maritbet girişmaritbet
Türkiye, her türlü turizm türünün yapılmasına müsait

Türkiye, her türlü turizm türünün yapılmasına müsait

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, Kars'ta Kütük Evi'nin açılışını yaptı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, kent merkezindeki Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi'nin açılışının ardından Sarıkamış ilçesine gelerek Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde yapımı tamamlanan Kütük Evi'nin açılışını yaptı.

Ardından Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki bir otelde turizm sektör temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Arslan ve Kurtulmuş, turizm değerlendirme toplantısına katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin turizm bakımından çok önemli bir potansiyeli olduğunu söyledi.

Turizm açısından çok büyük imkanlar olduğunu belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bunların en başında gelen Türkiye her türlü turizm türünün yapılmasına müsait olan bir ülke. Bir tarafta deniz turizmi, bir tarafta dağ turizmi, bir tarafta yayla turizmi, bir tarafta kış sporları, bir tarafta su sporları, bir tarafta tarih ve kültür turizmi, bir tarafta inanç turizmi yani turizm sektörü adına aklınıza ne geliyorsa hepsinin rahatlıkla yapılabileceği potansiyele sahip bir ülke." 

Kurtulmuş, turizm potansiyellerinin hepsinde belli bir mesafe alındığını bildirerek şunları dile getirdi:

"Türkiye'nin ikinci büyük özelliği uçakla iki saat mesafede neredeyse dünyanın önemli merkezlerinin rahatlıkla ulaşabileceği bir uzaklıkta olmasıdır. Çok yakın coğrafyamızdaki insanların çok rahat bir şekilde 100 milyonlarca insanın gelebileceği coğrafi yapının içerisindeyiz. Üçüncü büyük özelliğimiz ise bunu iddiayla söylüyorum hiçbir ülkede olmayan tarihi ve kültürel derinliğe, çeşitliliğe ve zenginliğe sahibiz. Bu topraklarda çok büyük medeniyetlerin izleri var. Bütün bunları üst üste koyduğumuzda Türkiye dünyada turizmde çok iddialı ülkelerden bir tanesidir."

"Turizm sektörümüzün darbelere, krizlere dayanıklı olduğunu test etmiş olduk"

Turizmde 2014 itibarıyla yakın zamanların en üst seviyesi dünya altıncısı olunduğunu hatırlatan Kurtulmuş, 2015'te yaşanan birtakım krizler, Rusya ile yaşanan uçak meselesi, FETÖ'nün darbe teşebbüsü ve eşzamanlı olarak devam eden terör saldırıları dolayısıyla 2016'nın en aşağı noktada sonlandırıldığını söyledi.

Kurtulmuş, 2017'nin 9 ayında turizmin toparlandığını anımsatarak "Önümüzdeki yıl çok daha güzel olacak. 9 ay itibariyle 26 milyon turist ağırlamışız, 20 milyar dolarlıkta turizm gelirine ulaştık. Böyle giderse 2017 sonunda 31,4 milyon turist sayısına ulaşacağız ve 26 milyar dolarlık turizm gelirini elde etmiş olacağız. Bu Türkiye'nin yeniden toparlanmaya başladığını gösterecektir. Bu dönem içerisinde bu kadar zor şartlarla herhangi bir ülke karşılaşsaydı on yıllar boyunca belini doğrultamayacağı büyük kaoslar olurdu. Bunların üstüne bir de geçtiğimiz yıl içerisinde Avrupa'daki seçimler dolayısıyla ortaya çıkan yabancı, İslam ve Türkiye düşmanlığı, Türkiye'de ekonomiyi ve özellikle turizmi çok ciddi şekilde etkileyen gelişmelerdi. 2017'nin bu rakamları bize birçok şeyi söylüyor ama bizim turizm sektörümüzün darbelere, krizlere dayanıklı olduğunu test etmiş olduk. Bu anlamda önemli bir süreci geride bırakmış olduk. Ulaştırma, denizcilik ve haberleşme gibi altyapı alanlarında da fevkalade önemli bir mesafe aldık. Ulaşım ve iletişim imkanları bakımından da dünyanın iyi ülkelerine hatta iddialı bir şekilde de söyleyelim en iyi ülkelerinden birisi noktasına doğru geldik. Bu şunu gösteriyor turizmin artık hem tecrübesi var hem altyapımız var. İkisini birleştirip şimdi bir hamle dönemine gireceğiz. Canla başla gayret ederek Türkiye'yi turizmde ilk planda dünyanın üçüncü ülkesi durumuna getireceğiz."

"Daha fazla misafir ağırlayabilir olmak için de çalışıyoruz"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, hem Kars'ın hem de Sarıkamış'ın öne çıkan birçok değeri olduğunu anlattı. Bu değerlerle ilgili farkındalık oluşturma konusunda gayretlerinin olduğunu aktaran Arslan, şunları kaydetti:

"Bunu gerek Türkiye gerek dünya çapında daha fazla duyurabilir ve daha fazla misafir ağırlayabilir olmak için de çalışıyoruz. Sarıkamış tesislerinin modernize edilmesi, ilave yeni tesisler yapılması konusunda ciddi mesafe kaydettik. Katerina Köşkü bizim için çok önemli. Hem tesislerin yenilenmesi hem Katerina Köşkü'nün daha aktif bir şekilde Sarıkamış turizmine kazandırılması hem de Kars'taki kültür ve inanç turizmine hizmet edebilecek değerlerimizin de daha çok gün yüzüne çıkarılmasıyla ilgili çalışmalarımız var."

Toplantıya, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, il kültür müdürleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sinop'un turizm hedefi yılda 2 milyon ziyaretçi sayısını aşmak
  • 26.01.2024 14:53

Sinop'un turizm hedefi yılda 2 milyon ziyaretçi sayısını aşmak

2023'te 1,5 milyon ziyaretçi ağırlayan Sinop, 2024 yılında 2 milyon ziyaretçi sa ...

Turizm merkezlerindeki havalimanlarında yolcu sayısı yüzde 22 artış gösterdi
  • 25.08.2023 17:02

Turizm merkezlerindeki havalimanlarında yolcu sayısı yüzde 22 artış gösterdi

Bu yılın ilk 7 ayında turizm merkezlerinde bulunan havalimanlarında ağırlanan yo ...

Turizm merkezlerindeki havalimanlarını 64 milyondan fazla yolcu kullandı
  • 18.07.2023 16:13

Turizm merkezlerindeki havalimanlarını 64 milyondan fazla yolcu kullandı

Türkiye'nin turizm cenneti destinasyonlarına ilgi havalimanı yolcu sayılarına ya ...

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak
  • 01.09.2022 16:05

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak

Van Edremit Belediyesi, yıllarca Van-Tatvan arasında yolcu ve yük taşımacılığı y ...

Atatürk Baraj Gölü kıyısına yapılan bungalov evler turizme kazandırılıyor
  • 29.07.2022 16:11

Atatürk Baraj Gölü kıyısına yapılan bungalov evler turizme kazandırılıyor

Türkiye'nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı'nın göl kıyısına yapılan 11 bung ...