maritbet girişmaritbet
Ucuz tatil hayali perişanlıkla bitti

Ucuz tatil hayali perişanlıkla bitti

9 günlük bayram tatilinde milyonlarca insan tatile çıkınca bazı tatilciler yollarda bazıları ise tatil yerlerinde mağdur oldu. Belgesi olmayan otelleri internet üzerinden satan bazı acenteler ise tatilcilere bayramı zehir etti. Yetkililer, tüketicileri bundan sonra fiyat avantajını kullananlar kurumsal olmayan firmalardan uzak durmalarını ve Bakanlık belgesine mutlaka bakmalarını istedi. Bazı tatilciler daha yolun başında özellikle de kurumsal olmayan otobüs firmaları tarafından mağdur edildi. T

9 günlük bayram tatilinde milyonlarca insan tatile çıkınca bazı tatilciler yollarda bazıları ise tatil yerlerinde mağdur oldu. Belgesi olmayan otelleri internet üzerinden satan bazı acenteler ise tatilcilere bayramı zehir etti. Yetkililer, tüketicileri bundan sonra fiyat avantajını kullananlar kurumsal olmayan firmalardan uzak durmalarını ve Bakanlık belgesine mutlaka bakmalarını istedi. Bazı tatilciler daha yolun başında özellikle de kurumsal olmayan otobüs firmaları tarafından mağdur edildi. Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, kurumsal olmayan ve otogarlardan kalkmayan firmalara itibar etmemeleri konusunda daha önce de uyarılarda bulunduklarını hatırlatarak Ulaştırma Bakanlığı belgesi olan kurumsal firmalarda hiçbir problemler karşılaşmadıklarını belirtti. Yıldırım, bu bayram 6 milyondan fazla kişinin otobüslerle seyahat ettiğini sadece kurumsal olmayan firmalara bu problemlerle karşılaşıldığını söyledi.

YILDIZLARA DİKKAT!
Özellikle Ege Bölgesi'ndeki otellerde yaşanan problemlerle ilgili olarak ise Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı (TÜRSAB) Başaran Ulusoy, tatilcilerden seyahat sigortası yaptırmadan tatile çıkmamalarını istedi. Güney Ege Otelciler Birliği Başkanı (GETOB) İlhan Açıkgöz ise tatilcileri hayal kırıklığına uğratan tesislerle ilgili olarak "Ekonomik fiyatlara aldanmasınlar. Gidecekleri otellerin Bakanlık belgeleri ya da yıldızlarını mutaka kontrol etsinler" dedi.

BAŞARAN ULUSOY / TÜRSAB BAŞKANI
Sigortasız tatile çıkmayın
2006 yılındanbu yana tatilde sigorta mecburiyeti olduğunu söylüyoruz. Bu nedenle seyahat planı yapılırken tatilciler mutlaka tatil sigortası yaptırmalılar. Eğer seyahati satan şirket bunu müşteriye belirtmiyorsa kaçak iş yapıyordur. Bu durumda da belgesi iptal edilir. Seyahat edenlerin sayısı arttıkça böyle ufak tefek sorunlar çıkabiliyor. Bu sorunların önlenmesi için sigorta poliçesi yaptırmaları şart.

MUSTAFA YILDIRIM / TOF BAŞKANI
Biletinizi kurumsal firmalardan alın

Sektörümüzdeonline bilet satmayan otobüs şirketi neredeyse kalmadı. Online sistem çift bilet satışına izin vermiyor. Bazı yöresel firmalar bunu kullanmadığı için sıkıntı yaşatıyorlar. Bunun yanı sıra bazı problemler de otogarlar dışından yapılan ve Ulaştırma Bakanlığı'ndan belgesi olmayan bazı fırsatçılardan kaynaklanıyor. Tatilcilere kurumsal firmaları tercih etmelerini öneriyoruz. Konuya sadece ekonomik bilet olarak bakmasınlar. Kurumsal olmayan firmalarla yapacakları seyahatlerde meydana gelebilecek kazalarda da tazminat ödeyecek mutahaplar bulamayabilirler. Biz bunlardan ders çıkarıyoruz.

İLHAN AÇIKGÖZ / GETOB BAŞKANI
Bakanlık belgesi sorun
Tüketicilerinternetsatışlarında otel ismi belirtilmeden yapılan satışlara itibar etmemeliler. Bodrum'da belgesi olmayan bir otelde yaşanan sıkıntı bundan kaynaklandı. İnternetten 5 yıldızlı olarak satılan otellerin yıldızı konusunda GETOB ya da TÜROFED'den bilgi istenmeli. İnternet satışlarında 50-60 milyona 'her şey dahil' diye sunulan yerlerde mantık çerçevesinde böyle bir hizmetin bu fiyata verilemeyeceği belli. Tatile çıkarken Bakanlık belgesi mutlaka sorgulanmalı. Yaşananlar tüm otelcilere maledilmemeli.

SURURİ ÇORABATIR / AKTOB BAŞKANI
9 günde açığı kapattık
Bizimbölgemizde ciddi bir problem yaşanmadı. Ufak tefek aksaklıklar olmuştur. Bu bayram turizmciler açısından istediğimiz gibi geçti. Ağustos ayında iç turizminden alamadığımız dolulukları 9 günlük tatille kapattık. Kurban bayramında da tatilin uzamasıyla iyi bir bayram daha geçirmeyi umuyoruz.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Radisson Türkiye'deki otel sayısını 50'nin üzerine çıkaracak
  • 20.03.2023 10:25

Radisson Türkiye'deki otel sayısını 50'nin üzerine çıkaracak

Radisson Otel Grubu Sürdürülebilirlik, Güvenlik ve Kurumsal İletişimden Sorumlu ...

Misafirperverlik üzerine kurulu bir şirket: Gettys Group
  • 15.02.2022 07:46

Misafirperverlik üzerine kurulu bir şirket: Gettys Group

1988 yılında kurulan Gettys Group, 1000'in üzerine projeye imza atmış bulunuyor. ...

Yotel İstanbul Havalimanı, bu yıl ciroda yüzde 50 büyüme hedefliyor
  • 28.01.2021 10:50

Yotel İstanbul Havalimanı, bu yıl ciroda yüzde 50 büyüme hedefliyor

Yotel İstanbul Havalimanı Genel Müdürü Bora Göymen, geçen seneye göre cirolarını ...

Bodrum'da milyon dolarlık yıkımlar devam ediyor
  • 10.10.2019 09:39

Bodrum'da milyon dolarlık yıkımlar devam ediyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bodrum’da kaçak yapıları incelemesinin ...

Bodrum'da yıkımlar sürüyor
  • 01.10.2019 11:18

Bodrum'da yıkımlar sürüyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bodrum’da kaçak yapıları incelemesinin ...

Limak Cyprus Deluxe Hotel'in tanıtım filmi!
  • 05.07.2018 13:28

Limak Cyprus Deluxe Hotel'in tanıtım filmi!

Limak Holding tarafından Türkiye sınırları dışından hayata geçirilen ilk otel pr ...