maritbet girişmaritbet
'Türkiye turizmde kötü dönemi geride bıraktı'

'Türkiye turizmde kötü dönemi geride bıraktı'

Capital Partners Kurucu Ortağı Burak Öymen, Türkiye'nin turizmde kötü dönemi geride bıraktığını belirtti.

Capital Partners Kurucu Ortağı Burak Öymen, Türkiye'nin turizmde kötü dönemi geride bıraktığını belirterek, bu yıl 2017'ye göre Bodrum'a yurt dışından yapılacak direkt uçuş sayısında yüzde 75-80'e varan artışlar yaşanacağını söyledi.

Mayıs ayının ilk gününden itibaren hizmet vermeye başlayacak Six Senses Kaplankaya, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Six Senses Kaplankaya'nın proje geliştiricisi ve yatırımcısı Capital Partners Kurucu Ortağı Öymen toplantıda yaptığı konuşmada, Kaplankaya'nın boyutunda dünyada sadece 20 tane kıyı yerleşim projesi olduğunu belirterek, bunların çoğunun Avrupa'nın dışında olduğunu, sadece 4-5 tanesinin Avrupa'da bulunduğunu bildirdi.

Kaplankaya'nın 12 yıllık bir çalışma sonrası 2 sene önce açıldığını anımsatan Öymen, geçen yıl otel projesinde bir dönüşüm yapma ihtiyacı hissettiklerini ve bu yönde çalışmalara başladıklarını aktardı.

Öymen, "Şimdi çok memnun olarak birlikte çalıştığımız, beğendiğimiz iyi bir ilişki oluşturduğumuz Six Senses ile birlikte Kaplankaya'daki otelimizi 1 Mayıs'ta yeni konseptiyle tekrar açıyoruz. Bu senenin çok daha uğurlu olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Ellerindeki verilerin Türkiye'nin turizmde kötü dönemi geride bıraktığını gösterdiğini dile getiren Öymen, "Bu döneme hem çok iyi hazırlandığımızı düşünüyoruz, hem turizm potansiyelinin çok iyi olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Öymen, Six Senses'in spalarının çok güzel olduğunu belirterek, dünyaca ünlü bazı otellerin spalarını Six Senses'in işlettiğini, bu konuda şirketin ciddi bir bilgi birikimine sahip olduğunu anlattı.

Six Senses'in turizmdeki bilgisini Uzak Doğu'dan, Seyşeller'den alıp Avrupa'ya ulaştırdığını aktaran Öymen, ayrıca deniz kenarı aktif tatil anlayışını ve hizmetleri dağ turizmine ve şehir otellerine taşıdıklarını söyledi.

Öymen, "Six Senses'in Türkiye'ye gelmesi aslında bizim için de bir kazanç. Six Senses Kaplankaya 141 odası ve 10 bin metrekarelik kapalı spor ve spa alanları ile dünyadaki en büyük Six Senses oteli olacak." şeklinde konuştu.

Toplamda 250 milyon dolarlık otel yatırımının 480 hektarlık alan içinde yer aldığını dile getiren Öymen, bu bölgede otele bağlı konut inşa ettiklerini ve inşa etmeye devam edecekleri bilgisini verdi.

Öymen, Six Senses ile yaptıkları ortaklıktan çok mutlu olduklarının altını çizerek, "Kaplankaya Six Senses iş birliğiyle değer kazandı, kanımca Six Senses markası da Türkiye'ye gelerek kendi değerini artırdı. Bu uzun vadeli ortaklıkla hem Kaplankaya'daki ev sahiplerine ve misafirlere, hem bölge halkına, hem de ülkemizin turizm sektörüne katkı sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

"Rezervasyonlar ve ön rezervasyonlar umut verici"

Öymen, Türkiye'nin turizmde zorluklarla karşı karşıya kaldığı iki yılı geride bıraktığını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye, dünyanın en güçlü turizm sektörlerinden birisine sahip. Türk turizm piyasası tek piyasadan da oluşmuyor. İstanbul kendi özelliklerine sahip bir turizm piyasası. Antalya keza öyle. Bodrum bambaşka bir turizm piyasası. Bodrum'un dünya çapında rekabet ettiği piyasalara bakarsanız havaalanı avantajı var. Bu yıl 2017'ye nazaran Bodrum'a yurt dışından yapılacak direkt uçuş sayısında yüzde 75-80'e varan artışlar yaşanacak. Gerçi geçen yıl sıkıntılar devam etmişti ama 2015 seviyelerine geri dönüyoruz.

Zor günlerin geride kaldığını düşünüyoruz. Rezervasyonlar ve ön rezervasyonlar umut verici. Şu anda mayıs hedefimizin yarısına ulaşmış durumdayız. Eylül-ekim ayına kadar rezervasyon almış durumdayız. 1 Mayıs-30 Ekim arasında rezervasyon kabul ediyoruz."

Öymen, bu yıl otel ücretlerinin, verdikleri üst kalite hizmet kategorisindeki dünya fiyatlarının altında olacağını belirterek, Türkiye'de katma değeri yüksek turist kazandırmayı hedeflediklerini vurguladı.  

