maritbet girişmaritbet
Yeşilırmak projesi ile ırmak üzerinde saltanat sandalları yüzecek

Yeşilırmak projesi ile ırmak üzerinde saltanat sandalları yüzecek

Amasya Belediyesi’nin 16 milyon TL yatırım tutarındaki Yeşilırmak projesi için start verildi

Proje kapsamında Yeşilırmak üzerine 250 KW kurulu güce sahip hidroelektrik santralı kurulacak. Ayrıca, ırmak üzerinde oluşturulacak set sonucu 2.5 metre yükseltilecek suyun üzerinde turizm amaçlı saltanat sandallarının yüzdürülmesi planlanıyor.

Amasya Belediyesi'nin uygulayıcısı olduğu, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın da (OKA) desteklediği “Amasya Yeşilırmak Kauçuk Bendi, Rekreasyonel Alanların Oluşturulması, Yenilenebilir Enerji Eksenli Gelişim Projesi”ne ilişkin sözleşme OKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Tokat Valisi Cevdet Can, proje ortağı Amasya İl Özel İdaresi adına Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ve proje sahibi Amasya Belediyesi adına Cafer Özdemir tarafından imzalandı. Toplam bütçesi 16 milyon TL olan projenin 7 milyon TL'lik kısmı OKA tarafından, diğer bölümü ise Amasya Belediyesi Amasya İl Özel İdaresi tarafından karşılanacak. Projeyle turizm faaliyetleri çeşitliliği sağlanarak, ortalama geceleme sayısı ile birlikte turist sayısının artırılması, havza içerisindeki küçük ve orta ölçekli akarsularda sulama suyu sağlama ve yenilenebilir enerji üretiminde bir örnek oluşturması sağlanacak.

Proje kapsamında çelik yataklı 2'li hidrodinamik burgulu alçak düşülü 250kw kurulu güce sahip bir mini HES kurulacak. Burada, yıllık 1,5Gwh'lik enerji üretimi hedefleniyor.

Hükümet Köprüsü ile kabartma yapısı arasındaki 381 m uzunluğundaki bölgede sol ve sağ sahillerde toplam 16.938 metrekare ticari alan ve kabartma yapısını gizleyecek çevre düzenlemesi, kentin tarihteki misyonuna uygun olarak tasarlanacak saltanat sandallarıyla nehir gezisinin yapılması, Amasya Belediyesi tarafından ayni katkı ile projeye kazandırılacak. Bölgede Amasya Kent ve Etnografya Müzesi kurulması. kafeterya, çay ve dinlenme ocağı, hediyelik eşya satış yerleri ile 2 iskele yapılması da planlar arasında yer alıyor.

Dünya 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeşilırmak projesi ile ırmak üzerinde saltanat sandalları yüzecek
  • 29.10.2014 13:38

Yeşilırmak projesi ile ırmak üzerinde saltanat sandalları yüzecek

Amasya Belediyesi’nin 16 milyon TL yatırım tutarındaki Yeşilırmak projesi için s ...