maritbet girişmaritbet
Türkiye, bu alanda dünya genelinde ilk 5 içerisinde...

Türkiye, bu alanda dünya genelinde ilk 5 içerisinde...

Ulusoy, valiliği ziyaretinde yaptığı konuşmada, geçen yılki turizm rakamlarını yukarı çekmek için uğraştıklarını söyledi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'nin turizmde dünyanın ilk 5 ülkesi içinde olduğunu belirterek, "Türkiye'nin geleceği turizmdir. Bu, bizim ekmeğimiz. Ekmeğimiz olduğu kadar, itibarımız" dedi.

Ulusoy, valiliği ziyaretinde yaptığı konuşmada, geçen yılki turizm rakamlarını yukarı çekmek için uğraştıklarını söyledi.

"Türkiye, turizmde dünyanın ilk 5 ülkesi içinde" diyen Ulusoy, şöyle devam etti:

"Otel yapmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin geleceği turizmdir. Bu, bizim ekmeğimiz. Ekmeğimiz olduğu kadar da itibarımız. Hem ekmek yemeye hem de itibarımızı korumaya çalışıyoruz. Kastamonu da turizm anlamında zengin şehrimiz. Kastamonu'nun 3 kelimeye çok iyi sahip çıkma lazım. Bunlardan birisi tanıtımdır, ikincisi yine tanıtımdır, üçüncüsü de yine tanıtımdır. Üzerimize düşeni yapacağız. Çıkardığımız Karadeniz kitaplarında Kastamonu'ya özel yer verdik. Televizyonlarda anlatmaya çalışacağız, burayı cazibe merkezi haline getirmeye çalışacağız çünkü Kastamonu'da artık havalimanı var."

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Turizm ve tanıtımın sabır işi olduğunu belirten Günaydın, tohumu ekeceklerini, hasat dönemine kadar beklemeyeceklerini, çalışmayı sürdüreceklerini anlattı.

Günaydın, tanıtımın çok önemli olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Başkanımız bize çok değerli katkılar veriyor, verecek. Eylülde yapılacak JATA Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Kastamonu standı açıyoruz ve Japonya'ya Kastamonu'yu götüreceğiz. JATA Fuarı, Kastamonu için çok önemli olacak çünkü biz oraya, dünya kültür miras listesinin ön listesine giren Mahmutbey Camisi'nin maketini yaparak gideceğiz. Biliyorsunuz, turizmde dünya kültür miras listesi önemli bir göstergedir. Seyahat acenteleri, seyyahlar bu listelere bakarak turlarını organize eder. Bu avantajı, Kastamonu lehine kullanmak için bütün kuruluşlarla işbirliğine ağırlık veriyoruz ve bunun meyvelerini toplamaya ağırlık vereceğiz."

Günaydın, kente gelen turist sayısında her yıl artış olduğunu, 2008'de 150 binli rakamlardan 450 binli rakamlara gelindiğini sözlerine ekledi.

Ziyarete AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, TÜRSAB Yönetim Kurulu üyeleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve bazı iş adamları katıldı.

Konuşmaların ardından, Günaydın, Ulusoy'a yöresel ürünlerden oluşan hediye sepeti ve Kastamonu Ahşap Fuarı'nın tanıtım kata takdim etti.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...