maritbet girişmaritbet
Yılmaz Ulusoy butik otel zinciri açacak

Yılmaz Ulusoy butik otel zinciri açacak

Karaköy’deki tarihi Sümerbank binasını satın alarak butik otel açmaya hazırlanan Yılmaz Ulusoy, İstanbul’da butik otel zinciri kuracak. 2015’e kadar 5 tane butik otel açmayı planladıklarını belirten Ulusoy, “Beyoğlu ve çevresindeki tarihi yapıları alarak otele dönüştürmeyi düşünüyoruz” diyor

 

 

Kaynak: Kezban Gebetaş / Hürriyet Emlak

İnşaat, otomotiv, sigorta, denizcilik ve enerjinin yanı sıra son yıllarda turizm alanındaki yatırımlarıyla da gündeme gelen işadamı Yılmaz Ulusoy, İstanbul'da butik otel zinciri açacak. Karaköy-Bankalar Caddesi'ndeki tarihi Sümerbank binasını otel yapmak üzere 9 milyon dolara alan Ulusoy, Beyoğlu ve çevresinde yeni butik oteller açmak için kolları sıvadı. En son ihale yoluyla satışa çıkartılan İstanbul'un tarihi binalarından Sarkuysan Han'a otel yapmak üzere talip olan Ulusoy, bir yandan da Beyoğlu ve çevresinde yeni oteller açmak için görüşmeler yürütüyor.

Sümerbank binası otele dönüşüyor Butik otel zinciri açmayı hedeflediklerini belirten Yılmaz Ulusoy,  “Satın aldığımız Sümerbank binasının devamı olarak butik otel zinciri düşünüyoruz. Beyoğlu ve çevresindeki tarihi yapılarda butik otel açmayı planlıyoruz.  2015 yılına kadar 5 tane butik otel düşünüyoruz. Onun üzerinde çalışıyoruz. Bu alanda bir marka oluşturmayı hedefliyoruz” diyor.  Yeni oteller açmak için birkaç yerle görüşme halinde olduklarını dile getiren Ulusoy, “Beyoğlu, özellikle Asmalımescit tarafı ve Karaköy'le, ilgileniyoruz. Başka yerler de olabilir. Üzerinde görüştüğümüz birkaç tarihi bina var” diye konuşuyor.

Yatırımları turizme kaydıracağız Sarkuysan Han, için yönetimle görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Ulusoy, “Sarkuysan Han için şansınız var mı, ihaleyi alabilecek misiniz?” şeklindeki sorumuza, espriyle karışık “Bekliyoruz, bakalım. Burada şansım olup olmadığını bilmiyorum ama genelde kendimi şanslı addederim” diyor. Yatırımların bir kısmını turizm alanına kanalize edeceklerini vurgulayan Ulusoy, İstanbul-Merter'de yatırımı devam eden 850 yatak kapasiteli şehir otel projesini de hatırlatarak, “Turizm faaliyet alanlarımızdan biri. Bu alanda büyümek istiyoruz” diyor.

Sümerbank binası 2012'de hizmete giriyor Sümerbank binasının restorasyon çalışmalarının önümüzdeki hafta başlayacağını ifade eden Ulusoy, tarihi binanın yaklaşık iki yıl sonra hizmete gireceğini söylüyor. Otelin restorasyonu için hiçbir masraftan kaçınmadıklarını, her detayıyla tek tek ilgilendiklerini anlatan Ulusoy, hizmete açacağı otel için bir hayli iddialı konuşuyor: “Açıldığında çok ses getirecek bir otel olacak. Burasını adından sıkça söz edilen bir butik otel haline getireceğiz” diyor. Ulusoy, 3 bin 200 metrekarelik tarihi binanın 3'ü alt, 6'sı da yukarıda olmak üzere toplam 9 katlı olarak hizmet vereceğini ekliyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz