maritbet girişmaritbet
Türkiye turizmin tek yıldızı olarak kaldı

Türkiye turizmin tek yıldızı olarak kaldı

15. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT 2011) TÜYAP'ta açıldı. Türkiye'den 150'yi aşkın il, ilçe ve beldeyle, 60 ülke katılımcıları aynı çatı altında buluştu. EMITT 15. yılı açılış gününde rekor sayıda katılımcı ve ziyaretçiyi ağırladı

Akdeniz turizminin yıldız ülkelerinden İspanya ve Yunanistan'ın yaşadığı ekonomik zorluklar, Mısır ve Tunus'un karşı karşıya olduğu siyasi çalkantılar Türkiye'ye yaradı.

15. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT 2011) TÜYAP'ta açıldı. Türkiye'den 150'yi aşkın il, ilçe ve beldeyle, 60 ülke katılımcıları aynı çatı altında buluştu. EMITT 15. yılı açılış gününde rekor sayıda katılımcı ve ziyaretçiyi ağırladı. Katılımcı sayısı yüzde 20 arttı. 4 gün boyunca açık olacak fuara 100 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor.
Turizmciler İspanya ve Yunanistan'da kriz yaşanması, Mısır ve Tunus'ta ayaklanmalardan dolayı raflarda en iyi ürün olarak Türkiye'nin yer almasının EMITT'e olan ilginin nedeni olarak gösterdi. TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, "Akdeniz'in turizmde lider ülkesi olmayı hedefliyoruz. EMITT dünyadaki en büyük 6. turizm fuarı oldu" dedi.
TUI Holding Türkiye Temsilcisi Hüseyin Baraner, 2011'in Türkiye'nin altın yılı olacağını belirterek, "Şu anda Türkiye Avrupa vitrinlerini dolduran tek ülke. Mısır ayaklanmaları, İspanya, Yunanistan krizinden dolayı en çok satılan mal Türkiye'den" dedi.
 
Suriye'den danslı atak
Suriye ile vizelerin kalması, nisan ayında da Rusya ile vizelerin karşılıklı kalkacak olmasından dolayı bu iki ülke EMITT'te tanıtım atağına kalktı. Rusya turizm yetkililerinin verdiği bilgiye göre Rusya'ya gelen Türk turist sayısının yüzde 10 artacağı öngörülüyor. Suriye ise yaptığı tanıtımda dansçılar da kullandı.
 
Bakan'a ay-yıldızlı kına
Fuarda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eline kına yaktırdı. Hint kınasıyla Bakan Günay'ın eline ay - yıldız motifi çizildi.
 
Mardin'de 8 otel açılıyor
Mardin Turizm İl Kültür Müdürü Davut Beliktay, "Mardin 2008'de 460 bin turist alırken 2010'da bu sayı 1 milyon 100 bine çıktı. Bu yıl 8 otel açılacak. 2300 olan yatak sayısı 4 bine çıkacak. Yeditepe İnşaat tarafından yakında aquaparklı, AVM'li bir tesis yapılacak. Yeni butik otellerde devreye girdi" dedi.
 
KKTC'nin reklamı oldu
KKTC Turizm Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, yaşanan olayların üzücü olduğunu belirterek, "Bizim için iyi oldu, reklam oldu. KKTC'ye 600 bin turist geliyor. Bu rakam 1.2 milyona çıkarsa bütçe açığı kapanır. Çare turizm" dedi. Tur operatörleri KKTC'ye talebin bu dönem geçen yıla göre yüzde 15 arttığını söyledi.
 

 Kaynak: Nevin Donat

  • Etiketler:

Yorum Yaz