Türkiye'nin turizmdeki yüksek potansiyeline dikkati çeken Öymen, bu doğrultuda yatırımlarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

"Batı Avrupa rezervasyonları ciddi zıplama yaptı"

Six Senses Kaplankaya Genel Müdürü Lionel Valla, bu yıl otellerinin çok konuşulacağını belirterek, Ege kıyısında en iyi korunmuş ve en doğal bölgelerden birinde bulunduklarını söyledi.

Six Senses'in şu anda dünyanın 20 ülkesinde 12 otel ve 28 spa merkezi ile hizmet verdiğini dile getiren Valla, bu yıl Kaplankaya dışında 6 otellerinin daha açılacağını, 5 yılda dünya üzerindeki portföylerini 3 katına çıkaracaklarını aktardı.

Valla, şirketlerinin, doğaya ve insanlara karşı sorumlu olduğunu, tecrübe yaratmaya önem verdiğini, lokal kültüre ciddi vurgu yaptığını anlattı.

Rezervasyonların geliş zamanlamasının pazarlara göre değişiklik gösterebildiğini aktaran Valla, "Batı Avrupa'dan gelen rezervasyonlar ciddi zıplama yaptı. Şu anda Rusya pazarında da ciddi artış gözlemlemeye başladık." dedi.

Valla, verdikleri hizmetlerin dünya geneli ortalamasının 750-900 avro olduğunu, ancak kendi fiyatlarının gecelik 450 avrodan başladığını bildirdi.

Otelin 141 odalı olduğunu aktaran valla, 40 yıl boyunca Six Senses tarafından işletileceğini söyledi.

Dünyanın en iyi markalarından Six Senses Türkiye'de 

Dünyanın en iyi otel markalarından olan ve Avrupa'daki büyüme planlarına Türkiye'yi de dahil eden Six Senses Hotels Resorts Spas, yenilenme sürecini tamamlayan Six Senses Kaplankaya 1 Mayıs'ta kapılarını açacak.

Altı ay süren yenilenme sürecinde toplam 20 milyon dolarlık dönüşüm yatırımı yapılan otelin bütün odaları yenilendi, ortak alanlara yeni programlar eklendi yamaç odaları özel bahçeleri ve havuzları ile birer müstakil ev altyapısına sahip oldu. Projenin toplam otel yatırımı ise 250 milyon dolar tutarında.

Travel&Leisure tarafından 2017'de dünyanın en iyi otel markası seçilen Six Senses, Kaplankaya'da gerçekleştirdiği dönüşümle, dünyanın çeşitli tatil bölgelerinde edindiği deneyimi Türkiye'ye getirdi. 

Dünyanın en iyi wellness ve spa otellerinden Six Senses'in katılımıyla hayata geçirilen Six Senses Kaplankaya, 1 Mayıs itibarıyla ilk misafirlerini ağırlayacak.

Sahip olduğu spa, sağlık ve spor alanları ile Avrupa'nın en büyük tesislerden olan otel, her yaştan gençlere ve çocuklara yıl boyunca sağlıklı ve keyifli bir yaşam alternatifi oluşturuyor.

Bodrum'un kuzeyinde, havalimanına 42 kilometre uzaklıkta bulunan Six Senses Kaplankaya, 66 yamaç odası, 6 adet süiti de içeren 141 odadan oluşuyor. Tüm rezidanslarda çağdaş mimari ile yüksek teknolojinin rahatlığını bir araya getirilmiş durumda.

Toplam 10 bin metrekarelik spa, sağlık ve spor bölümlerine sahip olan tesis, yoga, basketbol, voleybol, spinning ve yüzme gibi spor; resim atölyesi ve yemek kursu gibi aile etkinliklerine sahip.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sinop'un turizm hedefi yılda 2 milyon ziyaretçi sayısını aşmak
  • 26.01.2024 14:53

Sinop'un turizm hedefi yılda 2 milyon ziyaretçi sayısını aşmak

2023'te 1,5 milyon ziyaretçi ağırlayan Sinop, 2024 yılında 2 milyon ziyaretçi sa ...

Turizm merkezlerindeki havalimanlarında yolcu sayısı yüzde 22 artış gösterdi
  • 25.08.2023 17:02

Turizm merkezlerindeki havalimanlarında yolcu sayısı yüzde 22 artış gösterdi

Bu yılın ilk 7 ayında turizm merkezlerinde bulunan havalimanlarında ağırlanan yo ...

Turizm merkezlerindeki havalimanlarını 64 milyondan fazla yolcu kullandı
  • 18.07.2023 16:13

Turizm merkezlerindeki havalimanlarını 64 milyondan fazla yolcu kullandı

Türkiye'nin turizm cenneti destinasyonlarına ilgi havalimanı yolcu sayılarına ya ...

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak
  • 01.09.2022 16:05

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak

Van Edremit Belediyesi, yıllarca Van-Tatvan arasında yolcu ve yük taşımacılığı y ...

Atatürk Baraj Gölü kıyısına yapılan bungalov evler turizme kazandırılıyor
  • 29.07.2022 16:11

Atatürk Baraj Gölü kıyısına yapılan bungalov evler turizme kazandırılıyor

Türkiye'nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı'nın göl kıyısına yapılan 11 bung ...