maritbet girişmaritbet
Üsküdar Antika Fuarı açıldı!

Üsküdar Antika Fuarı açıldı!

Antika eserlerden oluşan ve içinde 200 yıllık eserlerin yer aldığı, "Üsküdar Antika Fuarı" 1 Ekim'e kadar ziyaretçileriyle buluşacak.

Üsküdar Meydanı'nda İstanbul Antikacılar Derneği tarafından organize edilen "Üsküdar Antika Fuarı" bu yıl ikinci kez antika meraklılarıyla buluştu.

Türkiye'nin "ilk" antika çarşısı olan Üsküdar Antika Fuarı'nın en çok dikkat çeken eseri ise Bahreyn Sultanı'nın yaptığı yardımlar dolayısıyla Osmanlı Hanedanı Sultan Abdülmecid Han'a hediye ettiği "Bedri İşi" adı verilen antika eser oldu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından açılan fuarda, İstanbul'un çeşitli ilçelerinden gelen antikacıların eserleri, antika severlerle buluştu.

Fuarın açılışında konuşan Türkmen, Üsküdar'da kıymetli antika eserleri ziyaretçilerle buluşturmaktan mutlu olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"İlk kez geçen yıl düzenlediğimiz Antika Fuarı'nı bu yıl kapsamını daha da genişleterek meraklılarıyla buluşturuyoruz. 200 yıl önce kullanılmaya başlanan para sayma makinesi, telefon, tartı ve saatlerin ilk örneklerinin yanı sıra Bahreyn Sultanı tarafından Osmanlı Padişahı Abdülmecid Han'a hediye edilen bir eser de bulunuyor. 'Bedri İşi' denilen Hint işi eserin içi ayetlerle dolu... Dışındaysa kendisine armağan edildiğine yönelik yazı ve tarihler bulunuyor. Bugün burası bir fuardan çok tarihin köklerini gençler ve çocuklarla buluşturma sahnesi haline geldi. 100, 200 yıllık eserler var, adeta tarih yeniden canlandırılıyor. Tarih ve antika meraklıları kadar, gençlerimizi ve çocuklarımızı fuarı ziyaret etmeleri için Üsküdarımıza bekliyorum."

Fuarın açılışına AK Parti Milletvekilleri Mihrimah Belma Satır, Osman Boyraz, Hurşit Yıldırım, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz ve Antikacılar Derneği Başkanı Abdulbaki Şimşek katıldı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Üsküdar Antika Fuarı açıldı!
  • 23.09.2017 17:44

Üsküdar Antika Fuarı açıldı!

Antika eserlerden oluşan ve içinde 200 yıllık eserlerin yer aldığı, "Üsküdar Ant ...