maritbet girişmaritbet
Turizm sektöründe Ağustos rehaveti!

Turizm sektöründe Ağustos rehaveti!

Türkiye genelinde ağustos ayı otel dolulukları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 düşüşle 72,9 olarak gerçekleşti.

"Ağustos 2015 Ülke Performans Raporu"na göre, Türkiye genelinde ağustos ayı otel dolulukları, geçen yılın aynı dönemine göre düştü. Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nden (TUROB) yapılan açıklamada, veri ve analiz şirketlerinden STR Global'in hazırladığı rapora değinildi. Rapora göre, ağustos ayı otel dolulukları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 düşüşle 72,9 olarak gerçekleşti.

ANTALYA'DAKİ OTELLERİN FİYAT ARTIŞI ETKİLEDİ

Ortalama günlük satılan oda bedeli ise ağustos ayında, geçen yılın aynı dönemine göre, Antalya'daki fiyat artışının da etkisiyle yüzde 3,5 artışla 128,4'ten 133 avroya ulaştı. Toplam oda sayısı üzerinden oda başı elde edilen gelirler de geçen yıl ağustos ayında 96,4 avro iken bu yılın aynı dönemi için 96,9 olarak gerçekleşti.

İSTANBUL'DA DÜŞÜŞ DAHA AZ

Türkiye'nin en önemli turizm kentlerinden İstanbul'da ise ağustos ayında otel dolulukları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2 düşerek 76,7 olarak gerçekleşti. Raporda, bu yıl Antalya'nın Rusya pazarındaki kan kaybının sancılarını yaşadığına da değinildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen TUROB Başkanı Timur Bayındır, 2016 hedeflerinin bu yılın altına düşmemek olduğunu ifade etti. Hedeflerini daha gerçekçi olmak adına 2015 yıl sonu öngörüleri üzerine inşa ettiklerini aktaran Bayındır, "Umarım hepimiz adına güzel gelişmeler yaşanır" değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Turizm sektöründe Ağustos rehaveti!
  • 04.10.2015 12:45

Turizm sektöründe Ağustos rehaveti!

Türkiye genelinde ağustos ayı otel dolulukları, geçen yılın aynı dönemine göre y ...