maritbet girişmaritbet
Turizm sektörü tek çatı altında altında toplanıyor

Turizm sektörü tek çatı altında altında toplanıyor

Bakanlık, 3.Turizm Şurası raporunu açıkladı. Raporda Türkiye turizminin "çatı örgüt" kurulması amacıyla çalışma yapılacağı belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 1-3 Kasım 2017'de düzenlenen "3.Turizm Şurası"nın sonuç raporunu yayımladı. Raporda, turizm sektörüne yönelik üst kuruluşların oluşurulması önerisi gündeme getirildi.

Bakanlık ile turizm sektörünün tabi olduğu yasal zemin ve mevzuatın güncelliğini yitirdiğine dikkat çekilen raporda, "Türk turizmi için, sektörün tüm sorun ve ihtiyaçlarını karşılayacak çerçeve nitelikte bir 'Turizm Temel Yasası'nın hazırlanması gerekmekte olup, diğer alt düzenlemelerin de bu yasaya göre yapılması önem arz etmektedir." değerlendirmesi yapıldı.

Bu sektörle ilgili görev paylaşımına yönelik de "Turizmi doğrudan ilgilendiren sorun ve konularda Kültür ve Turizm Bakanlığı tam yetkili, dolaylı ilgilendiren konularda (ulaşım, iletişim, çevre, eğlence, gıda ve haberleşme) ise kesinlikle karar paydaşı olmalıdır. Ayrıca bakanlığın Ekonomi Koordinasyon Kurulunun üyesi olması gerekmektedir." önerisinde bulunuldu.

"Çatı örgüt" talebi

Turizm sektörünün tüm paydaşlarını kapsayan bir çatı örgütün oluşturulması talebinin de aktarıldığı raporda, bu yapıya yönelik şunlar kaydedildi:

"Söz konusu yapılanma, Türkiye turizmini yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak, turizmde 'Türkiye' markasını oluşturmak, imaj geliştirmek, Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısını artırmak, turizm gelirlerini yükseltmek, turizmi ekonominin verimli bir sektörü haline getirmek ve turizmde sürdürülebilir gelişme ilkelerinin yerleştirilmesi için ilgili paydaşlarla iş birliği yapmak üzere kurgulanmalıdır."

"Yatırım izleme kurulu oluşturulmalı"

Turizm teşviklerinin yatırımların ötesinde eğitim, pazarlama, istihdam, teknoloji alanlarında da yeniden düzenlenmesinin gerektiği belirtilen raporda, Bakanlık bünyesinde bu kapsamda "Yatırım Değerlendirme ve İzleme Kurulu" oluşturulması gerektiği aktarıldı.

Asya Pasifik'e özel tanıtımlar

Raporda ayrıca Anadolu'da yeni noktalara tarifeli ve düşük fiyatlı doğrudan uçuşların teşvik edilmesi, Çin, Japonya ve Hindistan gibi Asya Pasifik ülkeleri başta olmak üzere, yeni geliştirilecek pazarlardaki üst ve orta gelir düzeyindeki yabancı ziyaretçilere yönelik tanıtım ve pazarlama stratejilerinin pazar ülke özellikleri dikkate alınarak yapılması önerisi getirildi.

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Bu yıl turizmde hedef 35 milyar dolar, bunu yakalayacağız"
  • 15.01.2022 17:15

"Bu yıl turizmde hedef 35 milyar dolar, bunu yakalayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yıl turizmde hedef 35 milyar dolar, bunu yakalayacağı ...

Turizmciler bu sezon hedeflerine ulaşacağına inanıyor
  • 20.05.2021 17:34

Turizmciler bu sezon hedeflerine ulaşacağına inanıyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarının düşüşe geçmesi, turizmde sezon ...

Turizm sektörünün 2021 yılından beklentileri büyük!
  • 23.01.2021 09:33

Turizm sektörünün 2021 yılından beklentileri büyük!

"Turizmin başkenti" olarak nitelendirilen Antalya'da sektör temsilcileri, geçen ...

Turizm sektörü 2020 deneyimleriyle 2021'e hazır!
  • 05.01.2021 11:24

Turizm sektörü 2020 deneyimleriyle 2021'e hazır!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, ...