maritbet girişmaritbet
Uçurum kenarında kurulan kasabalar nefes kesiyor!

Uçurum kenarında kurulan kasabalar nefes kesiyor!

Dünyada, kimisi düşman saldırılarından korunmak için kimiyse nehre daha yakın olabilmek için uçurumun kenarına kurulan onlarda kasaba bulunuyor.

Uçurum kenarına kurularak nefes kesici bir manzaraya da sahip olan kasabalar, her daim dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Dünya üzerinde uçurumun tam kenarında yer alan onlarca kasaba var. Bazıları tehlikeli gibi görünse de ortaya nefes kesen bir manzara çıktığı sürece orada yaşamak katlanılabilir görünüyor. İşte ziyaretçilerine mükemmel manzaralar sunan ve uçurumun hemen kenarında yer alan o nefes kesici kasabalar...

Ronda / İspanya 

ronda ispanya

Muhteşem doğası ve mimarisiyle ziyaretçileri büyüleyen kasaba, günübirlikçilerin uğrak yerlerinden biri. Kasabanın mimarisinin bu kadar güzel olması 19. yüzyıla kadar süren İslamiyet hâkimiyetine borçlu. Büyük bir kumul tepesine inşa edilmiş bir kasaba olan Ronda Kanyonu'nun dibinde 120 metre derinlikle Guadalevin Nehri akıyor.

Santorini / Yunanistan 

Santorini / Yunanistan

Türkiye'nin komşusu Yunanistan'ın gözdelerinden biri olan Santorini her yıl ziyaretçi akınına uğruyor. Özellikle bir uçurumun kenarında yer alması ve beyaz ihtişamlı evleri ile dikkat çeken şehirde geçmiş yıllarda birçok volkanik patlama ve deprem gerçekleşmiş, bu sayede şehir bugünkü görünümünü almıştır.

Pitigliano / İtalya 

Pitigliano / İtalya

İtalya'nın Toskana bölgesinde yer alan Pitigliano, 313 metre yükseklikte yer alıyor. Grosseto iline bağlı şehrin yaklaşık 4 bin nüfusu bulunuyor. Orta Çağ'dan kalma bir belde olan Pitigliano'nın halkı geçimini şarap ve zeytinyağı üretimi ile sağlıyor.

Riomaggiore / İtalya 

Riomaggiore / İtalya

UNESCO'nun koruma altına aldığı bölge, şirin bir balıkçı köyü. Masallardan fırlamış gibi görünen köy, uzun ince bir cadde üzerine kurulu. Caddenin sonunda en yüksek tepe bulunuyor ve Riomaggiore'in mükemmel manzarasını gözler önüne seriyor. Aynı zamanda köyde ziyaretçilerin kalabileceği pansiyonlar da bulunuyor.

Piodao / Portekiz

Piodao / Portekiz 

Serra do Acor tepelerinde yer alan şehir uçurumun kıyısında bulunmakla birlikte mimarisiyle de dikkat çekiyor. Kendi halinde küçük ve şirin bir görünümü olan şehir Portekiz yakınlarında yaşayanlar için oldukça iyi bir rota. Aynı zamanda Piodao, köklü bir geçmişe de sahip.

Veliko Tarnovo / Bulgaristan 

Veliko Tarnovo / Bulgaristan

1965 yılında şehre büyük, yüce manasına gelen ‘Veliko' unvanının verilmesi ne kadar mükemmel olduğunu gösteriyor. Bulgar tarihi açısından önemli bir yer olan Veliko Tarnovo, İkinci Bulgar Devleti'ne başkentlik yapmış. 220 metre rakımı bulunan şehirde birçok pansiyon ve otel bulunuyor.

Vernazza / İtalya 

Vernazza / İtalya

Vernazza, İtalya'nın orta-kuzey kıyılarında Genova ve Pisa arasındaki Liqurian denizinin kıyısında yer alan ve Türkçe anlamı 5 köy olan bir cennet köşesi. Bir dağın tepesinde yer alan şehirde 100 yıl öncesine kadar karadan ulaşım yoktu. Sonraları turistlik bir yer haline gelen Vernazza'ya ulaşım sağlanmaya başladı. Günümüzdeyse turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bir yer olarak biliniyor.

Azenhas Do Mar / Portekiz 

Azenhas Do Mar / Portekiz

Portekiz'in Sintra bölgesinde bulunan ve bir sahil kasabası olan yerleşim yeri, manzarasıyla dikkat çekiyor. Uçurumun kenarında yer alan kasabada irili ufaklı birçok ev bulunuyor. Kasabanın aşağısında kalan kısmındaysa küçük bir havuz bulunuyor.

Civita Di Bagnoregio / İtalya 

Civita Di Bagnoregio / İtalya

70 kişinin yaşadığı kasabada yazın nüfus 300'e çıkıyor. Oldukça ilginç bir görünüme sahip olan Civita Di Bagnoregio'ya 1795 yılındaki büyük deprem ile derin bir uçurum ile ayrılınca uzun ince bir köprü inşa edilmiş. Bu depremler o kadar çok sık olmaya başlamış ki 1819 yılında kasabada ikamet yasaklanmış ama halkın çoğunluğu kasabasını terk etmemiş.

Manarola / İtalya 

Manarola / İtalya

İtalya'nın Cinque Terre bölgesinde yer alan köy, UNESCO'nun koruma altına aldığı 5 köyden biri. Sevimli balıkçı köyüne ziyaretçiler her yıl akın ediyor. Ulaşımsa trenle sağlanıyor. Engebeli ve dik yokuşlar üzerinde yer alan İtalyan evleri şirinliğiyle dikkat çekiyor. Köyde turistlerin gezebileceği birçok yer bulunuyor.

Meteora / Yunanistan 

Meteora

Kelime anlamı 'Havada asılı' manasına gelen Meteora, kesinlikle anlamına uygun. Dik bir kayalığın üzerinde yer alan birkaç ev hem büyülüyor hem de şaşırtıyor. Kayalığın binlerce yıl önce sıcaklık değişimleri sonucu oluştuğu düşünülüyor. 300 metre yükseklikteki kayaların üzerinde yaşamak cesaret istiyor.

Rocamadour / Fransa 

Rocamadour / Fransa

Fransa'nın güneybatısında bulunan Rocamadour, dar bir boğaza inşa edilmiş minik bir kasaba. Kasabanın tarihi 12. yüzyıla dayanıyor. Kademe kademe yükselen evleri ile oldukça hoş bir manzara çıkıyor ortaya. Kasabaya adını veren St. Amadour'un anısına burayı ziyaret eden çok fazla kişi var.

Wadi Dawan / Yemen 

Wadi Dawan / Yemen

Yemen'in güneyinde yer alan kasaba, düşman saldırılarını önlemek amacıyla yapılmış. Bakıldığında oldukça ilginç bir görünüme sahip olan yerleşim yerinde yaşamak cesaret istiyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uçurum kenarında kurulan kasabalar nefes kesiyor!
  • 06.04.2017 15:43

Uçurum kenarında kurulan kasabalar nefes kesiyor!

Dünyada, kimisi düşman saldırılarından korunmak için kimiyse nehre daha yakın ol ...