maritbet girişmaritbet
Türkiye'nin Disneyland'ı 1 Temmuz'da açılıyor

Türkiye'nin Disneyland'ı 1 Temmuz'da açılıyor

Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Antalya Belek’te 1 Temmuz’da kapılarını açacak The Land of Legends Theme Park hakkında bilgi verdi

Şu ana kadar 1.5 milyar TL harcanan tesis içinde otel, temalı park, alışveriş üniteleri ve su parkı bulunacağını söyleyen Tamince, yeni bir destinasyon yarattıklarını söyledi. Tesisin tamamı için ise 4 milyar TL'lik yatırım planlandığını söyledi.

Antalya Belek'te 800 bin metrekare alanda 2013'te Rixos'un yapımına başladığı ‘The Land of Legends' isimli tema park ve otel, 1 Temmuz itibariyle ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak. Dünyaca ünlü Disneyland'a rakip olmaya hazırlanan tema park için ilk etapta 1.5 milyar liralık yatırım yapılırken, tesisin tamamı için 4 milyar liralık yatırım yapılacağı öğrenildi. Projenin tüm etaplarının 2018'de tamamlanması hedef, tesisin sadece otelde konaklayanlar için değil, herkese açık olacağı ifade edildi. Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, tema park ile özellikle çocukların ilgisini çekmeyi hedeflediklerini söyledi.

The Land of Legends Theme Park

SADECE OTEL DEĞİL

Zor geçen turizm sezonuna rağmen yatırımdan vazgeçmediklerinin altını çizen Tamince, Türkiye turizmine katma değeri yüksek bir proje kazandırdıklarını dile getirdi. ‘The Land of Legends Theme Park'ın hayata geçirecekleri yeni nesil eğlence destinasyonlarının ilk halkası olduğunun bilgisini veren Tamince, “Bu proje ile sadece bir otel, temalı park, alışveriş üniteleri, su parkı değil, hepsinin ötesinde yeni bir destinasyon oluşturuyoruz. Antalya'nın zengin ürün çeşitliliğine yeni renk getirecek olan bu projeyi hayata geçirmekteki amacımız, ülkemizi ve yakın coğrafyamızı kapsayan bölgede yaşayan yaklaşık 3 milyar insanın eğlence ve tatil kararlarını verirken ilk tercihleri arasında yer almak” dedi.

YILDA 15 MİLYON ZİYARETÇİ

‘The Land of Legends'ta teknolojiye, şovlara, sahne ve görsel sanat tasarımına çok önem verdiklerine değinen Tamince, “Ülkemizin dününe ne kadar güvendiysek, geleceğine daha da fazla güveniyoruz. Çok doğru bir iş yaptığımıza inanıyoruz ve bundan sonraki süreçte de yepyeni konseptlerle ülke turizmine değer katmaya devam edeceğiz. Yılda 15 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Park tamamlandığında yaklaşık 4 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Sürece yayılan yatırım büyüyerek edecek. Yatırımın yarısına yakını öz kaynaklarımızla gerçekleştirdik. Biz 2-3 yıllık perspektiflere göre yatırım yapmıyoruz, yaptığımız yatırımın süresi zaten 5-6 yıllık. Bu yatırımın doğru olduğunu ve Türkiye'nin doğru ülke olduğunu düşündüğümüz için yaptık. Belek bölgesinde 35 milyar doların üzerinde turizm yatırımı var” dedi.

ORTAKLARI DÜNYA ÇAPINDA 

RİXOS Hotels'in 2013'te yapımına başladığı ‘The Land of Legends' tema parkında Emaar Gayrimenkul PJSC ile ortak olduklarını belirten Fettah Tamince, ortaklık yapısı ile ilgili daha sonra açıklama yapacaklarını söyledi. Tema parkta eğlence işininde  Dragone Productions'a emanet edildiğini söyleyen Tamince, “Las Vegas, Macau, Paris, Wuhan, Dubai ve Rusya'da gerçekleştirdiği gösteriler 100 milyondan fazla kişi tarafından izlenen Dragone Productions'ın kurucusu ve sanat yönetmeni Franco Dragone, şovlarını Land of Legends Theme Park ile Türkiye'ye taşıyor” ifadelerini kullandı. 

43 METRE YÜKSEKLİKTEN 86 KİLOMETRE HIZ

TESİSLERDE eğlence için her şeyin düşünüldüğünü ifade eden yetkililer, “Her odaya play station konuldu. The Land of Legends Theme Park'ın içindeki Legend of Aqua gerek adrenalin pompalayan üniteler gerekse de rahatlatan keşifler sunuyor. Süratli kaydıraklar, çılgın bir nehir misafirleri bekliyor. Tesislerde bulunan havuzlarımızda beyaz kumsallar bulunuyor. Adrenalin düşkünleri için sörf havuzu, dalga havuzları ve Typhoon Coaster yine tesis içinde yer alıyor. Suda rayların üzerinde başlayan yolculuk 43 metre yüksekliğe ulaşıyor ve saatte 86 km hızla 525 metre kadar virajlı kıvrımlarla devam ediyor. Boyu 111 metre olan Legends Tower da, ziyaretçilere gerek 60 metre yükseklikteki üst seyir terasından, gerekse de 42 metre yükseklikteki alt seyir terasından çevreyi seyretme imkanı sunuyor” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kartal Muhcı, 22,5 saat süren teleferik kurtarma operasyonunu anlatıyor!
  • 17.04.2024 12:59

Kartal Muhcı, 22,5 saat süren teleferik kurtarma operasyonunu anlatıyor!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Arama ve Kurtarma Daire Başkanı Ka ...

Sıvası dökülen yapıda Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen figürler ortaya çıktı
  • 09.11.2023 16:13

Sıvası dökülen yapıda Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen figürler ortaya çıktı

Antalya Muratpaşa ilçesi Haşimişcan Mahallesi'nde kentsel sit alanındaki bir yap ...

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor
  • 30.03.2023 12:40

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor

Antalya'nın Kaş ile Muğla'nın Seydikemer ilçelerini turizm, tarım ve tarih alanı ...

 Antalya Şehir Hastanesi'nin yapımında sona gelindi
  • 14.03.2023 09:52

Antalya Şehir Hastanesi'nin yapımında sona gelindi

1100 yataklı hastanede 40'ın üzerinde ameliyathane ve 250'nin üzerinde yoğun bak ...