maritbet girişmaritbet
Türkiye’de Mavi Bayrak için tatil beldeleri arıtma tesisi yaptırıyor!

Türkiye’de Mavi Bayrak için tatil beldeleri arıtma tesisi yaptırıyor!

Türkiye’nin şu anda Mavi Bayrak’lı plaj bakımından dünya 4’üncüsü olduğunu bildiren Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Başkanı Rıza Epikmen, Mavi Bayraklı plaj sayısının 355’e yükseldiğini dile getirdi

Türkiye'nin şu anda Mavi Bayrak'lı plaj bakımından dünya 4'üncüsü olduğunu bildiren Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Başkanı Rıza Epikmen, Mavi Bayraklı plaj sayısının 355'e yükseldiğini dile getirdi. Birçok beldenin, plajın sadece arıtma tesisi bulunmaması sebebiyle Mavi Bayrak alamadığına dikkat çeken Epikmen, “Mavi Bayrak verdiğimiz bir yerde mutlaka arıtma tesisine sahip olma şartını arıyoruz. Birçok beldemiz şu anda Mavi Bayrak alabilmek için arıtma tesisi yaptırıyor. Dolayısıyla her geçen gün hem Mavi Bayrak sayımız artıyor, hem de Mavi Bayrak sayesinde arıtma tesisine sahip yörelerin sayısı artıyor” dedi. Dünyada 49 ülkenin uyguladığı uluslararası bir çevre ödülü olan Mavi Bayrak Programı, Türkiye'de de 1993 yılından bugüne TÜRÇEV tarafından yürütülüyor.

Sadece 1 yıllığına verilen Mavi Bayrak'a, Türkiye'de şu anda 355 plaj, 19 marina ve 13 yat sahip bulunuyor. Türkiye'nin, dünyadaki Mavi Bayrak yarışındaki yerini değerlendiren TÜRÇEV Başkanı Rıza Epikmen, 2012 yılında tüm dünyada toplam 3 bin 89 Mavi Bayrak verildiğini dile getirdi. Epikmen, “Mavi Bayrak uluslararası bir eko etiket. Uluslararası bir jürinin değerlendirmesiyle en son onay verilerek Mavi Bayrak veriliyor. Dünyada uygulanan eko etiket programı çerçevesinde bir örneği daha yok. Tur operatörleri, tatilciler giderek daha çok Mavi Bayrak arar oldular çünkü Mavi Bayrak onlara bir güven sağlıyor; suyun temiz olduğunu, plajın düzenli olduğunu, tuvaletlerin bulunduğunu, engelliler için düzenlemelerin bulunduğunu gösteriyor. Dolayısıyla Mavi Bayrak, olan bir tesisi, olmayana göre oldukça öne çıkaran bir faktör” diye konuştu.

Türkiye, dünyada 4. sırada bulunuyor

Mavi Bayraklı plaj bakımından dünya 4'üncüsü olduğumuzu ifade eden Epikmen, Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda dünya üçüncüsü olup derecesini artırabileceğini kaydetti. Epikmen, “Tabii burada önemli olan tesislerde sunduğumuz kalitenin korunmasını ve sürdürülebilirliği sağlamamız. Birçok beldemiz, plajımız sadece arıtma tesisleri olmadığı için Mavi Bayrak alamıyorlar. Çünkü Mavi Bayrak verdiğimiz bir yerde mutlaka arıtma tesisine sahip olma şartını arıyoruz. Birçok beldemiz Mavi Bayrak alabilmek için arıtma tesisi yaptırıyor. Dolayısıyla her geçen gün hem Mavi Bayrak sayımız artıyor, hem de Mavi Bayrak sayesinde arıtma tesisine sahip yörelerin sayısı artıyor. Böylece Türkiye'de sürdürülebilir bir turizme ve sürdürülebilir bir çevreye katkımız oluyor” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOGG'dan 846,8 milyon TL'lik sermaye artışı!
  • 04.06.2021 11:10

TOGG'dan 846,8 milyon TL'lik sermaye artışı!

AG Anadolu Grup Holding, Vestel ve Turkcell, TOGG'un sermaye artırımına katıldı. ...

D-Marin’in 3 marinası bu yıl da Mavi Bayrak aldı
  • 25.05.2021 11:11

D-Marin’in 3 marinası bu yıl da Mavi Bayrak aldı

D-Marin Didim, D-Marin Göcek ve D-Marin Turgutreis, Mavi Bayrak almaya hak kazan ...

Dünyaca ünlü Ilıca Plajı, Mavi Bayrak aldı
  • 18.07.2020 13:42

Dünyaca ünlü Ilıca Plajı, Mavi Bayrak aldı

Dünyaca ünlü Ilıca Plajı, Ulusal Mavi Bayrak Ödülü'nün yanı sıra İzmir Büyükşehi ...

Balıkesir sahillerinde 31 mavi bayrak dalgalanacak
  • 11.06.2020 09:29

Balıkesir sahillerinde 31 mavi bayrak dalgalanacak

Balıkesir'de geçtiğimiz yıl 22 olan mavi bayrak sayısı bu yıl 31'e yükseldi. ...

Türkiye'den 459 plaj mavi bayrak almaya hak kazandı
  • 16.05.2018 10:21

Türkiye'den 459 plaj mavi bayrak almaya hak kazandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluslararası M ...