maritbet girişmaritbet
Türkiye'nin turizm politikası, Güney Kore’ye yol gösteriyor!

Türkiye'nin turizm politikası, Güney Kore’ye yol gösteriyor!

Güney Kore'nin Daejeon kenti Ekonomi Genel Müdürü Lee Taek-ku, ülkelerinin turizm faaliyetlerini geliştirmek için model ülke olarak Türkiye'yi seçtiklerini söyledi

Güney Kore'nin Daejeon kenti Ekonomi Genel Müdürü Lee Taek-ku, ülkelerinin turizm faaliyetlerini geliştirmek için model ülke olarak Türkiye'yi seçtiklerini söyledi.

Güney Kore'den Türkiye'deki turizm faaliyetlerini incelemek için gelen Güney Kore heyeti, Pamukkale'de incelemelerde bulundu.

Konuk heyet, Pamukkale İşletme Müdürlüğü'nde, Denizli Vali Yardımcısı İsmail Soykan'dan Pamukkale ve Karahayıt hakkında bilgi aldı.

Heyete başkanlık eden Güney Kore'nin Daejeon kenti Ekonomi Genel Müdürü Lee, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk turizm politikasını yakından inceleyerek, hem kendi ülke turizmlerini geliştirmeyi hem de Türkiye'ye kendi ülkelerinden turist göndermeyi arzuladıklarını söyledi.

Daejeon kentinin, Güney Kore'nin bilim ve teknoloji merkezi konumunda olduğunu belirten Lee, şunları kaydetti:

"Kore'ye daha fazla turist çekmek ve Kore turizmini artırmak amacıyla bir yıl boyunca ülkemizde kurs aldık. Ülkemizin turizm faaliyetlerini geliştirmek için model ülke olarak Türkiye'yi seçtik. Türkiye'nin tanıtım stratejisini ve kullanmış olduğu yol ve yöntemi Kore'de de uygulamak istiyoruz. Türk devletinin turizmi nasıl tanıttığını, turizm sektöründe nasıl bir yol izlediğini ve turizmin Türkiye'de nasıl geliştiğini öğrenmek için Türkiye'ye geldik. Şimdi Türkiye'de İstanbul'daki turistik bölgeleri ve Türkiye'nin diğer önemli turizm kentlerini geziyoruz."

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin turizm politikası, Güney Kore’ye yol gösteriyor!
  • 08.09.2012 12:47

Türkiye'nin turizm politikası, Güney Kore’ye yol gösteriyor!

Güney Kore'nin Daejeon kenti Ekonomi Genel Müdürü Lee Taek-ku, ülkelerinin turiz ...