü AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 1915 Çanakkale ...

"Türk şirketleri havacılık sektöründe bir marka haline geldi"
  • 16.10.2018 14:32

"Türk şirketleri havacılık sektöründe bir marka haline geldi"

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 3. havalimanının açılışıyla ...

Limak İnşaat'ın yapımını üstlendiği Zaho Tüneli hizmete açıldı
  • 26.09.2018 16:44

Limak İnşaat'ın yapımını üstlendiği Zaho Tüneli hizmete açıldı

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir de "İşlerin büyük bölümünü tamamlad ...

Nihat Özdemir, Limak Cyprus Deluxe Hotel'i anlattı
  • 04.07.2018 15:07

Nihat Özdemir, Limak Cyprus Deluxe Hotel'i anlattı

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, bugün düzenlenen basın topla ...