maritbet girişmaritbet
Türkiye, Kıbrıs Maraş bölgesini ihya edecek!

Türkiye, Kıbrıs Maraş bölgesini ihya edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kıbrıs'ın Kapalı Maraş olarak bilinen ve geçtiğimiz haftalarda açılan Maraş'ı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla geçtiğimiz haftalarda açılan Kapalı Maraş bölgesi, 46 yıllık esaretten kurtulmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da bugün, Maraş bölgesini ziyaret etti ve bölgede yapılacak yatırımları anlattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Tarihin en önemli turizm alanlarından Maraş bölgemizi ihya ve inşa etmek için bugün bir araya geldik." dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) günübirlik ziyarette bulunan Bakan Kurum, 46 yıldır kapalı olan ve 8 Ekim'de bir kısmı halkın kullanımına açılan Kapalı Maraş'a ziyarette bulundu.

Bakan Kurum'a ziyareti sırasında, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Kutlu Evren, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut ve beraberindeki heyet eşlik etti.

Ziyaret sırasında incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Kurum, daha sonra açıklamalar yaptı.

Kurum, "Bugün, 46 yıldır kapalı olan ve artık özgürlüğüne kavuşan, Kıbrıs Türk halkının prangalarını sökmüş olduğu ve artık tüm dünyaya açacağımız Kapalı Maraş bölgesindeyiz. Bu bölgemizin açılmasına katkı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a şükranlarımı arz ediyorum." dedi.

- "KKTC ile bir bütünüz"

Bakan Kurum, "KKTC ile siyasi ve ekonomik anlamda bir hareket ediyoruz, bir bütünüz. Tüm kardeşlik ruhuyla ana vatan Türkiye her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir." diyerek, iki ülkenin hem siyasi hem de ekonomik alanda birçok iş birliğinin olduğuna işaret etti.

Kurum, eski Akdeniz bölgesinin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Maraş bölgesi için yapılması gereken çalışmaları, Bakan Evren, Belediye Başkanı Arter ve tüm paydaşlarla incelediklerini ifade etti.

KKTC ile çevre ve şehircilik noktasında altyapı, içme suyu, kanalizasyon ve çevre düzenlemeleri gibi birçok alanda iş birliği yaptıklarını aktaran Kurum, şöyle devam etti:

"Tarihin en önemli turizm alanlarından Maraş bölgemizi ihya ve inşa etmek için bugün bir araya geldik. Cumhurbaşkanı Tatar, seçildikten hemen sonra ülkemizi ziyaret etti. Cumhurbaşkanımız, inşallah 15 Kasım'da iadeiziyarette bulunacaklar. Bu ziyaret çerçevesinde Maraş bölgesine de gelmeyi ve burada vatandaşlarımızla bir arada olmayı müjdelediler. Ziyaret öncesinde, Maraş bölgesinin ihyasına ilişkin yapılacak çalışmaları yerinde inceledik. Aslında Osmanlı'dan vakıf mülkiyeti olan, sonrasında bir şekilde şahıs mülkiyetine geçirilmiş ve gasbedilmiş bu toprakları Kıbrıs halkı ve tüm dünyanın kullanımına açmak için mücadele veriyoruz. Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesinin Türkiye olarak yanındayız."

- "Turistlerimizin burada güvenli şekilde gezmelerini temin edeceğiz"

Kurum, Maraş'ta yapılacak çevre düzenlemesi ve altyapılara ilişkin çalışmaları da Konya Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ Başkalığı bünyesinde hızlı ve aslına uygun şekilde yapacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Peyzaj düzenlemeleri olacak, ağaçlarımızı dikmek suretiyle buraya gelen vatandaşlarımızın sağlam ve güvenli şekilde gezmelerini temin edeceğiz. Yürüyüş ve bisiklet yolları yaparak, KKTC halkımızın ve turistlerimizin burada güvenli şekilde gezmelerini temin edeceğiz."

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı
  • 05.06.2023 13:43

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına getirilen Mehmet Özhaseki, ba ...

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı
  • 23.05.2023 16:33

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ...

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı
  • 11.05.2023 11:53

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabınd ...

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''
  • 09.05.2023 11:32

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Belediyesi Me ...

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar
  • 04.05.2023 11:22

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Süper Lig'in yıldız f ...

Kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası son durum!
  • 27.04.2023 15:08

Kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası son durum!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yarısı Bizden" kampa ...