maritbet girişmaritbet
Turizmciler, 2B satışlarında öncelik istiyor

Turizmciler, 2B satışlarında öncelik istiyor

AK Parti hükümetinin 2B olarak adlandırılan orman vasfını yitirmiş arazilerin satışında kararlı olması çevrecilerin tepkisine neden olurken, turizmci ve meslek odalarından turizme kazandırılsın önerisi geldi


AK Parti hükümetinin 2B olarak adlandırılan orman vasfını yitirmiş arazilerin satışında kararlı olması çevrecilerin tepkisine neden olurken, turizmci ve meslek odalarından turizme kazandırılsın önerisi geldi. Marmarisli turizmci ve bazı meslek odaları bu arazilerin ev, villa yapılacağına, uygun koşullarla öncelikle turizmcilere satılmasını istedi.
“Zengin 2B arazilerinin fakir bekçileri konumundan çıkmanın zamanın geldi” diyen Güney Ege Turistik Otelciler Birliği Başkanı İlhan Açıkgöz, “Sürdürülebilir turizm için 2B arazilerine ihtiyacımız var. Bu araziler turizmciye verilmeli. Araziler, rezidans, ev ve villa yapılacağına cazip fiyatlar ve ödeme kolaylıkları ile turizmciye verilmeli. Turizmcinin bu hazineyi en iyi şekilde koruyarak gelişmesinde büyük katkısı olur. Turizmciye verilecek 2B arazilerinden devlet iki şekilde kazanmış olacak. Hem yerin parasını alacak hem de konulan tesislerden vergisini. Ayrıca 2B satışlarında öncelik Türk turizmcisine verilmeli. Hükümetin turizmciye arazi satışlarında destek paketleri sunmasını bekliyoruz” dedi.
 
DÜNYA TURİZMİYLE YARIŞTA 2B ARAZİLERİNE İHTİYAÇ VAR
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ ise bu tür arazilerin Çeşme ve Bodrum örneklerinde olduğu gibi turizme tavsiye edildiğini söyledi. Turistik şehirlerde bu tür arazilere konut yapımının gelişime darbe vurduğunu ileri süren Özbozdağ, şunları kaydetti:

“Sadece yaz sezonununda kullanılan lüks villalar, geri kalan sekiz ay boyunca kapalı duruyor. Turizme hiçbir katkısı olmuyor. 2B arazilerinin satışı öncelikle ülke ekonomisine büyük katkısı olan bacasız sanayi çalışanlarına, yani turizmcilere verilmeli. 2B satışlarında turizmciye kolaylık sağlayan ödeme paketleri çıkartılmalı. Bizlere bu araziler verildiği takdirde doğa ile dost, sürdürülebilir turizme katkı sağlayan bir yapı oluşacaktır. Dünya da turizm sektöründe yarışabilmemiz için 2B arazilere ihtiyacımız var. Bu arazilerde devlet desteği ile yapılacak tesislerle gelecek turist sayısı da artacaktır. bu da ekonomiye katı demek.”
 
‘BAŞBAKAN OLUMLU YAKLAŞTI'
Geçen 2 Kasım'da, Ankara'da yapılan Ticaret Odası Şurası'nda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, turizm kentlerindeki kıyıya yakın, özel konumdaki 2B arazilerinin uluslararası oteller zincirine sahip şirketler satılması ve 12 ay açık kalma şartı konulmasını istediklerini anlatan Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, olumlu yanıt aldıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın önerilerini uygulatacağını söylediğini ifade eden Baysal, 2B arazilere yapılacak otel ve turistik tesislerin ekonomimin düzelmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Muğla Esnaf Odaları Birliği ve Marmaris Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız ise 2B arazilerine otel yapılmasının betonlaşmaya neden olacağını savundu. Yapılması gerekenin mevcut tesislerin yenilenmesi ve korunması olduğunu ifade eden Ayllıldız, ille de 2 B arazilerine tesis yapılmak isteniyorsa, bu golf sahaları, parklar, uluslararası futbol takımlarınnı kamp yapabileceği türden olması gerektiğini kaydetti.
  • Etiketler:

Yorum Yaz