maritbet girişmaritbet
Turistlerin su kayağına olan ilgisi her geçen gün artıyor

Turistlerin su kayağına olan ilgisi her geçen gün artıyor

Antalya'da 4 yıl önce kurulan Hip-Notics wakeboard (kablolu su kayağı) tesisleri, turistlere sıcak havada serinlerken adrenalin yaşatıyor

Manavgat ilçesinde 200 dönümlük alana kurulan 3 suni gölde yapılan kablolu su kayağı tesisleri, deniz, kum ve güneş üçlemesinden sıkılan ve eğlenmek için alternatif arayan turistlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Günde ortalama 150 turistin geldiği su kayağı tesislerinde turistler serinlerken hem spor yapmanın hem de adrenalin yaşamının keyfini çıkartıyor.

Tesislerin Genel Koordinatörü Jason Levi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turistlerin tesislerde 20 ila 60 kilometre hızla su kayağı yapabildiğini söyledi. Su kayağının dünyada her geçen gün daha fazla ilgi gören bir spor olduğuna dikkati çeken Levi, bu sporun olimpiyatlarda yer almadığını ancak sporcu sayısının her geçen gün arttığını kaydetti. Sporu bir kere yapanların adeta bağımlısı haline geldiğini anlatan Levi, "Buraya bir kez gelen turistler her gün bir iki saat de olsa gelip su kayağı yapmak istiyor. Serinlerken hem spor yapıp hem de adrenalin yaşıyorlar. Alternatif turizm anlamında önemli bir spor. Turistlere kentte yapacak farklı bir faaliyet sunuyor" dedi. Levi, tesisleri en çok Alman, Hollandalı ve İngiliz turistlerin tercih ettiğini kaydetti.

"Niyo" turistlerle su kayağı yapıyor

Tesislerin maskotu haline gelen terrier cinsi "Niyo" isimli köpek de turistlerle su kayağı yapıyor. Yaklaşık 2 yıldır tesislerde kayak yapan Niyo, hızla giden kayağın üzerinde dengede durabiliyor. Su kayağı eğiticisi Mesut Soluk, Bu cins köpeklerin genelde suyu sevmemesine rağmen Niyo'nun suya girmekten çok hoşlandığını söyledi. Niyo'nun 2 yıl önce kayağın üzerine binerek kendisiyle su kayağı yapmaya çalıştığını anlatan Soluk,köpeğin bu konuda büyük becerisinin bulunduğunu ifade etti. Niyo'nun kayak üzerinde nerede duracağını iyi bildiğini belirten Soluk, "İnsan gibi dengede durabiliyor. İlk görenler çok şaşırıyor. Köpeğin su kayağı yaptığını görünce çok mutlu oluyorlar. Bazı turistler Niyo ile kaymak istiyor. Biz de onlara izin veriyoruz" diye konuştu.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şanlıurfa halkı su parkıyla serinliyor
  • 01.08.2017 15:46

Şanlıurfa halkı su parkıyla serinliyor

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Şanlıurfa'da sıcaktan bunalan kimi vatandaşlar ...

Turistlerin su kayağına olan ilgisi her geçen gün artıyor
  • 17.06.2014 10:27

Turistlerin su kayağına olan ilgisi her geçen gün artıyor

Antalya'da 4 yıl önce kurulan Hip-Notics wakeboard (kablolu su kayağı) tesisleri ...