maritbet girişmaritbet
Van'daki St. Bartholomeus Kilisesi inanç turizmine açılıyor!

Van'daki St. Bartholomeus Kilisesi inanç turizmine açılıyor!

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Allbayrak köyündeki 3. Hudut Tabur Komutanlığının çözüm süreci kapsamında köy dışına taşınmasıyla daha önce askeri alan içinde bulunan St. Bartholomeus Kilisesi, inanç turizmine kazandırıldı

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Allbayrak köyündeki 3. Hudut Tabur Komutanlığının çözüm süreci kapsamında köy dışına taşınmasıyla daha önce askeri alan içinde bulunan St. Bartholomeus Kilisesi, inanç turizmine kazandırıldı.

Bölgede uzun yıllar devam eden terör ve kaçakçılık olaylarını önlemek amacıyla ilçe merkezine 23 kilometre uzaklıktaki İran sınırında bulunan Albayrak köyünde 31 yıl önce konuşlanan 3. Hudut Tabur Komutanlığı, çözüm süreci kapsamında köy dışına taşındı.

Tabur komutanlığının taşınmasıyla daha önce askeri alan içerisinde bulunan ve güvenlik gerekçesiyle ziyarete kapalı tutulan 1700 yıllık St. Bartholomeus Kilisesi de ziyarete açıldı.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, M.S. 3. yüzyılda inşa edildiği belirtilen kilisenin, uzun süre bakımsız kaldığı için yıkılmak üzere olduğunu söyledi.

Restorasyon için gerekli çalışmaların Röleve ve Anıtlar Van Bölge Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü vurgulayan Aktuğ, kentteki tüm tarihi yapıların turizme kazandırılması amacıyla büyük bir gayret gösterdiklerini ifade etti.

Askeri birliğin köyden taşınmasının ardından kilisenin güvenliğini sağlayan Mesut Aydın da yapılacak restorasyonla güzel bir görünüme kavuşmasını bekledikleri kilisenin inanç turizmine büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

Kışlanın taşınmasıyla ziyarete açılan kiliseye yabancıların büyük ilgi gösterdiğini anlatan Aydın, "Biz, burada yaşayan köylüler olarak kilisenin en kısa zamanda restore edilmesini istiyoruz. Bu çalışma bizim için çok önemli" diye konuştu.

Cemal Aşan- Levent Harman/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin büyük depremleri!
  • 02.03.2023 14:27

Türkiye'nin büyük depremleri!

1924'te Erzurum'da gerçekleşen depremden günümüzde Kahramanmaraş merkezli deprem ...

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak
  • 01.09.2022 16:05

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak

Van Edremit Belediyesi, yıllarca Van-Tatvan arasında yolcu ve yük taşımacılığı y ...

"Van yeniden inşa edildi"
  • 14.10.2018 14:20

"Van yeniden inşa edildi"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugüne kadar TOKİ ile yaklaşık 3 milyar ...

Akşan Yapı’dan çelik kullanımı
  • 01.02.2012 16:42

Akşan Yapı’dan çelik kullanımı

Çelik üreticisi ve çelik yapı sistemleriyle konut üreticisi olan Akşan Yapı Kent ...