maritbet girişmaritbet
Turizm sektörü, dijital dönüşüme yatırımda hız kesmiyor

Turizm sektörü, dijital dönüşüme yatırımda hız kesmiyor

Elif Durak, “Türkiye’deki turizm işletmeleri sadece yurt içindeki alternatifleriyle değil, bölgenin diğer ülkeleriyle de rekabet ediyor.“

Dijital dünyada seyahat ve tatil alışkanlıkları köklü biçimde değişiyor. İnternet kullanıcıları, kalacakları yeri internetten belirleyip, mobil cihazlarından rezervasyon yapıyor. Turizm ve otelcilik, dijital dönüşüme uyum sağlamaya çalışırken, satış ve pazarlamadan tesis yönetimine pek çok süreçte güçlü bir kılavuzluğa ihtiyaç duyuyor. Konuk ağırlama teknoloji çözümleri alanında Türkiye'nin en köklü ve yenilikçi şirketlerinden biri olan Protel, turizm ve otelcilik sektörünün dijital dönüşümüne öncülük ediyor. Protel, konaklama ve yiyecek–içecek sektörlerine yazılım ve donanım altyapısı sağlıyor. Otel ve restoranlara sunduğu uçtan uca yönetim ve operasyon çözümleriyle işletmelerdeki operasyon süreçlerini kolaylaştırıp verimliliği arttırmaya odaklanıyor.

Kendi Ar-Ge bölümü de bulunan ve Türkiye'nin ilk 500 bilişim şirketinin belirlendiği araştırmada bilgi teknolojileri şirketleri listesinde 51. sırada yer alan Protel'in İş Geliştirme Yöneticisi Elif Durak, turizmgunlugu.com'a özel açıklamalar yaptı.

“YERLİ ÇÖZÜMLER GELİŞTİRİYORUZ”

“Protel 1989 yılında Türkiye'de kuruldu. İlk etapta amacımız, dünya lideri yazılım ve donanımları Türkiye turizm sektörünün hizmetine sunmaktı. İnsan etkeni turizmin merkezinde yer alıyor. Fakat yine de turizm alanında teknoloji sayesinde verimliliğin arttırılabileceği çok alan vr. Biz de 30 yıldır bunun için çalışıyoruz. Bugün hem turizm hem teknoloji alanında son derece yetkin 270 kişilik bir ekibe ulaştık. Kendi AR-GE merkezimizde yerli çözümler geliştiriyor, bunları küresel pazara sunuyoruz.

“İŞLETMELERİN EN KRİTİK İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ”

Konuk ağırlama sektörünün paydaşları için rezervasyon motorlarından sipariş yönetim sistemlerine, rezervasyon teşvik uygulamalarından otel yönetim sistemlerine kadar uçtan uca, katma değerli çözümler üretiyoruz. Danışmanlığını yaptığımız otel yönetim sistemi (Oracle Opera ve Suite 8), spa-wellness, golf yönetimi sistemi Reservation Assistant, CRM uygulamalarımız bulunuyor. Ayrıca e-dönüşüm çözümleri, 5 binden fazla 3. taraf sistemle hazır entegrasyon, mobil uygulamalar, back-office çözümleri sunuyoruz.
Kendi geliştirdiğimiz Bookers Portal ve Tablizt çözümleri ise bu sektörde faaliyet gösteren işletmelerin en kritik ihtiyaçlarını karşılıyor. Bookers Portal, oteller ve acenteler için rezervasyon sürecini hızlandırdığı gibi, adil bir teşvik sistemi kurmak isteyen otellere de ideal çözüm sağlıyor. Tablizt ise rezervasyon, müşteri tanıma, masa atama ve düzenlemeyi işletmeler için daha hızlı ve yönetilebilir hâle getiren bir uygulama olarak sadakat ve vale programlarıyla birlikte çalışıyor.

“BOOKERS PORTAL, REZERVASYON SÜRECİNİ HIZLANDIRIYOR”

çözüm, oteller ve acenteler için rezervasyon sürecini hızlandırıyor ve adil bir teşvik sistemi kurmak isteyen otellerin ihtiyacına etkin biçimde yanıt veriyor. Karşılıklı kazanç esasına dayanan bu sistemde rezervasyon aracıları, girdikleri rezervasyonlara göre çeşitli puanlar kazanıyor. Bookers Portal sisteminde, tüm süreçler sistem tarafından otomatik olarak izlendiği için herhangi bir kayıp yaşanmıyor. Böylece otele, doğrudan ve dolaylı olarak, ekonomik fayda sağlanırken aynı fayda acentelere de sağlanarak karşılıklı ilişkilerin kuvvetlenmesi desteklenmiş oluyor.

“BOOKERS PORTAL OTELLERDE BAŞARIYLA KULLANILIYOR”

Her otelin ihtiyacına göre özelleştirilebilir ve geliştirilebilir. Bookers Portal'ın mevcut yapısında otelciler, kendi ihtiyaçlarına göre, oda ve otel bazında verecekleri bonus puanlarla, düşük sezonlarına özel oluşturabilecekleri fazladan bonus tanımlamaları yapabiliyorlar.

Bookers Portal pek çok farklı senaryoda kullanıma uyum sağlayacak şekilde tasarlandı. Üstelik bu çözüm bizzat bizim tarafımızdan geliştirildiği için, müşterilerimizin hangi noktada neye ihtiyaç duyacaklarını çok daha kolay öngörerek, gerekli geliştirmeleri yapabiliyoruz. Böylelikle bir yandan ürünü sürekli güncel ve güvenli tutarken bir yandan da müşterilerimizin yazılımı her an en etkin biçimde kullanmalarını sağlayacak danışmanlığı sağlıyoruz.

Bookers Portal henüz yeni bir çözüm olmasına karşın şimdiden otellerde başarıyla kullanılmaya başladı. Örneğin, 14 farklı ülkede 800'ü aşkın acenteyle çalışan Rixos Otelleri, acentelere adil ve merkezî bir ödül sistemi sunmak için Bookers Portal'ı tercih etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Turizm sektörü, dijital dönüşüme yatırımda hız kesmiyor
  • 28.02.2018 10:43

Turizm sektörü, dijital dönüşüme yatırımda hız kesmiyor

Elif Durak, “Türkiye’deki turizm işletmeleri sadece yurt içindeki alternatifleri ...